Pontos idő: 2025. május 17., szombat 19:49

Hozzászólás a témához  [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 239  Következő
 Kérdések 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

fazi115 írta:
Ok, nyitok neki egyet! :)

Ez a beszéd :D
Ment egy pü..

2015. január 28., szerda 23:07

Ok, nyitok neki egyet! :)

2015. január 28., szerda 22:57
Adminisztrátor

fazi115 írta:
Köszönöm Papó!
Lényegében megerősítetted az első elgondolásom, úgyhogy ígérem nem hagyom magam! :D
Akkor a tornyos csigát lehúzom a listáról, ezt a részét sehol nem említik! :?

Jó lenne ha nyitnál egy naplót az akváriumnak .
Jobban nyomon lehet követni .

2015. január 28., szerda 22:40

Köszönöm Papó!
Lényegében megerősítetted az első elgondolásom, úgyhogy ígérem nem hagyom magam! :D
Akkor a tornyos csigát lehúzom a listáról, ezt a részét sehol nem említik! :?

2015. január 28., szerda 22:27
Adminisztrátor

fazi115 írta:
Sziasztok!

Mivel első hozzászólásom, így először bemutatkoznék! Ádámnak hívnak, Érden lakom, informatikával foglalkozom. Nagyjából 14 éves korom óta van akváriumom, amit eleinte kevesebb, de azóta több sikerrel üzemeltetek. :)
Előre is elnézést, de kicsit hosszabb lesz az irományom! :)
Több kérdéssel fordulnék hozzátok, mivel terv fázisában van egy 200l-es akva, amit néhány hónapon belül üzemelnék be és még pár dologban bizonytalan vagyok.
Maga az akvárium úgy nézne ki, hogy low-tech vonal, no co2, kb 0,5w/l világítás t5 fénycsővel, eheim 2217 külső szűrő, növényes, de nem agyon ültetett növényes, de nem is 1-2 tő növény, valahol a kettő között. Halak egy csapat neon, egy csapat vörös karcsú díszmárna,valamint eleven szülők, cory-k és ancik lennének, esetleg 1 pár törpesügér és vagy 1 pár gurámi.
Ezeket a növényeket néztem ki magamnak:
1. Cryptocoryne becketii
2. Cryptocoryne wendtii green
3. Cryptocoryne x willisii
4. Echinodorus aquartica
5. Echinodorus bleheri
6. Echinodorus quadricostatus
7. Hygrophila corymbosa „Siamensis”
8. Hygrophila polysperma
9. Microsorum pteropus Trident
10. Nymphoides sp. Taiwan
11. Taxiphyllum barbieri - Jávai moha
12. Vallisneria americana var. asiatica
Valamint a mostani akváriumomból átkerülne egy pár tő Anubias nana, Anubias bateri, és Microsorum pteropus.

Szóval a kérdésem főleg a talajjal lenne kapcsolatos. Aljzatnak sódert terveztem kb 1-2mm-es szemcsemérettel. Ezért a másik fórumon majdnem leszedték a fejem a kertészek, mert szerintük abba nem fejlődnek a növények, sőt ...! Tényleg ennyire nem használható a kavics aljzat, csak az agyagos talaj a megfelelő? Viszont ahogy olvasom akármelyik nem is lenne jó nekem a harcsák miatt, pl a manado nagyon könnyű, tehát harcsák miatt nem nyerő. Viszont nagyon sokat sem akarok erre költeni!
A másik kérdésem, hogy javalott növény táptalaj használata vagy megoldható ez gyökér táppal is amit benyomkodok a növények mellé?
A harmadik kérdésem, hogy a vastagabb apró szemű talaj bizonyos helyeken "berothadhat", szóval arra gondoltam ezt maláj tornyos csiga betelepítésével javítanám. Róluk tapasztalat, valóban olyan hasznos mit sok helyen olvastam? Illetve ha táptalaj van a kavics alatt azt nem túrják fel és okozhatnak vele gondokat?
Hát elsőre nagyjából ennyi lenne.
Előre is köszönöm a segítséget! :)

Üdv a fórumon !

Látszik , hogy nem most kezdted az akvarisztikát a növények összeállításából .
Amit viszont nem értek , hogy miért hagyod magad a terveidtől eltántorítani , csak azért mert valaki nem ért veled egyet :)
Már csak azért is érdemes lenne megmutatni , hogy nem csak az agyagosoké a világ :)
No de félretéve a tréfát ...
Nyugodtan használj 0,5 és 1, 2 mm közötti kvarchomokot vagy akár közönséges folyami homokot . A talaj legyen az erősen növényesített részen legalább 5 cm és tehetsz alá táptalajt.
Ahol nem lesz Echino , sp Taiwan és hydrophilla , hanem csak crypto nem lényeges a substrat .
Ha csak kis szigeteket alakítsz ki táptalajjal a talaj alatt a növényeknek az is jó .
Tornyos csiga nagyon nem jó ötlet , mert megrágja a növények gyökereit.
A "nyomkodós " gyökértáp maradjon szükségmegoldás a későbbiekre .

