Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16235
|
zsotyi írta: Én is szeretnék gratulálni minden nevezőnek és helyezettnek!Jó volt látni,hogy mennyi szép akvárium nevezett a versenyre.Nekem személy szerint szinte mindegyik akvárium tetszett,mert látszott,hogy mennyi szeretet ,odafigyelés övezte az elkészítésüket és valahogy nem visz rá a lélek,hogy boncolgassam őket,bár tudom,ez viszi előre az ember fiát.Kicsit sajnálom,hogy a nem növényes akváriumok háttérbe szorultak,szerintem majd idővel talán érdemes lesz külön kategóriában indítani őket.Még egyszer nagy gratula mindenkinek! Kicsit vitatkoznék veled -természetesen tiszteletben tartva a véleményedet- a halas akváriumokat illetően. Ez az akvárium 12 . lett ami egy jó eredmény. 
2014. március 16., vasárnap 19:20 |
|
 |
zsotyi
|
Én is szeretnék gratulálni minden nevezőnek és helyezettnek!Jó volt látni,hogy mennyi szép akvárium nevezett a versenyre.Nekem személy szerint szinte mindegyik akvárium tetszett,mert látszott,hogy mennyi szeretet ,odafigyelés övezte az elkészítésüket és valahogy nem visz rá a lélek,hogy boncolgassam őket,bár tudom,ez viszi előre az ember fiát.Kicsit sajnálom,hogy a nem növényes akváriumok háttérbe szorultak,szerintem majd idővel talán érdemes lesz külön kategóriában indítani őket.Még egyszer nagy gratula mindenkinek!
_________________ ,
|
2014. március 16., vasárnap 19:09 |
|
 |
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 845
|
Végre eljött ez a pillanat is!!! Szívből gratulálok a helyezetteknek és minden indulónak... Nagy öröm ez, hogy ilyen sokan indultak és ennyi szép akvárium készült. Mégegyszer Gratula!!!
_________________Üdv. Bevi  
|
2014. március 16., vasárnap 18:46 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
asera írta: papó írta: Matyi írta: Ha már véleményeztem akkor volt még egy kedvencem aminek természetessége ragadott meg, Ez az akvárium a 21-es nevező volt. Nincs 50 fajta növénnyel teleültetve mert vajuk be, a természet ilyen kicsi szeletében sem találunk annyi növényt egy kupacba. Van még hova fejlődnie és némi algát is vélek felfedezni de ettől csak természetesebb hatása van az egésznek. Bal oldalt a staurogyne sáv valahogy olyan hiányos számomra oda ültetnék valamit ami kicsit magasabb tőle. Ha jól látom Hc-t használt "gyepnek" én hagynám a két szélére is kiterjeszkedni.  Ez az egyik nagy kedvencem . Bármilyen mese helyszíne lehetne . Az óperenciás tengeren is túl ... Az algás kövek sajnos bagyon lerontják az összképet,erre figyelni kell egy versenyen. Dragon követ sokáig tisztán tartani .. reménytelen. De versenyre benevezni algás kővel szemtelenség 
2014. március 16., vasárnap 18:38 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2090 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Matyi írta: Ha már véleményeztem akkor volt még egy kedvencem aminek természetessége ragadott meg, Ez az akvárium a 21-es nevező volt. Nincs 50 fajta növénnyel teleültetve mert vajuk be, a természet ilyen kicsi szeletében sem találunk annyi növényt egy kupacba. Van még hova fejlődnie és némi algát is vélek felfedezni de ettől csak természetesebb hatása van az egésznek. Bal oldalt a staurogyne sáv valahogy olyan hiányos számomra oda ültetnék valamit ami kicsit magasabb tőle. Ha jól látom Hc-t használt "gyepnek" én hagynám a két szélére is kiterjeszkedni.  Ez az egyik nagy kedvencem . Bármilyen mese helyszíne lehetne . Az óperenciás tengeren is túl ... Az algás kövek sajnos bagyon lerontják az összképet,erre figyelni kell egy versenyen.
|
2014. március 16., vasárnap 18:33 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Matyi írta: Ha már véleményeztem akkor volt még egy kedvencem aminek természetessége ragadott meg, Ez az akvárium a 21-es nevező volt. Nincs 50 fajta növénnyel teleültetve mert vajuk be, a természet ilyen kicsi szeletében sem találunk annyi növényt egy kupacba. Van még hova fejlődnie és némi algát is vélek felfedezni de ettől csak természetesebb hatása van az egésznek. Bal oldalt a staurogyne sáv valahogy olyan hiányos számomra oda ültetnék valamit ami kicsit magasabb tőle. Ha jól látom Hc-t használt "gyepnek" én hagynám a két szélére is kiterjeszkedni.  Ez az egyik nagy kedvencem . Bármilyen mese helyszíne lehetne . Az óperenciás tengeren is túl ...
