Pontos idő: 2025. május 12., hétfő 21:41

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

papó írta:
Nem baj az ha a Cryptonak pár nagyobb levelét levágod , főleg azt amely a fonákját fordítja feléd.

Hát igen valamit kezdek majd vele...

Túl vagyok a nyíráson is hát most úgy néz ki az aksi ahogy azt fejben elterveztem.HM most már szép sűrű Bacopa szintén, Limnophila sessiliflora is tetszik.Alternanthera reineckii mini-t ideje volt rendbe tenni, mert épp hogy hozzányúltam már fel is jött.Csak a sok kis léggyökér tartotta lent, gyökere csak 1 tőnek volt lent a talajban.Picit szétültettem és sokkal jobban tetszik.Staurogyne repens szintén vissza lett nyírva és visszaültetve.Egyenlőre ennyi most várok 1-2 hetet míg helyrejönnek a nyírás után és akkor jöhet a fotózás.

Kép
Kép
Kép
Kép

2014. július 20., vasárnap 12:16
Adminisztrátor

Nem baj az ha a Cryptonak pár nagyobb levelét levágod , főleg azt amely a fonákját fordítja feléd.

2014. július 20., vasárnap 12:04

Ami szép az szép.

2014. július 20., vasárnap 9:21
Adminisztrátor

Ezt muszáj megörökítened.
Nagyon szép .

2014. július 19., szombat 20:05

Holnap nekiesek az aksinak és visszavágom a növényeket és megpróbálkozok a fejemben kirajzolódott képet a valóságba átültetni.Majd ezután ha picit kikupálódtak a növények jöhet a komolyabb fotózás ha minden jól megy egy NIKON D90 fog a kezembe kerülni és megpróbálom megörökíteni az összképet az utókor számára :lol:

Addig is pár telefonos kép...

Kép
Kép

2014. július 19., szombat 19:33

SlyChocolate írta:
Annyit tudok mondani érdemes legalább 12 centis ventit választani amit akár 7 voltig is tolhatsz.
Sokkal több levegőt mozgat meg mint egy 8 centis 12 volton és ráadásul jóval halkabb is is.
Nálam a 9 centis venti ment 7.5 volton de még épp nem volt zavaró és már jelentet valamit.
Viszont a 12-es még pötyögve is hűtőt rendesen...

Ami a lényeg a kipárolgást kell felesősíteni így szögben lefelé a víz felszínére kell irányítani a légáramlatot.
Úgy lesz a leghatékonyabb, legalábbis nyitott akváknál.
;)

Akkor 12 cm-es lesz szintén porfogóval. Nekem zárt tetőm van, így sajnos a vízre irányítani nem igazán tudom.Bár lehet nem a tetőre rakom, hanem valahogy az aksi oldalára rögzítem és így megtudom dönteni. Na ennek még utánaolvasok picit...

2014. július 18., péntek 17:26

Annyit tudok mondani érdemes legalább 12 centis ventit választani amit akár 7 voltig is tolhatsz.
Sokkal több levegőt mozgat meg mint egy 8 centis 12 volton és ráadásul jóval halkabb is is.
Nálam a 9 centis venti ment 7.5 volton de még épp nem volt zavaró és már jelentet valamit.
Viszont a 12-es még pötyögve is hűtőt rendesen...

Ami a lényeg a kipárolgást kell felesősíteni így szögben lefelé a víz felszínére kell irányítani a légáramlatot.
Úgy lesz a leghatékonyabb, legalábbis nyitott akváknál.
;)

2014. július 18., péntek 17:00

Van egy olyan érzésem, hogy ideje kitalálnom valamit az aksi hűtésére.27 foknál jár a hőmérséklet az aksiban. Valószínűleg ahogy írták is az új alu tető tornázza picit fel. Arra gondoltam, hogy a tető 2 rövidebbik oldalára vágok 1-1 helyet a ventiknek. Az egyik nyomná be a levegőt a másik pedig szívná kifelé, bár lehet elég lenne ha csak nyomná befelé. A ventire és a másik oldalra is tennék 1-1 porfogót így még talán nem is lenne annyira feltűnő, mert nem látszana, hogy mi is van ott. 12V-os venti(ke)t hajtanék 5V-on és így még talán a hangja sem lenne annyira zavaró...

Ventilátor...
Kép

Ilyen porfogóra gondoltam...
Kép

2014. július 18., péntek 16:49

Ha a lustaság fájna most lehet ordítanék, de a munkahelyen furcsán néznének rám..Egy kis paint lett a "fotóbolt"-ból.A jelölésig szeretném visszavágni a növényeket és miután picit kikupálódtak akkor jöhet a fotózás...

Kép

2014. július 18., péntek 10:32

Nézegettem ma az aksit és arra jutottam, hogy ideje lenne egy picit csökkenteni az összkép magasságát. Hogy mire is gondolok?! Stau-t jobb oldalt visszavágni, reineckii mini-t szintén és a ludwigia repens-t szép kis bokrokban visszaültetni. Miután kicsit kikupálódtak jöhetnek a fotók amik - talán - érdemesek arra, hogy a következő megmérettetésen bizonyítsanak.Holnap megpróbálok "fotóbolt"-al prezentálni egy tervet.

Másik ami még mindig aggaszt az a Hydrocotyle Japan állapota. Megjelentek rajta sárga levelek és mintha kopaszodna felfele. Ma a molly-kat láttam, hogy csipkedik ezeket a leveleket.

Lehet, hogy az új tető tolt pár fokot a vízen és ezért reagál így?!Lehet érdemes lenne betenni egy hőmérőt...

2014. július 17., csütörtök 20:12
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 71  Következő