Pontos idő: 2025. május 14., szerda 5:33

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

Bizony,nagyon el tudnak bújni,észre sem venni őket még egy 20 literesben sem.Ha gáz lenne,nagyon menekülnének az akiból,vagy látnál már tetemet is az akiban.

2014. március 20., csütörtök 19:22
Adminisztrátor

Multis írta:
Meglestem a garnikat.Nem látok rajtuk most parazitákat.Létezik hogy ennyi idő alatt elpusztítja őket?Bár nem baj ha ennyi idő alatt lerendezi.Még olyan kérdésem lenne hogy a garnik mennyire képesek elbújni?Azért kérdezem mert eddig 35 garnit raktam az aksiba de jó ha kb. 10-12-t megtudok most számolni.Annyira eltudnának bújni a növények közé hogy szinte észre sem venni őket?Tető zárt,nem függesztett bár hátul van rajta valamennyi rés a szűrőcsöveknek és a CO2 csőnek.Kicsik is vannak akik szépen nőnek.Ha nem lenne jó nekik valami akkor gondolom nem lennének porontyok sem.Nem látom hogy bajuk lenne a hellyel, egész nap szép jönnek-mennek eszegetnek, mindig maszatolnak valamit.Black molly-t nem piszkálják őket azt már figyeltem.Sehol nem találtam még az aksin kívül garnit már megnéztem a környékét.

Igen elpusztulnak az élősködők 6-12 óra múlva.
A kezelést azért kell megismételni , mert a parazita petéjével nem tud a szer mit kezdeni.

2014. március 20., csütörtök 19:20

Meglestem a garnikat.Nem látok rajtuk most parazitákat.Létezik hogy ennyi idő alatt elpusztítja őket?Bár nem baj ha ennyi idő alatt lerendezi.Még olyan kérdésem lenne hogy a garnik mennyire képesek elbújni?Azért kérdezem mert eddig 35 garnit raktam az aksiba de jó ha kb. 10-12-t megtudok most számolni.Annyira eltudnának bújni a növények közé hogy szinte észre sem venni őket?Tető zárt,nem függesztett bár hátul van rajta valamennyi rés a szűrőcsöveknek és a CO2 csőnek.Kicsik is vannak akik szépen nőnek.Ha nem lenne jó nekik valami akkor gondolom nem lennének porontyok sem.Nem látom hogy bajuk lenne a hellyel, egész nap szép jönnek-mennek eszegetnek, mindig maszatolnak valamit.Black molly-t nem piszkálják őket azt már figyeltem.Sehol nem találtam még az aksin kívül garnit már megnéztem a környékét.

2014. március 20., csütörtök 19:01

Reggeli helyzetjelentés...Mindenki jól van, halak nem pipáznak semmi változást nem látok a viselkedésükben a szer végett.Garnikon nem láttam most parazitát, bár hozzáteszem hogy nem is volt mindegyiken így erről még nem igazán tudok nyilatkozni hogy vajon hatásos-e a kezelés.Délután nekiülök és jobban megnézem őket.Levegőztető megy szépen bubitenger van a vízben :D

2014. március 20., csütörtök 8:05
Adminisztrátor

Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
Ma megvolt a kezelés első fázisa.40 liter vízcsere majd hozzáadtam a 9ml szer felét 4,5 ml-t.Beraktam egy levegőztetőt amit nem fojtottam le hanem maxon megy.Nagyon haloványan opálos lett a víz.Halak nem produkálnak semmi extrát eddig jól reagálnak vagyis nem reagálnak semmit :roll: Bízom benne hogy hatásos lesz a kezelés és megszabadulok a kis parazitáktól.1 hét múlva jön a 2. fázis egy ugyanilyen felállásban. Most kicsit kúpolok hogy nehogy a lakóknak nehogy valami bajuk legyen.Mennyi időn belül kellene látnom majd a változást?

Három négy nap múlva.

Szombaton lenne a rendes vízcsere.Akkor jó lesz vagy vasárnap?Ugyanilyen felállásban mint ahogy most is csináltam...

Nyugodtan lehet szombaton.

