|
Pontos idő: 2025. május 5., hétfő 2:31
|
Szerző |
Üzenet |
KaZe
Csatlakozott: 2011. március 31., csütörtök 13:24 Hozzászólások: 685 Tartózkodási hely: Eger
|
bioland írta: Mindíg értetlenül nézem , hogyan tudod ezt a nagy akváriumot ilyen toppon tartani. Gondolom erre mehet el az összes szabadidőd ímég a részlet is lenyűgöző Nagyon köszönöm a kedves elismerést. Ha engem kérdezel, nincs sok időm "szarakodni" a böszmével, ha a családomat kérdeznéd, már nyilván objektívebb véleményt hallhatnál.  dentalman írta: KaZe ez nagyon jól néz ki Ha látványban csak a negyedére leszek képes az azt jelentené az esetemben , hogy megbékélne a család az új hobbimmal. A csövezés szuper  mintha valami erőművet üzemeltetnél   a baj csak az, hogy ez nem termeli az áramot, hanem fogysztja, de az ötlet megfontolandó.  Egyébként köszönöm a kedves szavakat. Én is csak egy lelkes padevanja vagyok Gábornak, ezért néz ki így a medencém  SlyChocolate írta: Húúúú.... Brutál szépre sikerült le a nagy kalappal.  Részletek is írnál az akvádról mérete, szűrés, tápozás, dekor, fény stb... A stau Nálad milyen vízben van, és mennyire nő gyorsan? Mert én nem rég kezdtem tartani ezt a növényt. Még nincsenek tapasztalataim vele kapcsolatban, ezért érdeklődöm. Nagyon köszi,  tiszttára belepirulok itt a sok dícséretbe. Igazából a stauroval nincs sok gond, elduggatod, locsolgatod, kb. ennyi. Ha meguntad, vagy nagyon bedúsult, fogod és visszavágod. Ha nagyon fényes helyen van (mint nálam is láthatod a fotón) ott szép dús lesz és gyorsabban nő. Ha kevés fényt kap, ott is nő, csak nagyon sokkal lassabban és nem is dúsul annyira. Én ilyen helyeken azt csinálom, hogy a fényes részről átültetem a visszavágott darabokat a kevésbé világos helyre. papó írta: Nagyon szép lett ! Szét agódtam az agyamat , hogy jó lesz -e Nem tudom hogy fenébe nőtt meg ekkorára a stau , nekem egy idő után mindíg el kezd oldalra indítani egy két indát és ilyenkor ledobja néhány a felső leveleit. A tied pedig meseszép egységes . A Barclayara vigyázz , hisz nem hiszem hogy kicsiny országunkban 4-5 tőnél több lenne Üdv G. Hát ha már a mester is így megdícséri! Közben egyébként gondolkoztam a dolgon és nálam azért nőhet ilyen egységesen, mert balról a medence fala (pontosabban az ott pont tükör), jobbról pedig két nagy darab szikla állja útját, ergó viszonylag korlátozott hely áll a növény rendelkezésére terjeszkedni. Ezt azért vontam le, mert most csetkeltem vissza és látszik, hogy igazából csak felfelé - oldalirányba csak minimálisan - mehet. Elől, a medence elején, ahol van helye, ott nekem is terül, mint a tehén.Tolná ki a HC-t, de nem hagyom. Bálint írta: Hogyan sikerült a Barclayából kikunyizni valamennyit ? Eddig én hiába kértem belőle Köszönöm! Hogy miért kaptam tőle? Biztos, mert a padevanja vagyok. Igazából megígértem neki, hogy nevelek én is belőle. Én akarok lenni a barklaya dílerük 
2011. április 3., vasárnap 16:34 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
A retrotól még messze van de nem épp új darab.  Lassan nyitni kéne egy "off topic" képrögzítők (fényképezők, videó kamerák) topicot.?
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 2., szombat 22:25 |
|
 |
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
SlyChocolate írta: kovka76 írta:
Sly tényleg jó a géped!
