|
Pontos idő: 2025. május 14., szerda 19:30
|
Szerző |
Üzenet |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
T.Tamás30 írta: Még mindig nem tudok normális képet készíteni,átolvastam több soron Nigro blogjában az idevonatkozó fejezeteket,de rá kell jönnöm,hogy a két gép amivel dolgom volt eddig valahol van benne olyan beállítás (ami ahhoz kellene hogy jobb képet tudjak alkotni) tuti,hogy automata és semmilyen módon nem tudom kikapcsolni....Ez a panasonic dmc lz3 ennél tudom állítani az iso-t ,a fehér egyensúlyt,a zársebességet,de a blende folyamatosan automata üzemmódban van.A másik Fuji finepix s3000 pedig tudom piszkálni a blendét,az iso-t,a fehéregyensúlyt de a zársebességet nem.... Szóval ott vagyok ahol a part szakad  Jah és a felemelt tető sem könnyíti meg ezen a téren az életemet Ez lett belőle ( mint pár sorral feljebb írtam formázás nem volt,csak sűrítés)  Lehet kellene vennem valami korszerűbb fényképező gépet  ( fuji 2006-os modell,a pana is ezen évi masina) Nem olyan rosszak ezek a fotók Tomi!
|
2012. május 22., kedd 19:06 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Még mindig nem tudok normális képet készíteni,átolvastam több soron Nigro blogjában az idevonatkozó fejezeteket,de rá kell jönnöm,hogy a két gép amivel dolgom volt eddig valahol van benne olyan beállítás (ami ahhoz kellene hogy jobb képet tudjak alkotni) tuti,hogy automata és semmilyen módon nem tudom kikapcsolni....Ez a panasonic dmc lz3 ennél tudom állítani az iso-t ,a fehér egyensúlyt,a zársebességet,de a blende folyamatosan automata üzemmódban van.A másik Fuji finepix s3000 pedig tudom piszkálni a blendét,az iso-t,a fehéregyensúlyt de a zársebességet nem.... Szóval ott vagyok ahol a part szakad  Jah és a felemelt tető sem könnyíti meg ezen a téren az életemet Ez lett belőle ( mint pár sorral feljebb írtam formázás nem volt,csak sűrítés)  Lehet kellene vennem valami korszerűbb fényképező gépet  ( fuji 2006-os modell,a pana is ezen évi masina)
|
2012. május 22., kedd 18:51 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Tamás írta: Szerintem bírja táptalaj nélkül. Elég sűrű a levélzete , hogy felvegyen rengeteg tápanyagot a vízből . De ráérsz akkor "pakolni" ha nem érezné jól magát. szerintem meglesz a manadoban is a rotala!
|
2012. május 21., hétfő 19:34 |
|
 |
Tamás
|
Szerintem bírja táptalaj nélkül. Elég sűrű a levélzete , hogy felvegyen rengeteg tápanyagot a vízből . De ráérsz akkor "pakolni" ha nem érezné jól magát.
|
2012. május 21., hétfő 19:18 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Jó két és fél óra volt mire végeztem mindennel,nyírás a Rotala-nak,kicsit visszavettem a Hm-et is,próbálom bedúsítani a jobb oldalon.Agyament munka volt kiszedegetni a Limnobiumot,hogy kiszedjem belőle a beleakadt növényi részeket,illetve lecsipkedtem a csúnya leveleit.Rotala-t egyenlőre csak sűrítettem,formázás nem volt,viszont szerintem megpróbálom amit Viktor felvázolt  Csak olyan kérdésem lenne,hogy táptalaj nélkül mennyire bírná a Rotala?Mivel a kvarc homok egy részét kicserélném manadora,csak hát táptalajt nem tudok alá rakni....Max JBL 7+13 -at.
|
2012. május 21., hétfő 19:12 |
|
 |
T.Tamás30
|
Köszi 
|
2012. május 20., vasárnap 19:27 |
|
 |
AQViktor
|
Tamás írta: Druszám egy nagyon hangulatos lett ! Egyetértek! 
|
2012. május 20., vasárnap 18:59 |
|
 |
Tamás
|
Druszám egy nagyon hangulatos lett !
|
2012. május 20., vasárnap 18:24 |
|
 |
T.Tamás30
|
Köszi zoi,utána nézek majd az említett írásnak:) Ma megejtettem az átalakítást a világításon,illetve kitakarítottam a szűrő komplett csövezését is.Vízcsere holnap,illetve a nyírás,hogy formára e azt nem tudom,de nyírni kell meg sűríteni sem árt még a háttér növényeken,szerintem.Jelenleg kb 10cm - re van a víz szintjétől,illetve továbbra is 2x39W-al világítok.Remélem a megváltozott körülmények ellenére elég lesz .  
|
2012. május 20., vasárnap 18:21 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Azért van egy-két magyarul íródott akvárium fotózási segédlet a neten, ami alapján már el lehet indulni. Nigro blogján van egy jó leírás, ami segít tisztába tenni az alapokat.
|
2012. május 19., szombat 18:46 |
|
|