2014. március 19., szerda 20:11

papó írta:
Multis írta:
Ma megvolt a kezelés első fázisa.40 liter vízcsere majd hozzáadtam a 9ml szer felét 4,5 ml-t.Beraktam egy levegőztetőt amit nem fojtottam le hanem maxon megy.Nagyon haloványan opálos lett a víz.Halak nem produkálnak semmi extrát eddig jól reagálnak vagyis nem reagálnak semmit :roll: Bízom benne hogy hatásos lesz a kezelés és megszabadulok a kis parazitáktól.1 hét múlva jön a 2. fázis egy ugyanilyen felállásban. Most kicsit kúpolok hogy nehogy a lakóknak nehogy valami bajuk legyen.Mennyi időn belül kellene látnom majd a változást?

Három négy nap múlva.

Szombaton lenne a rendes vízcsere.Akkor jó lesz vagy vasárnap?Ugyanilyen felállásban mint ahogy most is csináltam...

2014. március 19., szerda 19:54
Adminisztrátor

Multis írta:

Három négy nap múlva.

2014. március 19., szerda 19:46

2014. március 19., szerda 18:46

papó írta:
Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
papó írta:
Használat előtt legalább 1+ rész vízcsere . 24 -48 óra után megint vízcsere és ismételni egy alkalommal a kúrát.

1+ vízcsere mit jelent pontosan?Hetente most 40 litert szoktam cserélni.Kezelés előtt most mennyit cseréljek?Amit adtatok az elég lesz a teljes kezelésre?

Legalább 20 % vízcsere , a tubusban kétszeri kezelésre való vegyszer van.
Alaposan rázd fel és pontosan mér ketté.
Nem lesz nehéz hiszen spéci edényben lesz .

Akkor gondolom mehet a 40 liter csere megint.Kimérni kitudom mert van itthon fecskendő és azzal pontosan kitudom porciózni.
Sorrend:40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet-->vár 24-48 óra(mennyi az ajánlott?)-->40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet?

Ha megvan a kezelés akkor cseréljek vizet vagy sem?Bacit adagoljak a kezelés után?Gondolom nem lesz belőle gond ha adagolok.Hatás azonnal látható vagy várni kell rá a kezelés után?

24 óra múlva lehet cserélni , de nem lehet 48 óránál több a kezelési idő.
A végleges kezelés után fog kelleni a baci.

Akkor holnap délután vízcsere-cucc bele, holnapután délután vízcsere-cucc bele majd harmadnap nem kell vízcsere és mehet bele a baci?Bocsi ha sokat értetlenkedek de nem akarom lemérgezni az aksit :oops: :ezkesz:

Vízcsere+ cucc>24 óra >Vízcsere >48 óra vízcsere +cucc >24 óra vízcsere + baci

:ostor: :lol: Ha kezemben a cucc kezdem is a kezelést...

2014. március 18., kedd 22:26
Adminisztrátor

Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
papó írta:
Használat előtt legalább 1+ rész vízcsere . 24 -48 óra után megint vízcsere és ismételni egy alkalommal a kúrát.

1+ vízcsere mit jelent pontosan?Hetente most 40 litert szoktam cserélni.Kezelés előtt most mennyit cseréljek?Amit adtatok az elég lesz a teljes kezelésre?

Legalább 20 % vízcsere , a tubusban kétszeri kezelésre való vegyszer van.
Alaposan rázd fel és pontosan mér ketté.
Nem lesz nehéz hiszen spéci edényben lesz .

Akkor gondolom mehet a 40 liter csere megint.Kimérni kitudom mert van itthon fecskendő és azzal pontosan kitudom porciózni.
Sorrend:40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet-->vár 24-48 óra(mennyi az ajánlott?)-->40 liter vízcsere-->cucc bele,szellőztet?

Ha megvan a kezelés akkor cseréljek vizet vagy sem?Bacit adagoljak a kezelés után?Gondolom nem lesz belőle gond ha adagolok.Hatás azonnal látható vagy várni kell rá a kezelés után?

24 óra múlva lehet cserélni , de nem lehet 48 óránál több a kezelési idő.
A végleges kezelés után fog kelleni a baci.

Akkor holnap délután vízcsere-cucc bele, holnapután délután vízcsere-cucc bele majd harmadnap nem kell vízcsere és mehet bele a baci?Bocsi ha sokat értetlenkedek de nem akarom lemérgezni az aksit :oops: :ezkesz:

Vízcsere+ cucc>24 óra >Vízcsere >48 óra vízcsere +cucc >24 óra vízcsere + baci

2014. március 18., kedd 22:24
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 43, 44, 45, 46, 47, 48, 49 ... 71  Következő