Asssszem rájöttem.Eddig nem mertem a gépet magasabb iso-n dolgozni,csak 50-100-on,mert zajos lesz.200-ra állítottam most,sokkal jobb lett a kép,nem folyik úgy össze a zöld.A színtelítettségen is állítottam. Ezáltal rövidebb zársebességgel lehet lőni a képet.Jelenleg megy a co2,úgyhogy az bezavar,meglátjuk milyen lesz , ha nem lesz bubis az aki.
Ma tudtam meg, hogy Levinen mivel fotózta az aksiját... Rá kellett jöjjek, hogy velem és a tudásommal vannak komoly gondok..... Nagyon jók lettek az akvárium képei... Nem beszélve a Fissidens-ről készített macróját... Lehet, hogy nem minden a nagy fény és a minél drágább gép. Egy jól kiválasztott gép és egy ügyes fotós csodákra képes...
Akkor ahogy mondják "nem a gépben van megint a hiba hanem a felhasználóban".
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
2011. október 4., kedd 16:16
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
Ma tudtam meg, hogy Levinen mivel fotózta az aksiját... Rá kellett jöjjek, hogy velem és a tudásommal vannak komoly gondok..... Nagyon jók lettek az akvárium képei... Nem beszélve a Fissidens-ről készített macróját... Lehet, hogy nem minden a nagy fény és a minél drágább gép. Egy jól kiválasztott gép és egy ügyes fotós csodákra képes...
_________________ Üdv. Bevi
2011. október 3., hétfő 10:42
angyalföld69
Ennyi fénnyel kell csinálni képeket az akiról? Nem semmi!? Bár tegnap láttam a rakparti váltófutáson nagggyon komoly gépeket!!! A közeljövöben tervezem én is,hogy veszek egy komoly gépet-felszerelést... Ötlet? Segitsetek...
bevi írta:
Ráadásul ezen a képen nincsen fent minden refi!!! Ezen a képen van fent 618 Watt Megpróbálom megkeresni majd azt a képet amin az összes világítás fent van. Ennyi fénnyel már lehet szűk blende/rövid záridő variáció!!!
2011. október 3., hétfő 9:20
bevi
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. február 13., szombat 21:26 Hozzászólások: 843
Ráadásul ezen a képen nincsen fent minden refi!!! Ezen a képen van fent 618 Watt Megpróbálom megkeresni majd azt a képet amin az összes világítás fent van. Ennyi fénnyel már lehet szűk blende/rövid záridő variáció!!!
Az akvárium 120x45x45 243L Ehhez társított 4x54W T5 = 218 vatt
A megfelelő mélység élességű/ rövid záridejű képhez természetesen az eredeti fény kevés így még fölé tett 2x200W stúdió vakut... Az UKAPS-on még láttam képet amikor nemcsak a két stúdió vaku, hanem nagy teljesítményű lámpák is voltak az akva felett. Sajnos ezt már most nem találtam meg Szerintem a fotó kedvéért használt 800W-1000W körül http://ukaps.org/forum/viewtopic.php?f= ... &start=300
Szia bevi! Fantasztikusak a képek! Persze mindent lehet fokozni a végtelenségig.... Ami hirtelen eszembe jutott: Ha jó géped van akkor az ISO 1600 nem is olyan nagy gáz, mert a képzaj csak a nagyított képeken fog megjelenni... Ha lehet a gépedre külső vakut csatlakoztatni azzal még sokat lehetne kísérletezni... A vakut különböző szögbe, és távolságból az akvárium fölött elsütni, és akkor nem csillan vissza az üvegen... Persze a vaku megfelelő használata már külön művészet, de ezt talán már tudod Te is... Gondolom állványt, és önkioldót használsz...
Photoshop ide -vagy oda... Jó, hogy van! A legjobb gép sem adja vissza azt amit az emberi szem produkál... Én a helyedbe még azzal is játszanék, hogy alulexponálnám a képet (= rövidebb záridő!!), majd photoshopal utólag feltolnám a fényerőt (esetleg a kontrasztot is)...
A gépem nem a legújabb, de ehhez szerintem elégnek kéne lennie...CANON 20D. Az a baj, hogy 1600 as ISO mellett sz.tem nagy a képzaj. Nem kéne többet használni 800-nál... Viszont olvastam róla, hogy van egy program ami képes a képzaj nagy részét eltüntetni... Próbáltam külső vakot távkábellel az akvárium fölé irányítani, de sajnos nem hozott tökéletes eredményt...
Állvány és távkioldó van. Photoshop sem volt tökéletes megoldás. Az alulexponált kép fényerejét növelve az árnyékos részek világosodta, de a fényes részek viszont túlexponáltnak tűntek...
SlyChocolate írta:
check írta:
Szia bevi! Fantasztikusak a képek! Persze mindent lehet fokozni a végtelenségig.... Ami hirtelen eszembe jutott: Ha jó géped van akkor az ISO 1600 nem is olyan nagy gáz, mert a képzaj csak a nagyított képeken fog megjelenni... Ha lehet a gépedre külső vakut csatlakoztatni azzal még sokat lehetne kísérletezni... A vakut különböző szögbe, és távolságból az akvárium fölött elsütni, és akkor nem csillan vissza az üvegen... Persze a vaku megfelelő használata már külön művészet, de ezt talán már tudod Te is... Gondolom állványt, és önkioldót használsz...
Photoshop ide -vagy oda... Jó, hogy van! A legjobb gép sem adja vissza azt amit az emberi szem produkál... Én a helyedbe még azzal is játszanék, hogy alulexponálnám a képet (= rövidebb záridő!!), majd photoshopal utólag feltolnám a fényerőt (esetleg a kontrasztot is)...
Hát elég jó gépe van Bevi kollégának. Canon ha jól láttam, tudod az a "vállról indítható" fajta. Jut eszembe Bevi, mivel cserélhető obijektíves a géped. Véletlenül nem árulnak hozzá valami spec lencsét aminek sokkal nagyobb a fényereje mint ami mostaninak? Így kisebb/rövidebb záridő mellett is elég fényt képes összegyűjtve szép képet alkotni.
Hát lencséket lehet hozzá kapni, csak sajnos isten pénze nem lenne elég hozzá... A kis fényerejű obik macro fotóknál jelentenek előnyt, mivel ott a blende lehet elég tág /1.4-2.8/ Egy jó kis macro obi-t be kell, hogy szerezzek a közeli képek készítéséhez... Ha az akváriumról akarok teljes átfogó képet /nagy totált/ akkor azt, csak kicsi blendével /18-20-22-stb/ csinálhatom... Így érhetjük el, hogy mindenhol éles legyen a kép az elejétől a hátuljáig....
Valamelyik nap megpróbálom az aksi mindkét oldalát, majd a hátulját szépen bevilágítani... Szerintem annak már elégnek kell lenni ahhoz, hogy megemelhessem a záridőt...
Az tuti, hogy egy kisebb akut, vagy egy nanot könnyebb bevilágítani...
Két kép az ADA stúdióról :
Nincs meg a kellő jogosultságod a hozzászóláshoz csatolt állományok megtekintéséhez.
Mivel sokan vagyunk akik megküzdünk egy-egy jó kép elkészítéséért így szeretném ha ebben a topicban kibeszélnénk a témát. Megosztva egymással a hasznos infókat a fotózással kapcsolatban. A téma indítója ebben a topicban található. http://forum.tropicalfish.hu/viewtopic.php?f=35&t=127&p=4660#p4621
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.