Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Johnifiú írta: Jo napot! Csupän erdeklödni szeretnek. Mi a külömbseg az ältalänos növenytalaj es a sima dekorkavicsok között? A täptalaj az nem kerdes az oke. A kerdes inkäbb arra iränyulna, hogy mindegy hogy ältalänos talajt hasznälok vagy dekorkavicsot? Köszönöm  ( a bankszämlaszämot ne tessek elfelejteni) üdv Attila A dekor drágább 
2015. január 14., szerda 12:12 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
Jo napot! Csupän erdeklödni szeretnek. Mi a külömbseg az ältalänos növenytalaj es a sima dekorkavicsok között? A täptalaj az nem kerdes az oke. A kerdes inkäbb arra iränyulna, hogy mindegy hogy ältalänos talajt hasznälok vagy dekorkavicsot? Köszönöm  ( a bankszämlaszämot ne tessek elfelejteni) üdv Attila
|
2015. január 14., szerda 8:01 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
szuper köszönöm 
|
2015. január 11., vasárnap 19:51 |
|
 |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
Johnifiú írta: hello lenne egy (lehet ostoba) kérdésem. egy gardena csapot akarok beszerelni a külsőszűrőmhöz. A kérdés az lenne mindegy melyik ágra kötöm vagy inkább a befolyóra ? köszönöm A nyomó ágra tedd, vagyis amin folyik vissza az akváriumba a víz a szűrőből.
2015. január 11., vasárnap 19:32 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: hello lenne egy (lehet ostoba) kérdésem. egy gardena csapot akarok beszerelni a külsőszűrőmhöz. A kérdés az lenne mindegy melyik ágra kötöm vagy inkább a befolyóra ? köszönöm A visszatérő ágra .
2015. január 11., vasárnap 19:31 |
|
 |
Johnifiú
|
hello lenne egy (lehet ostoba) kérdésem. egy gardena csapot akarok beszerelni a külsőszűrőmhöz. A kérdés az lenne mindegy melyik ágra kötöm vagy inkább a befolyóra ? köszönöm
|
2015. január 11., vasárnap 19:24 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
berkisanci írta: Hol tudok naplót nyitni? akvariumaink/
_________________ K.Tamás
|
2015. január 1., csütörtök 20:14 |
|
 |
berkisanci
|
Hol tudok naplót nyitni?
|
2015. január 1., csütörtök 20:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Mexx2 írta: berkisanci írta: Sziasztok! Kellene nekem egy kis segítség! Körülbelül 1 hónapja indítottam újra a 100 L-es akváriumomat új világítással (2x24W növényes + daylight) és azóta teljesen elszaporodtak az algák. Napi 8-10 órát világítok. Ezelőtt 18W-al világítottam, akkor csak fonalalga volt, mondjuk abból se sok, de most rengeteg van belőle és társult hozzá a barna alga is + még valami zöld valami az aljzaton, amit valami gombához tudnék hasonlítani. Az akváriumban 2 db vitorlás van. A szűrést egy Eheim Professionel 3 250 2071 végzi a gyári töltetekkel. Napi adagban adagolom a 2ml Carbot + heti növénytápozás. Sajnos az összes növény szenved. A növényeket az újraindítás során vásároltam, lehet, hogy azokkal hurcoltam be valamit? Gondoltam arra is, hogy teljesen újraindítok mindent, steril növényekkel stb, ez megoldás lehetne a rengeteg alga ellen? Ti mit tanácsolnátok? Nem a növényekkel van a gond. Steril növényekkel is járhatsz így. Nagyon jó lenne ha nyitnál egy naplót és látnánk az akváriumot. Nagy valószínűséggel a talajon cyano baktérium van -az nem alga - de ez így csak találgatás
2015. január 1., csütörtök 20:07 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
berkisanci írta: Sziasztok! Kellene nekem egy kis segítség! Körülbelül 1 hónapja indítottam újra a 100 L-es akváriumomat új világítással (2x24W növényes + daylight) és azóta teljesen elszaporodtak az algák. Napi 8-10 órát világítok. Ezelőtt 18W-al világítottam, akkor csak fonalalga volt, mondjuk abból se sok, de most rengeteg van belőle és társult hozzá a barna alga is + még valami zöld valami az aljzaton, amit valami gombához tudnék hasonlítani. Az akváriumban 2 db vitorlás van. A szűrést egy Eheim Professionel 3 250 2071 végzi a gyári töltetekkel. Napi adagban adagolom a 2ml Carbot + heti növénytápozás. Sajnos az összes növény szenved. A növényeket az újraindítás során vásároltam, lehet, hogy azokkal hurcoltam be valamit? Gondoltam arra is, hogy teljesen újraindítok mindent, steril növényekkel stb, ez megoldás lehetne a rengeteg alga ellen? Ti mit tanácsolnátok? Nem a növényekkel van a gond. Steril növényekkel is járhatsz így.
_________________ K.Tamás
|
2015. január 1., csütörtök 20:02 |
|
|