Köszi Kovka. Pedig jó régi a masina.  Retro most a menő! 
|
2011. április 2., szombat 21:55 |
|
 |
Daníí
|
nagyjából két hét telt el amióta írtam, sajna az elmúlt két hétben a tápozáson és az etetésen kívül másra nem volt időm De jött a mai nap, vízcsere növény ültetés egy kis moha kötözés a pogostemont szétültettem és az előtérben kapott helyet, a bal oldalt az echinodorus előrébb került és bekerült mellé még két tő Cryptocoryne wendtii tropica, a jobb oldalról kikerült a rotala és bekerült a bal oldalra hátra a többi mellé kicsit besűrűsíteni, és jobb oldalra bekerült egy nagyobb tüskéshínár adag, és még jobb oldali fára egy anubias is. A képek:( nem a legjobbak mert telefonnal csináltam, de ez volt kéznél.  )   Ui: Ígérem Papó a jövőhéten bemegyek az üzletbe a vízanalízis miatt. 
|
2011. április 2., szombat 21:40 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Bálint írta: Hogyan sikerült a Barclayából kikunyizni valamennyit ? Eddig én hiába kértem belőle Persze mindíg azt mondják a boltban , hogy hamarosan érkezik és sehol semmi.  Igérem lesz Baclaya Most nevelgetek pár "palántát "
2011. április 2., szombat 20:06 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
kovka76 írta:
Sly tényleg jó a géped!
Köszi Kovka. Pedig jó régi a masina. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2011. április 2., szombat 20:01 |
|
 |
Bálint
|
KaZe írta: Legnagyobbakat mindenkinek! Jelentem, tegnap megérkeztek az üveg holmijaim és természetesen annak rendje és módja szerint mentem is az akváriumba, meg a család agyára. A felvétel sajnos nem tökéletes, de a lényeg éppen még látható, bár átlátszik.  Gábor, nagy tisztelettel köszönöm a segítségedet! update: a staurogyne erdőt tegnap este legyalultam, most úgy néz ki mint egy erdő, tarvágás után. Még szerencse, hogy vendégek jönnek hozzánk a hétvégén. No nem baj, végre van ideje a növények szép új friss hajtásokat hozni. (A barclaya is bekerült az őt megillető helyre, de erről majd később  ) Gratulálok az akváriumodhoz ! Tekintélyes mennyiségü Staut "termeltél" benne Hogyan sikerült a Barclayából kikunyizni valamennyit ? Eddig én hiába kértem belőle Persze mindíg azt mondják a boltban , hogy hamarosan érkezik és sehol semmi. 
|
2011. április 2., szombat 19:34 |
|
 |
kovka76
Csatlakozott: 2010. február 12., péntek 12:12 Hozzászólások: 261 Tartózkodási hely: Kaba
|
Szép akvárium,látszik jó kezekben van! Tényleg mese szép a stau-d! Törődve van a vízi világgal! Sly tényleg jó a géped! 
|
2011. április 1., péntek 20:46 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
KaZe írta: Legnagyobbakat mindenkinek! Jelentem, tegnap megérkeztek az üveg holmijaim és természetesen annak rendje és módja szerint mentem is az akváriumba, meg a család agyára. A felvétel sajnos nem tökéletes, de a lényeg éppen még látható, bár átlátszik.  update: a staurogyne erdőt tegnap este legyalultam, most úgy néz ki mint egy erdő, tarvágás után. Még szerencse, hogy vendégek jönnek hozzánk a hétvégén. No nem baj, végre van ideje a növények szép új friss hajtásokat hozni. (A barclaya is bekerült az őt megillető helyre, de erről majd később  ) Szia Zoli ! Nagyon szép lett ! Szét agódtam az agyamat , hogy jó lesz -e Nem tudom hogy fenébe nőtt meg ekkorára a stau , nekem egy idő után mindíg el kezd oldalra indítani egy két indát és ilyenkor ledobja néhány a felső leveleit. A tied pedig meseszép egységes . A Barclayara vigyázz , hisz nem hiszem hogy kicsiny országunkban 4-5 tőnél több lenne Üdv G.
2011. április 1., péntek 19:17 |
|
 |
SlyChocolate
|
Húúúú.... Brutál szépre sikerült le a nagy kalappal.  Részletek is írnál az akvádról mérete, szűrés, tápozás, dekor, fény stb... A stau Nálad milyen vízben van, és mennyire nő gyorsan? Mert én nem rég kezdtem tartani ezt a növényt. Még nincsenek tapasztalataim vele kapcsolatban, ezért érdeklődöm.
|
2011. április 1., péntek 15:16 |
|
|