Pontos idő: 2019. augusztus 22., csütörtök 4:18Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
 Mely akva a jobb? 
Szerző Üzenet
Avatar

Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07
Hozzászólások: 397
Tartózkodási hely: Keszthely
Idézet:
Nagyjából ahhoz hasonlítanám, hogy van akinek arra van lehetősége, hogy bringával elmenjen Hódmezővásárhelyre (én itt élek, szép hely, jöjjön mindenki) mondjuk Budapestről. Másnak arra van lehetősége, hogy autóval elmenjen autópályán Hódmezővásárhelyre, Debrecenbe :pápá: , Pécsre, Szombathelyre. Az útból nem sokat lát, de több helyre eljut, míg a másik az útban is gyönyörködhet, cserébe csak Vásárhelyre jut el.

Zoi, tetszik amit írtál! Ez nagyon találó!
Sly, azt kell hogy mondjam ez a magyar valóság. Teljesen politikamentesen mert útálom. Nekünk magyaroknak ez a sorsunk sajnos. Megküzdeni mindenért mindenen át. De ettől vagyunk magyarok ettől van szellemi tőkénk(sajnos nem sokra megyünk vele)De van! Én büszke vagyok arra hogy én is barkácsoló ember vagyok, szeretem is. Mert látom magam körül azt a sok tudatlan gazdag embert aki csak a pénzével ér el valamit esze semmi! Azért tartom én is többre azt a munkát, amikor hosszú munkával teli folyamat során létrehozunk valamit.

_________________
Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!


2014. február 13., csütörtök 21:50
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03
Hozzászólások: 696
Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
A címben levő kérdésre egyértelműen az a válaszom, hogy vannak erre kihegyezett versenyek, ahol bizonyos szempontok alapján eldöntik :roll:
Egyébként érdekes felvetés. Én is sokat gondolkodtam már ezen. Amikor volt akváriumom, akkor elég hosszú időnek kellett eltelnie, hogy beérjen, szóval volt tapasztalatom a szívatásban, a bosszankodásban, és a végére jöttek sikerélmények is. Megtapasztaltam milyen az igazi akvakertészet, amikor nem azon izgulsz, hogy mikor robban az alga, hanem nyírogatod a növényeidet, vizet cserélsz, tápozol, meg ellenőrizgeted az eszközeidet. Szóval mindkettőből kijutott, és nem mondanám, hogy valamelyik jobb lenne a másiknál. Egy hosszadalmasan építgetett akváriumnál az elfoglaltságok, szöszmötölés, újragondolás és a többi ezer dolog nagyon ki tudja kapcsolni az embert. Ha minden feltétel adott, hogy összehozd, amit elképzeltél, és néhány hónapon belül az meg is tud valósulni, akkor meg rengeteg kreativitásra van szükség, hogy újat, mást tudj csinálni. Szóval akinek van lehetősége ilyesmire, annak ebből a szempontból jobb. A magunkfajta összeszedegeti a "hozzávalókat" és épít egy akváriumot, aztán amíg nincs keret másra, abból az anyagból dolgozik, ami akkor összejött, és örül, hogy nem kell még 10 kg követ venni. Cserébe egy sokkal hosszabb és rögösebb utat jár be.
Nagyjából ahhoz hasonlítanám, hogy van akinek arra van lehetősége, hogy bringával elmenjen Hódmezővásárhelyre (én itt élek, szép hely, jöjjön mindenki) mondjuk Budapestről. Másnak arra van lehetősége, hogy autóval elmenjen autópályán Hódmezővásárhelyre, Debrecenbe :pápá: , Pécsre, Szombathelyre. Az útból nem sokat lát, de több helyre eljut, míg a másik az útban is gyönyörködhet, cserébe csak Vásárhelyre jut el.


2014. február 13., csütörtök 21:27
Profil
Avatar

Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53
Hozzászólások: 4152
Tartózkodási hely: Debrecen
Már régóta van egy gondolat bennem, hogy túképp, hogy is van ez?
Miről is lenne szó?
Szerintetek jó-e ha adott minden de tényleg minden egy akvához az indítás pillanatában és csak össze kell rakni, majd csodálni hosszú...hosszú ideig...
Vagy inkább az amit maga az ember nevelget, formál, variál...aminek a fejlődését akár egy fotó sorozattal is bemutathat később.
Ez a gondolat főleg a Japó aksik összerakásánál jött elő.
Náluk minden adott és tolnak egy olyan akvát amit mi átlag emberek itt kis hazánkban max egy 1-2 hónap alatt érünk el.
Természetesen nem mondom, hogy náluk nem lehet probléma menet közben, a készre induló akvákkal a későbbiekben.
Vagy épp nem változtatnak itt-ott rajta de akkor is kész művek már az indulás pillanatában.
Szóval én mindig annak örültem ha láttam bárkinél a fejlődést, persze itthon is...
Egy kész akvával ami mindenben paraméterezve van és azt betartva semmi bajom nem lehetne vele nem is tudom mit kezdenék...???
Max csodálnám nap-mint-nap...
:D

_________________
Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...


2014. február 13., csütörtök 20:23
Profil
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 3 hozzászólás ] 

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Ugrás:  
cron