Pontos idő: 2025. május 15., csütörtök 16:27

Hozzászólás a témához  [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 239  Következő
 Kérdések 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

gogicfc írta:
Sziasztok!

A hét elején indítottam egy akváriumot benne az alábbi növényzettel: Cuba,Staurogyne, Alternanthera és pár háttérnövényzet.
A háttérnövények szépen fejlődnek nemlátható rajtuk semmi problémának a jele viszont az alternanthera levelei bebarnultak, a staurogyne levelein apró barnás pontok találhatók valamint párnak a levele rojtos. A cuba leveleinek a felső része mintha koszos lenne nem olyan szép zöld mint megvásárlás után colt valamint némelyiknek a szára közt pókhálószerű képződmény található amiket igyekszek kiszedegetni. Ezenfelül a levelek pár cubánál kicsit elsárgultak és van olyan amúgy egészségesnek tűnő melynek egy egy szára bebarnult. Az akváriumban miniatűr csigákat is látok kúszni az üvegen melyek ismeretlen eredetűek. A víz 70-30 arányban tartalmaz jó rossz vizet,a ph 7.2 a kh 6 a gh >6 az no3 0-10 között no2 szint pedig 0 a co2 adagolás drop checkerrel mérve sötét zöld. Mi lehet a probléma oka és mi rá a megoldás? Vagy ez egy teljesen normális reakció ezektől a növényektől frissen indított akvárium esetén? Előre is köszönöm a segítséget :)

A növények leváltják a leveleiket.
Amikor víz alá kerülnek akkor minden esetben szinte az összes levelet eldobálják és hoznak ujjakat .
A levélváltás akkor is részleges sok esetben ha a növény új helyre kerül.
Minden esetben az a feladat hogy minél nagyobb mértékben az elhalt leveleket eltávolítsuk , különben jön az algásodás.

2013. október 27., vasárnap 13:44

Sziasztok!

A hét elején indítottam egy akváriumot benne az alábbi növényzettel: Cuba,Staurogyne, Alternanthera és pár háttérnövényzet.
A háttérnövények szépen fejlődnek nemlátható rajtuk semmi problémának a jele viszont az alternanthera levelei bebarnultak, a staurogyne levelein apró barnás pontok találhatók valamint párnak a levele rojtos. A cuba leveleinek a felső része mintha koszos lenne nem olyan szép zöld mint megvásárlás után colt valamint némelyiknek a szára közt pókhálószerű képződmény található amiket igyekszek kiszedegetni. Ezenfelül a levelek pár cubánál kicsit elsárgultak és van olyan amúgy egészségesnek tűnő melynek egy egy szára bebarnult. Az akváriumban miniatűr csigákat is látok kúszni az üvegen melyek ismeretlen eredetűek. A víz 70-30 arányban tartalmaz jó rossz vizet,a ph 7.2 a kh 6 a gh >6 az no3 0-10 között no2 szint pedig 0 a co2 adagolás drop checkerrel mérve sötét zöld. Mi lehet a probléma oka és mi rá a megoldás? Vagy ez egy teljesen normális reakció ezektől a növényektől frissen indított akvárium esetén? Előre is köszönöm a segítséget :)

2013. október 27., vasárnap 13:33

Eleinte tekergettem én is a vezérlőt,de megfigyeltem hogy a növényeknek illetve a többi élőlénynek idő kell míg átállnak az új rendre,és azóta már nem avatkozok be ilyen módon a biológiájukba.

2013. október 27., vasárnap 12:10
Sasszem

Ti az óra átállítással az akvárium időkapcsolóját is át szoktátok állítani?
Nem zavarja meg az élőlények biológiai óráját?

2013. október 27., vasárnap 11:39

Nos összeraktam egy házi talajszívót, elég jól muzsikált ahhoz képest ,hogy miből raktam össze. A blogon megnézhető:
http://hydrolives.blogspot.hu/

2013. október 21., hétfő 20:30

nincs olyan hosszú levegőztetőcsőm...max összepróbálok rakni 3-at....

2013. október 20., vasárnap 8:07
Adminisztrátor

Tibitron írta:
Sejtettem ,hogy erről lehet szó, de inkább rákérdeztem. Igazából alig kaptak...de nem ették..lehet jóllaktak az algákkal. Nem könnyű kiszedni, eléggé szétmálik, de egy jó részét kiszedtem. Ha bennmarad lebomlik idővel, vagy megeszik a garnélák, vagy újratermelődik? Sajnos a növények levein is rajta van, onnan meg nem tudom leszívni..csipesszel kapargattam le. Ha meg csővel szívom felszedi a brazil füvet, mert a közé is ment. Valszeg 100% nem fogom tudni kiszedni, eltűnik magától,megeszik a garnélák, vagy mindenképp ott marad és újratermelődik.

Egy levegőztető csővel le tudod szívni.
Türelem.....

2013. október 19., szombat 20:22

Sejtettem ,hogy erről lehet szó, de inkább rákérdeztem. Igazából alig kaptak...de nem ették..lehet jóllaktak az algákkal. Nem könnyű kiszedni, eléggé szétmálik, de egy jó részét kiszedtem. Ha bennmarad lebomlik idővel, vagy megeszik a garnélák, vagy újratermelődik? Sajnos a növények levein is rajta van, onnan meg nem tudom leszívni..csipesszel kapargattam le. Ha meg csővel szívom felszedi a brazil füvet, mert a közé is ment. Valszeg 100% nem fogom tudni kiszedni, eltűnik magától,megeszik a garnélák, vagy mindenképp ott marad és újratermelődik.

2013. október 19., szombat 20:04
Adminisztrátor

Tibitron írta:
Sziasztok. Garnélás aksiban jött elő ez a valami. Beraktam kevés garnélakaját, nem eték meg, másnapra ez jelent meg rajta, meg a leveleken ahová még került garnélakaja. Mi ez és mit kezdjek vele? Csigák túrnak benne , garnélák is rájárnak.

http://kepfeltoltes.hu/view/131018/alga ... es.hu_.png

Bepenészedett kaja.
Szívd le egy csővel.
Etess takarékosan !!

2013. október 19., szombat 18:45

Sziasztok. Garnélás aksiban jött elő ez a valami. Beraktam kevés garnélakaját, nem eték meg, másnapra ez jelent meg rajta, meg a leveleken ahová még került garnélakaja. Mi ez és mit kezdjek vele? Csigák túrnak benne , garnélák is rájárnak.

2013. október 18., péntek 22:59
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 111, 112, 113, 114, 115, 116, 117 ... 239  Következő