Pontos idő: 2025. május 17., szombat 21:48

Hozzászólás a témához  [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 239  Következő
 Kérdések 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Johnifiú írta:
Jo napot! :)

Csupän erdeklödni szeretnek. Mi a külömbseg az ältalänos növenytalaj es a sima dekorkavicsok között? A täptalaj az nem kerdes az oke. A kerdes inkäbb arra iränyulna, hogy mindegy hogy ältalänos talajt hasznälok vagy dekorkavicsot?

Köszönöm :) ( a bankszämlaszämot ne tessek elfelejteni)
üdv Attila

A dekor drágább :)

2015. január 14., szerda 12:12

Jo napot! :)

Csupän erdeklödni szeretnek. Mi a külömbseg az ältalänos növenytalaj es a sima dekorkavicsok között? A täptalaj az nem kerdes az oke. A kerdes inkäbb arra iränyulna, hogy mindegy hogy ältalänos talajt hasznälok vagy dekorkavicsot?

Köszönöm :) ( a bankszämlaszämot ne tessek elfelejteni)
üdv Attila

2015. január 14., szerda 8:01

szuper köszönöm :)

2015. január 11., vasárnap 19:51

Johnifiú írta:
hello :)

lenne egy (lehet ostoba) kérdésem. egy gardena csapot akarok beszerelni a külsőszűrőmhöz. A kérdés az lenne mindegy melyik ágra kötöm vagy inkább a befolyóra ?
köszönöm

A nyomó ágra tedd, vagyis amin folyik vissza az akváriumba a víz a szűrőből.

2015. január 11., vasárnap 19:32
Adminisztrátor

Johnifiú írta:

lenne egy (lehet ostoba) kérdésem. egy gardena csapot akarok beszerelni a külsőszűrőmhöz. A kérdés az lenne mindegy melyik ágra kötöm vagy inkább a befolyóra ?
köszönöm

A visszatérő ágra .

2015. január 11., vasárnap 19:31

köszönöm

2015. január 11., vasárnap 19:24
Sasszem

berkisanci írta:
Hol tudok naplót nyitni?

akvariumaink/

2015. január 1., csütörtök 20:14

Hol tudok naplót nyitni?

2015. január 1., csütörtök 20:13
Adminisztrátor

Mexx2 írta:
berkisanci írta:
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség!
Körülbelül 1 hónapja indítottam újra a 100 L-es akváriumomat új világítással (2x24W növényes + daylight) és azóta teljesen elszaporodtak az algák. Napi 8-10 órát világítok. Ezelőtt 18W-al világítottam, akkor csak fonalalga volt, mondjuk abból se sok, de most rengeteg van belőle és társult hozzá a barna alga is + még valami zöld valami az aljzaton, amit valami gombához tudnék hasonlítani. Az akváriumban 2 db vitorlás van. A szűrést egy Eheim Professionel 3 250 2071 végzi a gyári töltetekkel. Napi adagban adagolom a 2ml Carbot + heti növénytápozás. Sajnos az összes növény szenved. A növényeket az újraindítás során vásároltam, lehet, hogy azokkal hurcoltam be valamit? Gondoltam arra is, hogy teljesen újraindítok mindent, steril növényekkel stb, ez megoldás lehetne a rengeteg alga ellen? Ti mit tanácsolnátok?

Nem a növényekkel van a gond.
Steril növényekkel is járhatsz így.

Nagyon jó lenne ha nyitnál egy naplót és látnánk az akváriumot.
Nagy valószínűséggel a talajon cyano baktérium van -az nem alga - de ez így csak találgatás

2015. január 1., csütörtök 20:07
Sasszem

berkisanci írta:
Sziasztok!
Kellene nekem egy kis segítség!
Körülbelül 1 hónapja indítottam újra a 100 L-es akváriumomat új világítással (2x24W növényes + daylight) és azóta teljesen elszaporodtak az algák. Napi 8-10 órát világítok. Ezelőtt 18W-al világítottam, akkor csak fonalalga volt, mondjuk abból se sok, de most rengeteg van belőle és társult hozzá a barna alga is + még valami zöld valami az aljzaton, amit valami gombához tudnék hasonlítani. Az akváriumban 2 db vitorlás van. A szűrést egy Eheim Professionel 3 250 2071 végzi a gyári töltetekkel. Napi adagban adagolom a 2ml Carbot + heti növénytápozás. Sajnos az összes növény szenved. A növényeket az újraindítás során vásároltam, lehet, hogy azokkal hurcoltam be valamit? Gondoltam arra is, hogy teljesen újraindítok mindent, steril növényekkel stb, ez megoldás lehetne a rengeteg alga ellen? Ti mit tanácsolnátok?

Nem a növényekkel van a gond.
Steril növényekkel is járhatsz így.

2015. január 1., csütörtök 20:02
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 2385 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 60, 61, 62, 63, 64, 65, 66 ... 239  Következő