A következő értékelést küldtem:
5-ös számú akvárium:
a: 70 pont
b: 20 pont
c: 20 pont
Összesen: 110 pont
Az akvárium sajnos még picit nyers. Ha jobban beérett volna, nálam az első háromban lenne a helye. Jó fénykép, kreatív elrendezés. A mohás-anubiasos első résznek még idő kellett volna, és hátul a stemeknek is. Középen még lehetne egy-két növényt beültetni.

57-es számú akvárium:
a: 75 pont
c: 22 pont
Összesen: 117 pont
Nagyon szép egészséges akvárium. Nekem picit bántja a szemem, hogy szinte minden egy irányba dől. Változatos és buja a növényzet. A halak jól kiegészítik a látványt.

43-as számú akvárium:
a: 75 pont
b: 25 pont
Összesen: 122 pont
Nagyon kreatív és ötletes megoldás a fán a Hydrocotyle. Egészségesek a növények, és a halak is illenek az összképbe.

40-es számú akvárium:
a: 80 pont
b: 22 pont
Összesen: 124 pont
Egészséges növények, jól eltalált elrendezés. Nehéz igazán egyedit alkotni ebben a stílusban, de itt ez sikerült. Sajnálatos, hogy nem egy vérbeli versenyfotóval érkezett a nevezés, ott még jobban láthattuk volna az akvárium szépségeit.

10-es számú akvárium:
a: 90 pont
c: 15 pont
Összesen: 125 pont
Az akvárium összképe emeli ezt az akváriumot nálam az első helyre. Természetesnek hat, és nagyon sok ötletes megoldás található benne. A halak picit nagyok az egészhez képest, és túl szimmetrikus az elrendezés. A mélységet jobban kiemelő fotóval még jobban gyönyörködhettünk volna az üde tájban.

Nálam az első benyomás az, ami alapján tetszik, vagy kevésbé tetszik egy akvárium. Ezt a sokadik ránézésre már nehéz felidézni, de mindig úgy próbálom nézni a fényképeket, mintha először látnám. Ez alapján próbáltam meghozni a döntésemet. A pontozás közben csodálkoztam rá, hogy az elméleti sorrend, amit felállítottam néhol a pontok összeadása után felborult. Elgondolkodtam, hogy mi lett volna, ha egyenként pontozom az összes akváriumot. A taktikám az volt, hogy kiválasztottam a számomra ígéreteseket (kb 30-at) aztán ezt a listát szűkítettem tovább, míg meglett az öt befutó, eztán pedig pontoztam őket. Lehet jobb taktika lett volna nem csak ötöt pontozni, hanem kb mind a 30-at, és így más lett volna a sorrend. Ebben biztos benne volt az is, hogy lehet volt olyan akvárium, amire akartam pontot adni tudat alatt, vagy valami (ehhez már hipnotizőr kéne

). Ha sikerül neveznem a következő versenyre, és akkor is lehet így szavazni az akváriumokra, lehet a nagyobb szórás pontozását választom, hogy ne befolyásoljam magam