Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
roller89 írta: Most bekevertem fél liter tiszta RO vízből egy sóoldatot, nem lett zavaros a víz, viszont az alján megint ott maradt az a só szerű anyag. Várok holnapig hátha feloldódik. Viszont ezek után az aksi vizéből inkább nem csinálok oldatot  Inkább visszakeményítem az RO vizet. Nem akarok kockáztatni, jelenleg 4 hetesek a kis amano lárvák  Gratulálok !! Négy hetesen már már nem is lárvák ..
2014. január 20., hétfő 20:32 |
|
 |
roller89
|
Most bekevertem fél liter tiszta RO vízből egy sóoldatot, nem lett zavaros a víz, viszont az alján megint ott maradt az a só szerű anyag. Várok holnapig hátha feloldódik. Viszont ezek után az aksi vizéből inkább nem csinálok oldatot  Inkább visszakeményítem az RO vizet. Nem akarok kockáztatni, jelenleg 4 hetesek a kis amano lárvák 
2014. január 20., hétfő 20:27 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
roller89 írta: Igen, napi szinten adagolok microt és macrot is. Szerinted csináljak RO víz és pihentetett/kezelt csapvíz keverékéből 4GH-s vizet? Mert full RO vízből nem szeretnék sóoldatot csinálni. Nem tudom, hogy minden fontos ásványi anyag megvan-e a sóban ami a garnéláknak kell. A jó tengeri sókban meg van minden nyomelem. Miért nem jó a csapvíz Aquatannal kezelve ? Csak a klór tud Neked ártani , de természetesen ha nem használod azonnal akkor az sem. De ez is jó : " RO víz és pihentetett/kezelt csapvíz keverékéből 4GH-s vizet " Az akvárium vizedben lett volna nitrát és nitrit is ami a tengervíz esetében mérgező. A sors figyelmeztetett , azért nem tisztult le 
2014. január 20., hétfő 20:12 |
|
 |
roller89
|
Igen, napi szinten adagolok microt és macrot is. Szerinted csináljak RO víz és pihentetett/kezelt csapvíz keverékéből 4GH-s vizet? Mert full RO vízből nem szeretnék sóoldatot csinálni. Nem tudom, hogy minden fontos ásványi anyag megvan-e a sóban ami a garnéláknak kell.
2014. január 20., hétfő 19:46 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
roller89 írta: Sziasztok! A következő problémával állok szemben  Sera Marin Salt-ból tengervizet próbálok csinálni. Az alap vizet a növényes aksimból veszem ami 4GH-s. 1 Liter vízhez 32,5g sót adagolok. A bekeverés után a víz tejes lesz ami teljesen korrekt, viszont egy nap múlva amikor letisztul az aksi alján egy fehér sószerű anyag rakódik le ami nem oldódik fel még két hét után se. Próbáltam már forrásban lévő vízben is teljesen feloldani a sót de sikertelenül, mi lehet ez az oldhatatlan anyag ami lerakódik az aljára? A növényes akváriumodban van micro tápozás ? Sok kelát kicsapja a kalciumot , mint egy lepedéket képezve . Ez édesvízi akváriumoknál algásodást okoz - csak nem annyira feltűnő a kicsapódás - mert nyilván kevesebb a kalcium .
2014. január 20., hétfő 19:32 |
|
 |
roller89
|
Sziasztok! A következő problémával állok szemben  Sera Marin Salt-ból tengervizet próbálok csinálni. Az alap vizet a növényes aksimból veszem ami 4GH-s. 1 Liter vízhez 32,5g sót adagolok. A bekeverés után a víz tejes lesz ami teljesen korrekt, viszont egy nap múlva amikor letisztul az aksi alján egy fehér sószerű anyag rakódik le ami nem oldódik fel még két hét után se. Próbáltam már forrásban lévő vízben is teljesen feloldani a sót de sikertelenül, mi lehet ez az oldhatatlan anyag ami lerakódik az aljára?
2014. január 20., hétfő 15:40 |
|
 |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Köszi! Érdeklődöm pü-ben! Üdv. Balázs
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. január 18., szombat 12:08 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
boszeb írta: Szia Papó! Lehet nálatok kapni ro membránt és szűrőbetéteket? Üdv Balázs Van természetesen. Csak a netre kellene feltölteni 
2014. január 16., csütörtök 15:55 |
|
 |
boszeb
Csatlakozott: 2011. október 20., csütörtök 10:07 Hozzászólások: 397 Tartózkodási hely: Keszthely
|
Szia Papó! Lehet nálatok kapni ro membránt és szűrőbetéteket? Üdv Balázs
_________________ Az van tisztességesen megcsinálva amit te magad megcsinálsz!
|
2014. január 16., csütörtök 10:52 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
tommyv írta: Én is arra tippelnék, de nagyon profi lehet az az aquasky ha ennyire nem nő fel  Nyírni kell, és akkor szépen lent marad. Nálam 54W-os power compact-tal is szép volt, 61 l-ben. Ha nagyon megnyúlt visszavágtam, és ledugtam. Így sűríthető, és alacsonyan tartható a staurogyne. Egyik kedvencem.
|
2014. január 15., szerda 8:28 |
|
|