|
Pontos idő: 2024. november 1., péntek 0:51
|
Szerző |
Üzenet |
kmisi
Csatlakozott: 2015. augusztus 27., csütörtök 7:35 Hozzászólások: 167
|
papó írta: kmisi írta: A kocka újra lett indítva. Táptalaj nincs. Ebben a helyzetben is kell az első időszak fokozott vízcseréje, vagy elegendő a heti csere? Érdemes az első két hétben háromnaponta ráfrissíteni nagyobb mennyiséget és természetesen adagolni a startert .. Köszönöm az infót. Cserélgetem, starterem van, adagolom. Gondoltam rá, hogy a másik szűrőben működő MatrixTropot felesben keverném a Rioval. Mégsem tettem, mert attól tartottam, hogy így egyik szűrő sem lenne az igazi. Így a Tetra800 viszi a 45-öst háborítatlanul. A kicsi pedig idővel beáll, jószágokat nem tervezek február végéig bele.
|
2016. január 6., szerda 21:08 |
|
|
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
kmisi írta: A kocka újra lett indítva. Táptalaj nincs. Ebben a helyzetben is kell az első időszak fokozott vízcseréje, vagy elegendő a heti csere? Érdemes az első két hétben háromnaponta ráfrissíteni nagyobb mennyiséget és természetesen adagolni a startert ..
2016. január 6., szerda 20:24 |
|
|
kmisi
|
SlyChocolate írta: kmisi írta: A kocka újra lett indítva. Táptalaj nincs. Ebben a helyzetben is kell az első időszak fokozott vízcseréje, vagy elegendő a heti csere? A szűrőd milyen és bejáratott? Eheim 2322. 500l/h teljesítmény. Töltet maradt Bio Rio, de állt 2 napot.
|
2016. január 6., szerda 19:00 |
|
|
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kmisi írta: A kocka újra lett indítva. Táptalaj nincs. Ebben a helyzetben is kell az első időszak fokozott vízcseréje, vagy elegendő a heti csere? A szűrőd milyen és bejáratott?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2016. január 6., szerda 18:47 |
|
|
kmisi
|
A kocka újra lett indítva. Táptalaj nincs. Ebben a helyzetben is kell az első időszak fokozott vízcseréje, vagy elegendő a heti csere?
|
2016. január 6., szerda 18:35 |
|
|
ndani
Csatlakozott: 2014. december 20., szombat 15:48 Hozzászólások: 46 Tartózkodási hely: Budapest
|
Mennyire igazad van.. Átrágom a Fórumot a-tól z-ig, irdatlan mennyiségű tudásanyag van itt, és egy jól beállított akváriumot indítok.
|
2014. december 28., vasárnap 20:03 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
ndani írta: Röpke 6 óra alatt kész a vízcsere, kb 60%-os, mulmozás, rájöttem, nem kell ennyi lakó az akváriumba.. Azért ha rendszeresen 7-10 naponta 10 % -t cserélsz nem fog ennyi időbe kerülni.
2014. december 28., vasárnap 19:13 |
|
|
ndani
Csatlakozott: 2014. december 20., szombat 15:48 Hozzászólások: 46 Tartózkodási hely: Budapest
|
Röpke 6 óra alatt kész a vízcsere, kb 60%-os, mulmozás, rájöttem, nem kell ennyi lakó az akváriumba..
|
2014. december 28., vasárnap 18:40 |
|
|
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
papó írta: Mexx2 írta: ndani írta: Igen, muszály volt, a neomagnolra gondoltam, hogy kinyírt minden bacit, nem az ifuzóriára..(csak megtanulom helyesen a nevét). Akkor sima Neptun klórtalanító is jó lehet? Legalább a betöltést lassan csurgatva, vödörrel fogom csinálni, hogy a klór menjen ki, csak jobb, mint csővel feltölteni.. Én is csővel töltöttem fel majd utána az akváriumba ment az aquatan, és utána kapcsoltam be a szűrőt. Ez azért nem valami jó ötlet , hiszen a klór a bacikat legyílkolja , jobb lenne egy edénybe beleengedni és ott összevegyíteni klórmegkötővel és azután beengedni az akváriumba . Nagyon nagy akváriumoknál ezt természetesen macerás megcsinálni , de 1000 literig egy részleges vízcserét elvégezni még így sem nagy ügy . De csak azokat öli le amik az akváriumban vannak, amik a szűrőben azokat nem. Mert én a nagynál úgy csináltam. Az aquatan azonnal semlegesít?
_________________ K.Tamás
|
2014. december 28., vasárnap 15:09 |
|
|
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: ndani írta: Igen, muszály volt, a neomagnolra gondoltam, hogy kinyírt minden bacit, nem az ifuzóriára..(csak megtanulom helyesen a nevét). Akkor sima Neptun klórtalanító is jó lehet? Legalább a betöltést lassan csurgatva, vödörrel fogom csinálni, hogy a klór menjen ki, csak jobb, mint csővel feltölteni.. Én is csővel töltöttem fel majd utána az akváriumba ment az aquatan, és utána kapcsoltam be a szűrőt. Ez azért nem valami jó ötlet , hiszen a klór a bacikat legyílkolja , jobb lenne egy edénybe beleengedni és ott összevegyíteni klórmegkötővel és azután beengedni az akváriumba . Nagyon nagy akváriumoknál ezt természetesen macerás megcsinálni , de 1000 literig egy részleges vízcserét elvégezni még így sem nagy ügy .
2014. december 28., vasárnap 15:03 |
|
|