2014. március 16., vasárnap 18:32 |
|
 |
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 353 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Gratulálok mindhárom helyezettnek 
|
2014. március 16., vasárnap 18:25 |
|
 |
Matyi
|
Ha már véleményeztem akkor volt még egy kedvencem aminek természetessége ragadott meg, Ez az akvárium a 21-es nevező volt. Nincs 50 fajta növénnyel teleültetve mert vajuk be, a természet ilyen kicsi szeletében sem találunk annyi növényt egy kupacba. Van még hova fejlődnie és némi algát is vélek felfedezni de ettől csak természetesebb hatása van az egésznek. Bal oldalt a staurogyne sáv valahogy olyan hiányos számomra oda ültetnék valamit ami kicsit magasabb tőle. Ha jól látom Hc-t használt "gyepnek" én hagynám a két szélére is kiterjeszkedni. 
|
2014. március 16., vasárnap 18:14 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1989 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Matyi írta: papó írta: Az eredmény kihírdetése után érdemes az akváriumokat "darabokra szedni " . Az eredményt már úgy sem befolyásolja egy -egy vélemény. El is kezdeném a győztes akváriumával .  Igazi klasszikus vízalatti kertészet amit az akvárium képe visszatükröz . Egyre ritkábban lehet találkozni a versenyeken az itt gondozott növényekkel , mert mint Matyi is írta az akváriumot terepasztalnak rendezik be egyre többen./ hajlamos vagyok rá én is hiszen mennyivel egyszerűbb mohát nyírni , mint a növények nyírását összehangolni . / Az akváriumban a szigorú szabályok nagyon jól követhetőek . A különböző fókuszpontok mintha vonalzóval lettek volna növesztve , vágva. Ami nagyon nem tetszik az az előtér . Nem a növények elrendezésére hanem a talajra gondolok elsősorban. A baloldali fehér -nekem - nagyon idegenül hat , nem is értem az elgondolást. Egy jó fotó nagyon hiányzik , hiányzott. Mindenképpen megjegyezném hogy a pontokban -érzésem szerint- Tamás sok éves erőfeszítését is értékelték a szavazók. Ezután egy jobb technikával még jobbat kell alkotni  Én is belepof...znék kicsit. Engem a legjobban a túlzott utómunka zavar. Nem vagyok ellene de ezen a képen már átbillent egy kicsit a művi irányába. Ennek hatására bal oldalt eltűnt a microsorum bokor alatt lévő növényzet és középen a hátsó vonalba hiányzik szinte a növény középső része. A jobb oldalt engem is zavart az a fehér homokpad, nem tudtam hova tenni annak a szerepét. A képről: tavaly május óta nem volt pc-m,és az ismerőseim között nem rémlik olyan itt helyben aki eljött volna lefotózni és megoldani a képfeltöltést.Ezen okból kifolyólag a kép telefonnal készült és kapott némi utómunkát. A microsorium alatt nincs csak a crypto,illetve a kettő között a redmoor amire fel van aplikálva a növény. A homokpadnak tulajdonképpen nincs szerepe,valami oknál fogva bent maradt,mert eredetileg iwaguminak készült dekorhomokos résszel.
|
2014. március 16., vasárnap 18:05 |
|
 |
Matyi
|
Sziasztok. Nem tudom, hogy most pontosan hanyadik helyen végzett ez az akvárium de nekem egyik kedvenc akváriumom volt az 52-es. Az akvárium totál kész van minden növény a legszebb arcát mutatja.Változatos növényvilág és ennél szebben szinte senki nem rakosgatott egymás mögé növényeket. Profin van karbantartva és nyírogatva igaz középen az a (fissidens) labda kicsit túlnőtte magát de tudom milyen nehéz megnyírni egy csodás fissidens gömböt  Talán a bal oldali vallisneria környéke az ami nincs kidolgozva, de ettől függetlenül igazán csodás akvárium. 
|
2014. március 16., vasárnap 18:01 |
|
|