TropicalFish - AkvaForum http://www.akvaforum.hu/ |
|
Karbonátkeménység és Ph értékek http://www.akvaforum.hu/a-viz/karbonatkemenyseg-es-ph-ertekek-t191.html |
Oldal: 1 / 2 |
Szerző: | friz74 [ 2016. február 2., kedd 21:43 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
Igen, fedő alatt. Az edény alja teljesen vízköves. Már 2 éve ugyanazt használom. A tetején szoktam látni szmötyit, miután kihűlt, amit pelussal szűrök meg. |
Szerző: | N-emy [ 2016. február 2., kedd 21:39 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
friz74 írta: Én kb.10 percig forralom. Gondolom fedő alatt ,hogy a párolgás ne legyen számottevő . Szokott valamilyen fehér szmötyi összegyűlni az edény alján ,mint kicsapódott Mg- vagy Ca -karbonát? |
Szerző: | friz74 [ 2016. február 2., kedd 21:35 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
Én kb.10 percig forralom. |
Szerző: | N-emy [ 2016. február 2., kedd 21:26 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
SlyChocolate írta: Annó kis iskolás korunkba tanították ha a vizet elpárologtatjuk akkor az edény alján a víz só tartalma ott marad. Lásd így működnek a tengeri sót készítő cégek is. Ha már forraltok akkor csináljátok a jó Magyar szokás szerint lepárlással! Pálinka főzés!!! Anno az ozmó előtt én így toltam a lágy vizet... http://www.akvaforum.hu/csinald-magad-barkacs-megoldasok/diy-vizleparo-avagy-vizlagyitas-hazilag-t292-10.html#p6600 Tudom ,ismerem és figyelemmel kísértem a a projected, de érdemleges választ még senkitől nem kaptam a feldobott kérdésre. Én is RO-vízzel akvarizálok ,szóval pusztán csak a kíváncsiság miatt dobtam fel a topicot . A net tele van a forralással történő vízlágyítás találataival ,meg hogy a forralással megszűntethető a víz karbonát keménysége. Arra lettem volna kíváncsi, hogy mennyi ideig kéne forralni ,és hogy igazából mennyit is tudnánk megszüntetni a KH-ból . Azért itt a gugli feldob pár értelmes találatot:https://www.google.hu/webhp?source=search_app&gfe_rd=cr&ei=XhCxVrTlL8bj8wfa_7Jw&gws_rd=ssl#q=v%C3%ADzl%C3%A1gy%C3%ADt%C3%A1s+forral%C3%A1ssal Most akkor megszűntethető a karbonát keménység ,vagy lejjebb vihető ,vagy az egésznek semmi értelme? |
Szerző: | SlyChocolate [ 2016. február 2., kedd 20:05 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
Annó kis iskolás korunkba tanították ha a vizet elpárologtatjuk akkor az edény alján a víz só tartalma ott marad. Lásd így működnek a tengeri sót készítő cégek is. Ha már forraltok akkor csináljátok a jó Magyar szokás szerint lepárlással! Pálinka főzés!!! Anno az ozmó előtt én így toltam a lágy vizet... http://www.akvaforum.hu/csinald-magad-barkacs-megoldasok/diy-vizleparo-avagy-vizlagyitas-hazilag-t292-10.html#p6600 |
Szerző: | dexkill [ 2016. február 2., kedd 18:44 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
friz74 írta: Én forralt vízzel akvarizálok. Megmértem(Neptun cseppteszt) Csapvíz: Gh:9 Kh:6 Forralt víz: Gh:9 Kh:5 Sokat tehát nem jelent. Nem is tudom, hogy minek forralgatom? De legalább klór nincs benne! Én is valami ilyenre számítottam, de nem akartam a levegőbe okoskodni |
Szerző: | friz74 [ 2016. február 2., kedd 8:42 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
Én forralt vízzel akvarizálok. Megmértem(Neptun cseppteszt) Csapvíz: Gh:9 Kh:6 Forralt víz: Gh:9 Kh:5 Sokat tehát nem jelent. Nem is tudom, hogy minek forralgatom? De legalább klór nincs benne! |
Szerző: | dexkill [ 2016. február 1., hétfő 22:58 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
N-emy írta: SlyChocolate írta: N-emy írta: Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben? Pontosan mire is gondolsz? Csak sima felfőzésre? Mert azzal semmit! Vagy olyanra mint a pálesz főző elvén alapuló desztillálás? Nem a desztillálásra gondolok , csak a sima forralásra . Elvileg valemennyire meg lehet szüntetni a karbonátkeménységet a vízben, hiszen forralás után jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze az edény alján. De nyugodtan meg is győződhetsz róla ,hogy ha mérsz KH-t forralás előtt és utána is. Én konkrétan arra lennék kiváncsi ,hogy mennyivel lehet lejjebb vinni ezt az értéket . Nem tudom, hogy számottevő mértékű hatása lenne-e... tényleg meg kellene mérni |
Szerző: | N-emy [ 2016. február 1., hétfő 21:52 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
SlyChocolate írta: N-emy írta: Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben? Pontosan mire is gondolsz? Csak sima felfőzésre? Mert azzal semmit! Vagy olyanra mint a pálesz főző elvén alapuló desztillálás? Nem a desztillálásra gondolok , csak a sima forralásra . Elvileg valemennyire meg lehet szüntetni a karbonátkeménységet a vízben, hiszen forralás után jelentős mennyiségű csapadék gyűlik össze az edény alján. De nyugodtan meg is győződhetsz róla ,hogy ha mérsz KH-t forralás előtt és utána is. Én konkrétan arra lennék kiváncsi ,hogy mennyivel lehet lejjebb vinni ezt az értéket . |
Szerző: | SlyChocolate [ 2016. január 30., szombat 23:55 ] |
Hozzászólás témája: | Re: Karbonátkeménység és Ph értékek |
N-emy írta: Meg tudná valaki mondani ,hogy a víz forralásával a karbonát keménységet hány százalékkal lehet lejjebb vinni a csapvízben? Pontosan mire is gondolsz? Csak sima felfőzésre? Mert azzal semmit! Vagy olyanra mint a pálesz főző elvén alapuló desztillálás? |
Oldal: 1 / 2 | Időzóna: UTC + 1 óra |
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group http://www.phpbb.com/ |