Megvolt a szokásos vízcsere,csak most 1 nappal későbbre tolódott a metódus.A szokásos 25%-nyi vizet szippantottam le,algamennyiséggel és mulm mennyiséggel együtt.Egy távoli kép,mert az még talán jól áll neki:

Kíváncsiságból rámértem az akvárium pár paraméterére amit meg tudok mérni.
PH:7,5
KH:11nk°
GH:13nk°
A maival együtt már 5-ik alkalommal cserélem a 25%-nyi vizet full RO val.A kövekező hónapban reményeim szerint cserére kerülnek a philips csövek osram-ra.Az lilypipe-ot esténként felforgatom úgy ,hogy bőven fodrozza a vízfelszínt,reggelre nem sok nyoma van a hártyának.De napközben ismét visszaköltözik,miután leforgatom a megfelelő pozícióba a lilipipát.
Összeszedem a mostani alga állományomat:
-zöld pont üvegen és az anubiason,minimális a fa dekoron
-zöld por akvárium üvgén
-fonál,mindenem ami van az akváriumban
-ecset,a szűrő környékén illetve szinte mindegyik növényen
-illetve a legújjabb BGA a Cabomba red egyik hajtásának tetején,kb 15-20cm-rel a talaj fölött (el távolítottam ezt a hajtást,de mintha a mai cserénél újat látnék)
Szóval elég jó kis gyűjteményem van belőlük.De sok gatya szitu ellenére az egyik Anubiasom virágozni készül,van már rajta egy szép nagy bimbó.A Stau terjed-terjesztem,és hál istennek hozza azt a számomra tetszetős hosszúkás leveleit.Van tehát pozitív oldala is a dolgoknak,csak a negatív nagyobb súllyal lép a szorítók közé.Már csak a világítás csövet kell kicserélnem és akkor a talaj kivételével már minden ki cseréltem az akváriumban.Egyszóval passzolom mi lehet ami ezt a sok "szépséget" kiváltja és megajándékoz engem.