Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Várjál vele Tomi , hátha hoz oldalra is gyökereket és akkor azt majd irányítod. Jó lesz 
2012. augusztus 5., vasárnap 19:45 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
|
2012. augusztus 5., vasárnap 19:43 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Ma megtörtént a növények feltelepítése: Fissidens fonatus illetve Anubias barteri var. nana személyében.Viszont kikerült a maradék Limnobium is mert nem maradt egyetlen ép levele sem és elkezdett algásodni is,egyszóval mennie kellett.Nem vagyok teljesen elégedett az egyik Anubias tő felkötözésével,ezért valamikor a közel jövőben szerintem megint ki kell vegyem a fát,hogy újra kötözzem.Képek később.
|
2012. augusztus 5., vasárnap 18:41 |
|
 |
T.Tamás30
|
De-de,ködöl már most is mint írtam,csak az mellett pöfékel nagyobb bubikat is,nah majd idővel 
|
2012. augusztus 2., csütörtök 19:30 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
T.Tamás30 írta: Köszi Sly  Ez az én szerencsém: megfogadva a tanácsokat széttekertem a difit megkentem Eheim kenő anyaggal,összeraktam és valami miatt nem porlaszt úgy mint előtte,most is vannak apró buborékok de azok mellé a kerámia melletti résznél jönnek ki nagyobb bubik is.Azóta szétszedtem megtöröltem finoman a gumit,de ugyan úgy jönnek ki a nagyobb bubik,és ez által kevesebb gázt porlaszt el kicsire a difi.Kész vagyok magamtól  Fog ugyan úgy porlasztani és nem a kerámia mellett kb reggelre , fel kell feszüljön a gumi az akrilhoz. Nem olvassátok a fórumot ? viewtopic.php?f=19&t=59&p=14233#p14233
2012. augusztus 2., csütörtök 19:18 |
|
 |
T.Tamás30
|
Köszi Sly  Ez az én szerencsém: megfogadva a tanácsokat széttekertem a difit megkentem Eheim kenő anyaggal,összeraktam és valami miatt nem porlaszt úgy mint előtte,most is vannak apró buborékok de azok mellé a kerámia melletti résznél jönnek ki nagyobb bubik is.Azóta szétszedtem megtöröltem finoman a gumit,de ugyan úgy jönnek ki a nagyobb bubik,és ez által kevesebb gázt porlaszt el kicsire a difi.Kész vagyok magamtól 
|
2012. augusztus 2., csütörtök 18:21 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Akkor még egy kérdés: mivel és milyen időközönként kell vagy érdemes takarítani a kerámiáját? Szerintem az egyik legjobb megoldás ami nálam már évek óta működik. Szétszedem a diffit majd egy üveg tálkába belerakom a kerámiát. Amit bőven felöntök (jól összerázott) domestossal. Állni hagyom olyan 5-10 percig... Utána bőven öblítem csapvízzel. Miután ezzel megvagyok pici vazelin a menetre-gumira. Utána egy 1000ml-es fecskendőn keresztül tiszta vizet préselek át a diffin addig amíg habzik a felülete. Közben csapvízzel öblítem. Ha megszűnt a habzás és tiszta víz jön a kerámián ki, akkor már mehet is vissza az akvába. Nekem így elég havonta egyszer takarítanom a diffit, nincs más gondom vele. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2012. augusztus 1., szerda 21:10 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
Én pedig hyperolt(oxigéncsepp), vagy ecetet.
|
2012. augusztus 1., szerda 20:17 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
N-emy írta: Én pl. cloroxot használok  . Mondjuk jól átöblítem áztatás után, viszont rendkívül hatékony és a legköltségkímélőbb megoldás . Nagyon át kell mossad utána , hiszen az aktív klór nagyon mérgező. Azt viszont most olvastam valahol , hogy a nagyon sok olyan tisztító szerból -aminek a hatóanyaga az aktív klór lenne- a hazai multik valahogy kispórolták a hatóanyagot.. Szappan amiben nincs szappan Így legalább nem árthat a halaknak sem . bocsi 
2012. augusztus 1., szerda 20:16 |
|
 |
N-emy
Barkács Szaki
Csatlakozott: 2011. szeptember 23., péntek 12:41 Hozzászólások: 590 Tartózkodási hely: Hatvan
|
Én pl. cloroxot használok  . Mondjuk jól átöblítem áztatás után, viszont rendkívül hatékony és a legköltségkímélőbb megoldás .
|
2012. augusztus 1., szerda 20:12 |
|
|