Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
gogicfc írta: sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy odyssea t5 quad 4x24w-os világítás esetén melyben 2növényes és 2 6500k-es cső van plussz négy kék led,ott a növényes és a 6500k-es csöveket ugyanúgy egymás mellett 8órán át tartsam bekapcsolva és a kék ledet meg a 8óra letelte után éjszakai világításnak vagy a növényes és a 6500k-es csövel közül valamelyiket nem kell 8órán át bekapcsolva hagyni?  A kék led az éjszakai világítás . Nem kell használni csak tengerinél , vagy ha valamilyen kisasszonyt hívtál fel magadhoz éjszakára .., akkor is csak azért , hogy ne rúgjátok fel a sötétben a pezsgős poharat .. A többi világítson nyolc órán keresztül.
2013. november 3., vasárnap 13:27 |
|
 |
gogicfc
Csatlakozott: 2013. október 27., vasárnap 13:13 Hozzászólások: 13
|
AQViktor írta: gogicfc írta: sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy odyssea t5 quad 4x24w-os világítás esetén melyben 2növényes és 2 6500k-es cső van plussz négy kék led,ott a növényes és a 6500k-es csöveket ugyanúgy egymás mellett 8órán át tartsam bekapcsolva és a kék ledet meg a 8óra letelte után éjszakai világításnak vagy a növényes és a 6500k-es csövel közül valamelyiket nem kell 8órán át bekapcsolva hagyni?  Hány l-es az akvárium? 100les
|
2013. november 3., vasárnap 13:26 |
|
 |
AQViktor
Csatlakozott: 2011. október 1., szombat 10:46 Hozzászólások: 1584 Tartózkodási hely: Eger
|
gogicfc írta: sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy odyssea t5 quad 4x24w-os világítás esetén melyben 2növényes és 2 6500k-es cső van plussz négy kék led,ott a növényes és a 6500k-es csöveket ugyanúgy egymás mellett 8órán át tartsam bekapcsolva és a kék ledet meg a 8óra letelte után éjszakai világításnak vagy a növényes és a 6500k-es csövel közül valamelyiket nem kell 8órán át bekapcsolva hagyni?  Hány l-es az akvárium?
|
2013. november 3., vasárnap 13:19 |
|
 |
gogicfc
Csatlakozott: 2013. október 27., vasárnap 13:13 Hozzászólások: 13
|
sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne hogy odyssea t5 quad 4x24w-os világítás esetén melyben 2növényes és 2 6500k-es cső van plussz négy kék led,ott a növényes és a 6500k-es csöveket ugyanúgy egymás mellett 8órán át tartsam bekapcsolva és a kék ledet meg a 8óra letelte után éjszakai világításnak vagy a növényes és a 6500k-es csövel közül valamelyiket nem kell 8órán át bekapcsolva hagyni? 
|
2013. november 3., vasárnap 12:52 |
|
 |
atis70
Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 14:29 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Berettyóujfalu
|
papó írta: Te tudod mit kevergettél a boszorkány konyhádban. Kígyómája -békahája lehet kimaradt a kotyvalékból. Akkor leirnám a pontos receptet  Vettem 1L desztilláltvizet. egy tiszta edénybe kiöntöttem a felét és hozzáadtam 3 g szódabikarbónát és elkevertem. Avíz násik feléből kimértem 245ml és a szódabikarbónás vízből 5 ml egy fecskendővel hozzáadtam. Így kaptam 250 ml 4KH-s vizet. Na ebből beletettem az általam készített DC-be és a reagensből (ami a boltból származik) belecseppentettem 4 cseppet. Az akiban volt KB 3-4 órát és semmi. Na ez történt az én boszorkánykonyhámban  JA : Kígyóvére -békahája 
_________________ Nincsenek csodák, csak emberek.
Üdv: F.Atis
|
2013. november 2., szombat 18:49 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
atis70 írta: Nos, megint fennakadtam  . Csináltam egy Killer-féle DC-t. megcsináltam a 4KH-s vizet és vettem reagenst 3 csepet csepegtettem a reagensból és szartsem mér csakfehér a viz még az a kis zöld is eltünt belőlle amit bele raktam.  . Ötlet, mi lehet a gond? Te tudod mit kevergettél a boszorkány konyhádban. Kígyómája -békahája lehet kimaradt a kotyvalékból.
2013. november 2., szombat 17:01 |
|
 |
atis70
Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 14:29 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Berettyóujfalu
|
Nos, megint fennakadtam  . Csináltam egy Killer-féle DC-t. megcsináltam a 4KH-s vizet és vettem reagenst 3 csepet csepegtettem a reagensból és szartsem mér csakfehér a viz még az a kis zöld is eltünt belőlle amit bele raktam.  . Ötlet, mi lehet a gond?
|
2013. november 2., szombat 8:42 |
|
 |
Icepeak
|
Valamikor láttam énis , de ott vörös káposztából csináltak ph mérőt:)
2013. október 27., vasárnap 18:58 |
|
 |
atis70
|
Nem vagyok egy kémikus, no meg kezdőnek vallom magam az akvarisztikában de olyan vagyok akinek minden kell Azt szeretném kérdezni hogy miből lehet házilag reagenst csinálni ? Pedig tudom, hogy valahol itt már olvastam az összetevőket talán Killer81 leirta de nemtalálom. Ha valaki tudja, mert ugyebár tudja akkor megoszthatná velem ezt az információt. Előre is köszönöm.
|
2013. október 27., vasárnap 18:56 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
papó írta: gogicfc írta: Sziasztok! A hét elején indítottam egy akváriumot benne az alábbi növényzettel: Cuba,Staurogyne, Alternanthera és pár háttérnövényzet. A háttérnövények szépen fejlődnek nemlátható rajtuk semmi problémának a jele viszont az alternanthera levelei bebarnultak, a staurogyne levelein apró barnás pontok találhatók valamint párnak a levele rojtos. A cuba leveleinek a felső része mintha koszos lenne nem olyan szép zöld mint megvásárlás után colt valamint némelyiknek a szára közt pókhálószerű képződmény található amiket igyekszek kiszedegetni. Ezenfelül a levelek pár cubánál kicsit elsárgultak és van olyan amúgy egészségesnek tűnő melynek egy egy szára bebarnult. Az akváriumban miniatűr csigákat is látok kúszni az üvegen melyek ismeretlen eredetűek. A víz 70-30 arányban tartalmaz jó rossz vizet,a ph 7.2 a kh 6 a gh >6 az no3 0-10 között no2 szint pedig 0 a co2 adagolás drop checkerrel mérve sötét zöld. Mi lehet a probléma oka és mi rá a megoldás? Vagy ez egy teljesen normális reakció ezektől a növényektől frissen indított akvárium esetén? Előre is köszönöm a segítséget  A növények leváltják a leveleiket. Amikor víz alá kerülnek akkor minden esetben szinte az összes levelet eldobálják és hoznak ujjakat . A levélváltás akkor is részleges sok esetben ha a növény új helyre kerül. Minden esetben az a feladat hogy minél nagyobb mértékben az elhalt leveleket eltávolítsuk , különben jön az algásodás. Egy vékony csővel szívd le óvatosan az elhalt leveleket és vízfrissítés , no meg nitrivec.
2013. október 27., vasárnap 13:56 |
|
|