Szerző |
Üzenet |
zsotyi
|
Bizony,nagyon el tudnak bújni,észre sem venni őket még egy 20 literesben sem.Ha gáz lenne,nagyon menekülnének az akiból,vagy látnál már tetemet is az akiban.
_________________ ,
|
2014. március 20., csütörtök 19:22 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: Meglestem a garnikat.Nem látok rajtuk most parazitákat.Létezik hogy ennyi idő alatt elpusztítja őket?Bár nem baj ha ennyi idő alatt lerendezi.Még olyan kérdésem lenne hogy a garnik mennyire képesek elbújni?Azért kérdezem mert eddig 35 garnit raktam az aksiba de jó ha kb. 10-12-t megtudok most számolni.Annyira eltudnának bújni a növények közé hogy szinte észre sem venni őket?Tető zárt,nem függesztett bár hátul van rajta valamennyi rés a szűrőcsöveknek és a CO2 csőnek.Kicsik is vannak akik szépen nőnek.Ha nem lenne jó nekik valami akkor gondolom nem lennének porontyok sem.Nem látom hogy bajuk lenne a hellyel, egész nap szép jönnek-mennek eszegetnek, mindig maszatolnak valamit.Black molly-t nem piszkálják őket azt már figyeltem.Sehol nem találtam még az aksin kívül garnit már megnéztem a környékét. Igen elpusztulnak az élősködők 6-12 óra múlva. A kezelést azért kell megismételni , mert a parazita petéjével nem tud a szer mit kezdeni.
2014. március 20., csütörtök 19:20 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Meglestem a garnikat.Nem látok rajtuk most parazitákat.Létezik hogy ennyi idő alatt elpusztítja őket?Bár nem baj ha ennyi idő alatt lerendezi.Még olyan kérdésem lenne hogy a garnik mennyire képesek elbújni?Azért kérdezem mert eddig 35 garnit raktam az aksiba de jó ha kb. 10-12-t megtudok most számolni.Annyira eltudnának bújni a növények közé hogy szinte észre sem venni őket?Tető zárt,nem függesztett bár hátul van rajta valamennyi rés a szűrőcsöveknek és a CO2 csőnek.Kicsik is vannak akik szépen nőnek.Ha nem lenne jó nekik valami akkor gondolom nem lennének porontyok sem.Nem látom hogy bajuk lenne a hellyel, egész nap szép jönnek-mennek eszegetnek, mindig maszatolnak valamit.Black molly-t nem piszkálják őket azt már figyeltem.Sehol nem találtam még az aksin kívül garnit már megnéztem a környékét.
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. március 20., csütörtök 19:01 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Reggeli helyzetjelentés...Mindenki jól van, halak nem pipáznak semmi változást nem látok a viselkedésükben a szer végett.Garnikon nem láttam most parazitát, bár hozzáteszem hogy nem is volt mindegyiken így erről még nem igazán tudok nyilatkozni hogy vajon hatásos-e a kezelés.Délután nekiülök és jobban megnézem őket.Levegőztető megy szépen bubitenger van a vízben 
|
2014. március 20., csütörtök 8:05 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Multis írta: Ma megvolt a kezelés első fázisa.40 liter vízcsere majd hozzáadtam a 9ml szer felét 4,5 ml-t.Beraktam egy levegőztetőt amit nem fojtottam le hanem maxon megy.Nagyon haloványan opálos lett a víz.Halak nem produkálnak semmi extrát eddig jól reagálnak vagyis nem reagálnak semmit  Bízom benne hogy hatásos lesz a kezelés és megszabadulok a kis parazitáktól.1 hét múlva jön a 2. fázis egy ugyanilyen felállásban. Most kicsit kúpolok hogy nehogy a lakóknak nehogy valami bajuk legyen.Mennyi időn belül kellene látnom majd a változást? Három négy nap múlva. Szombaton lenne a rendes vízcsere.Akkor jó lesz vagy vasárnap?Ugyanilyen felállásban mint ahogy most is csináltam... Nyugodtan lehet szombaton.
2014. március 19., szerda 20:11 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Multis írta: Ma megvolt a kezelés első fázisa.40 liter vízcsere majd hozzáadtam a 9ml szer felét 4,5 ml-t.Beraktam egy levegőztetőt amit nem fojtottam le hanem maxon megy.Nagyon haloványan opálos lett a víz.Halak nem produkálnak semmi extrát eddig jól reagálnak vagyis nem reagálnak semmit  Bízom benne hogy hatásos lesz a kezelés és megszabadulok a kis parazitáktól.1 hét múlva jön a 2. fázis egy ugyanilyen felállásban. Most kicsit kúpolok hogy nehogy a lakóknak nehogy valami bajuk legyen.Mennyi időn belül kellene látnom majd a változást? Három négy nap múlva. Szombaton lenne a rendes vízcsere.Akkor jó lesz vagy vasárnap?Ugyanilyen felállásban mint ahogy most is csináltam...