2015. január 28., szerda 22:07

Sziasztok!

Mivel első hozzászólásom, így először bemutatkoznék! Ádámnak hívnak, Érden lakom, informatikával foglalkozom. Nagyjából 14 éves korom óta van akváriumom, amit eleinte kevesebb, de azóta több sikerrel üzemeltetek. :)
Előre is elnézést, de kicsit hosszabb lesz az irományom! :)
Több kérdéssel fordulnék hozzátok, mivel terv fázisában van egy 200l-es akva, amit néhány hónapon belül üzemelnék be és még pár dologban bizonytalan vagyok.
Maga az akvárium úgy nézne ki, hogy low-tech vonal, no co2, kb 0,5w/l világítás t5 fénycsővel, eheim 2217 külső szűrő, növényes, de nem agyon ültetett növényes, de nem is 1-2 tő növény, valahol a kettő között. Halak egy csapat neon, egy csapat vörös karcsú díszmárna,valamint eleven szülők, cory-k és ancik lennének, esetleg 1 pár törpesügér és vagy 1 pár gurámi.
Ezeket a növényeket néztem ki magamnak:
1. Cryptocoryne becketii
2. Cryptocoryne wendtii green
3. Cryptocoryne x willisii
4. Echinodorus aquartica
5. Echinodorus bleheri
6. Echinodorus quadricostatus
7. Hygrophila corymbosa „Siamensis”
8. Hygrophila polysperma
9. Microsorum pteropus Trident
10. Nymphoides sp. Taiwan
11. Taxiphyllum barbieri - Jávai moha
12. Vallisneria americana var. asiatica
Valamint a mostani akváriumomból átkerülne egy pár tő Anubias nana, Anubias bateri, és Microsorum pteropus.

Szóval a kérdésem főleg a talajjal lenne kapcsolatos. Aljzatnak sódert terveztem kb 1-2mm-es szemcsemérettel. Ezért a másik fórumon majdnem leszedték a fejem a kertészek, mert szerintük abba nem fejlődnek a növények, sőt ...! Tényleg ennyire nem használható a kavics aljzat, csak az agyagos talaj a megfelelő? Viszont ahogy olvasom akármelyik nem is lenne jó nekem a harcsák miatt, pl a manado nagyon könnyű, tehát harcsák miatt nem nyerő. Viszont nagyon sokat sem akarok erre költeni!
A másik kérdésem, hogy javalott növény táptalaj használata vagy megoldható ez gyökér táppal is amit benyomkodok a növények mellé?
A harmadik kérdésem, hogy a vastagabb apró szemű talaj bizonyos helyeken "berothadhat", szóval arra gondoltam ezt maláj tornyos csiga betelepítésével javítanám. Róluk tapasztalat, valóban olyan hasznos mit sok helyen olvastam? Illetve ha táptalaj van a kavics alatt azt nem túrják fel és okozhatnak vele gondokat?
Hát elsőre nagyjából ennyi lenne.
Előre is köszönöm a segítséget! :)

2015. január 28., szerda 21:32
Adminisztrátor

szafi1417 írta:
papó írta:
A növénnyel minden rendben lenne .
Áramlásproblémád lehet . Van az egész akváriumról képed ?
Olyan kellene amelyen látszik a technika is .
Természetesen az akváriumban lévő technika ...

szia!
pont tegnap állítottam az áramláson.

A bal oldalfalon volt esőztető baloldalon hátfalon volt a beszívó ág.

akkor is csináljak képet ???

Elküldheted pü is ha nem akarod nyilvánosan ..

2015. január 26., hétfő 20:18

papó írta:

szia!
pont tegnap állítottam az áramláson.

A bal oldalfalon volt esőztető baloldalon hátfalon volt a beszívó ág.

akkor is csináljak képet ???

2015. január 26., hétfő 20:06
Sasszem

Szia, ha több adatott megadnál okosabbak lennénk.... mikor ülteted, co, villágítás stb... amit pü ben kérdeztél az meg természetesen mehet 3 hét múlva

2015. január 26., hétfő 19:42
Adminisztrátor

2015. január 26., hétfő 19:41
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 239  Következő