Pontos idő: 2025. május 14., szerda 7:20

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

Tudsz a HM-ből előtéri növényt csinálni! Csak az ollót sűrűn kell csatogtatni!

2014. március 23., vasárnap 20:54
Adminisztrátor

Látszik a crenatan , hogy szépen nő .
A HM pedig jól megnyírnám , de ebbe nem szeretnék beleszólni.

2014. március 23., vasárnap 20:49

papó írta:
Nos igen . Most kell egy kis "pofázmányt " nyírnod az akváriumnak.
Megkeresni a fókuszpontot .
Sok sikert.

Mennyire nyírhatom vissza a növényeket?Elképzelés már van hogy miként szeretném majd alakítani.HM-et hagyjam terjeszkedni vagy várjam meg a marseila-t hogy abból mi lesz?Mert hát nem sok mindenre halad... :? HM-ből tudok gyepszerű kinézetet kialakítani?

2014. március 23., vasárnap 20:47
Adminisztrátor

Nos igen . Most kell egy kis "pofázmányt " nyírnod az akváriumnak.
Megkeresni a fókuszpontot .
Sok sikert.

2014. március 23., vasárnap 20:44

Ideje lenne megnyirbálni kicsit a növényeket?!Bacopa szépen megnőtt Rotala-val együtt.Jobb oldalt a HM is elég jó, de ma azt vettem észre hogy eldőlt pár szál és már gyökeret is eresztett a talajba.Nincs is ezzel gond csak annyi hogy ha ilyen gyorsan képes terjeszkedni akkor hamarosan elnyomja a Marseila-t.Örülök is meg nem is annak hogy ilyen gyorsan terjeszkedik.HM-et ha visszavágom akkor hozni fog oldalsó hajtásokat?Bacopa és Rotala ahol elvágtam eddig ott hozott új hajtást.Ezeket mennyire drasztikusan lehet visszavágni, 6-7 cm-re visszalehet?HM mennyire vágható vissza?Bal oldalt a Ludwigia szépen nő, abból már több szálat visszaültettem de még -sajnos- ez is messze áll a bokor kinézettől.Reineckii mini elől szépen nő de hátul beárnyékolja a Bacopa, ezzel valamit kezdenem kell.Staugoryne hozza a hajtásokat de nem akar nagyobbra nőni, 3-4 cm megállítja.

Jelenleg így fest az aksi...

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

2014. március 23., vasárnap 20:36

Multis írta:

Nincs külön fiaztató.De ha úgy alakul lehet hogy berendezek egy külön kis akváriumot a black molly-k számára.A levágott növényekből be is tudnám rendezni és igazából van minden amiből összetudnám hozni.

Te tudod de a végén annyi lesz ,hogy nem fogsz férni tőlük és egy kis akvárium sok hal számára nem túl kedvező.
Lehet kapni olyan fiaztatót amit az akváriumba beteszel mikor már nem sok idő van hátra és berakod a mollyt ennek van van egy térelválasztója, ami úgy néz ki ,hogy egy rács van vízszintesen középen és felül van az anya alul pedig lepottyan a kishal és így nem tudja idegességében megenni őket. És így nem kell külön akvárium.
http://www.akvariumplus.hu/wimg/images/ ... n_fh01.jpg

Üdv: F.Atis

2014. március 23., vasárnap 10:59

atis70 írta:
Multis írta:
Akkor még keresgélek mert van búvóhely bőven. Szedjem ki amit csak tudok vagy ha túlélik az első pár napot akkor már nem lehet gond?

Ha van külön fiaztatód akkor kiszedheted ,de a növények közt úgy el bújnak ,hogy nem lesz gond.

Nincs külön fiaztató.De ha úgy alakul lehet hogy berendezek egy külön kis akváriumot a black molly-k számára.A levágott növényekből be is tudnám rendezni és igazából van minden amiből összetudnám hozni.

Kérdésem az lenne még, hogy lassan több mint 2 hónapos az akvárium.Mostanáig napi 6 órát (14:00 - 20:00) világítottam. Elkezdhetem növelni óvatosan a világítás idejét?Arra gondoltam hogy hetente fél órával növelném amíg el nem érem a napi 7-8 órát.

2014. március 23., vasárnap 10:48

atis70 írta:
Multis írta:
Akkor még keresgélek mert van búvóhely bőven. Szedjem ki amit csak tudok vagy ha túlélik az első pár napot akkor már nem lehet gond?

Ha van külön fiaztatód akkor kiszedheted ,de a növények közt úgy el bújnak ,hogy nem lesz gond.

Szaporítása:Mint minden elevenszülő fogaspontynál, úgy a Jukatáni fogaspontynál is a párzás úgy folyik le, hogy a hím gonopódiumát a nőstény ivarnyílásának közelébe viszi. Egyes feltételezések szerint a nőstény ivarnyílásába vezeti párzószervét és úgy juttatja az ondót a nőstény ivarnyílásába. A terhesség időtartama általában 4-6 hét. Egy szülésből eredő egyedek száma nagyon változó lehet, amit az egyedek korától, testméretétől is függ. Az ivadékok rövid időközökben akár kettesével vagy hármasával lökődnek ki a peteburokkal együtt. A kilökődést követően a peteburkot kiszakítják, majd a fény felé veszik az irányt. Bár a Jukatáni fogasponty békés, nem rabló hal, azért célszerű a medencébe úszónövény(eke)t tenni, hogy el tudjanak bújni. A fekete párok utódai között mindig akadnak nem egészen fekete ivadékok is.

2014. március 23., vasárnap 10:45

Multis írta:

2014. március 23., vasárnap 10:41

atis70 írta:
Multis írta:
Reggelre nagy meglepetés ért.Az egyik black molly "megszült". Igaz nem tudni mennyit, eddig 2 kis apróságot sikerült megtalálni. Lehet hogy van többi is de az is meglehet hogy csak ennyi maradt mert ha jól tudom akkor a molly-k kannibálok és megeszik a saját ivadékaikat.Bár a növények között lehetnek még...Valakinek van tapasztalata esetleg a black molly-k szaporodása terén?

Nekem voltak régebben és szaporítottam őket 4-6 hét a terhesség időtartama és volt mikor 52 db ivadékot számoltam meg.
Úgy hogy keresgélj még mert lesz hasűrű a növényzet könnyen eltudnak bújni.

2014. március 23., vasárnap 10:38
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47 ... 71  Következő