|
2014. március 19., szerda 19:54 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: Ma megvolt a kezelés első fázisa.40 liter vízcsere majd hozzáadtam a 9ml szer felét 4,5 ml-t.Beraktam egy levegőztetőt amit nem fojtottam le hanem maxon megy.Nagyon haloványan opálos lett a víz.Halak nem produkálnak semmi extrát eddig jól reagálnak vagyis nem reagálnak semmit  Bízom benne hogy hatásos lesz a kezelés és megszabadulok a kis parazitáktól.1 hét múlva jön a 2. fázis egy ugyanilyen felállásban. Most kicsit kúpolok hogy nehogy a lakóknak nehogy valami bajuk legyen.Mennyi időn belül kellene látnom majd a változást? Három négy nap múlva.
2014. március 19., szerda 19:46 |
|
 |
Multis
|
Ma megvolt a kezelés első fázisa.40 liter vízcsere majd hozzáadtam a 9ml szer felét 4,5 ml-t.Beraktam egy levegőztetőt amit nem fojtottam le hanem maxon megy.Nagyon haloványan opálos lett a víz.Halak nem produkálnak semmi extrát eddig jól reagálnak vagyis nem reagálnak semmit  Bízom benne hogy hatásos lesz a kezelés és megszabadulok a kis parazitáktól.1 hét múlva jön a 2. fázis egy ugyanilyen felállásban. Most kicsit kúpolok hogy nehogy a lakóknak nehogy valami bajuk legyen.Mennyi időn belül kellene látnom majd a változást?
|
2014. március 19., szerda 18:46 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Multis írta: papó írta: Multis írta: papó írta: Multis írta: papó írta: Használat előtt legalább 1+ rész vízcsere . 24 -48 óra után megint vízcsere és ismételni egy alkalommal a kúrát. 1+ vízcsere mit jelent pontosan?Hetente most 40 litert szoktam cserélni.Kezelés előtt most mennyit cseréljek?Amit adtatok az elég lesz a teljes kezelésre? Legalább 20 % vízcsere , a tubusban kétszeri kezelésre való vegyszer van. Alaposan rázd fel és pontosan mér ketté. Nem lesz nehéz hiszen spéci edényben lesz . Akkor gondolom mehet a 40 liter csere megint.Kimérni kitudom mert van itthon fecskendő és azzal pontosan kitudom porciózni. Sorrend:40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet-->vár 24-48 óra(mennyi az ajánlott?)-->40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet? Ha megvan a kezelés akkor cseréljek vizet vagy sem?Bacit adagoljak a kezelés után?Gondolom nem lesz belőle gond ha adagolok.Hatás azonnal látható vagy várni kell rá a kezelés után? 24 óra múlva lehet cserélni , de nem lehet 48 óránál több a kezelési idő. A végleges kezelés után fog kelleni a baci. Akkor holnap délután vízcsere-cucc bele, holnapután délután vízcsere-cucc bele majd harmadnap nem kell vízcsere és mehet bele a baci?Bocsi ha sokat értetlenkedek de nem akarom lemérgezni az aksit  Vízcsere+ cucc>24 óra >Vízcsere >48 óra vízcsere +cucc >24 óra vízcsere + baci  Ha kezemben a cucc kezdem is a kezelést...
|
2014. március 18., kedd 22:26 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Multis írta: papó írta: Multis írta: papó írta: Használat előtt legalább 1+ rész vízcsere . 24 -48 óra után megint vízcsere és ismételni egy alkalommal a kúrát. 1+ vízcsere mit jelent pontosan?Hetente most 40 litert szoktam cserélni.Kezelés előtt most mennyit cseréljek?Amit adtatok az elég lesz a teljes kezelésre? Legalább 20 % vízcsere , a tubusban kétszeri kezelésre való vegyszer van. Alaposan rázd fel és pontosan mér ketté. Nem lesz nehéz hiszen spéci edényben lesz . Akkor gondolom mehet a 40 liter csere megint.Kimérni kitudom mert van itthon fecskendő és azzal pontosan kitudom porciózni. Sorrend:40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet-->vár 24-48 óra(mennyi az ajánlott?)-->40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet? Ha megvan a kezelés akkor cseréljek vizet vagy sem?Bacit adagoljak a kezelés után?Gondolom nem lesz belőle gond ha adagolok.Hatás azonnal látható vagy várni kell rá a kezelés után? 24 óra múlva lehet cserélni , de nem lehet 48 óránál több a kezelési idő. A végleges kezelés után fog kelleni a baci. Akkor holnap délután vízcsere-cucc bele, holnapután délután vízcsere-cucc bele majd harmadnap nem kell vízcsere és mehet bele a baci?Bocsi ha sokat értetlenkedek de nem akarom lemérgezni az aksit  Vízcsere+ cucc>24 óra >Vízcsere >48 óra vízcsere +cucc >24 óra vízcsere + baci
2014. március 18., kedd 22:24 |
|
|