Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Garold írta: Pár hónappal ezelőtt kitaláltam, hogy csinálok egy igénytelen kis fialtatós 15l akváriumot teljesen minimum berendezéssel (az aljára kavics, és bele egy szűrő és ennyi), viszont annyira megtetszett ez a nano akvárium hogy eljutottam eddig: https://drive.google.com/folderview?id=0BxctePSstgfmM3pUY2RCTzhZclk&usp=sharingJelenleg jó pár növendék guppi és red cherry garnéla a lakója. Most azt találtam ki, hogy resetelem az akvát, megpróbálom profibban kivitelezni. Táptalajt már vettem, viszont az lenne a kérdésem hogy kinek mi az ötlete, hogyan tudnám szebbre kivitelezni. Ki milyen növényeket, elrendezést használna a jelenlegi vasfa, növények felhasználásával. Vagy milyen növényt tudtok még ajánlani? Ami fontos hogy co2-t csak easy carbo formájában kap, de adagolok bele növénytápot is. Nagyon tetszenek ezek a fű szerű növények is. A hemianthust direkt nem nyírtam meg, majd ha kiheverte a resetet. Ui.: Ezek köszönet és hála myk74-nek a sok növényért és a garnikért!!  A marsilea hirsutát:  könnyebben meg tudnád tartani mint a fűszerű növényeket , gondolok itt a parvulára. Más előtéri növény magas lenne 15 literben.
2013. július 26., péntek 20:24 |
|
 |
Garold
|
Pár hónappal ezelőtt kitaláltam, hogy csinálok egy igénytelen kis fialtatós 15l akváriumot teljesen minimum berendezéssel (az aljára kavics, és bele egy szűrő és ennyi), viszont annyira megtetszett ez a nano akvárium hogy eljutottam eddig: https://drive.google.com/folderview?id=0BxctePSstgfmM3pUY2RCTzhZclk&usp=sharingJelenleg jó pár növendék guppi és red cherry garnéla a lakója. Most azt találtam ki, hogy resetelem az akvát, megpróbálom profibban kivitelezni. Táptalajt már vettem, viszont az lenne a kérdésem hogy kinek mi az ötlete, hogyan tudnám szebbre kivitelezni. Ki milyen növényeket, elrendezést használna a jelenlegi vasfa, növények felhasználásával. Vagy milyen növényt tudtok még ajánlani? Ami fontos hogy co2-t csak easy carbo formájában kap, de adagolok bele növénytápot is. Nagyon tetszenek ezek a fű szerű növények is. A hemianthust direkt nem nyírtam meg, majd ha kiheverte a resetet. Ui.: Ezek köszönet és hála myk74-nek a sok növényért és a garnikért!! 
|
2013. július 26., péntek 20:09 |
|
 |
edo
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 17:10 Hozzászólások: 334 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
papó írta: edo írta: Az eheim 2211-es külső szűrőmnek nincs akkora nyomása mint ami eddig volt. A szűrő ki volt takarítva, nem hinném hogy levegős lenne a rendszer. Mit lehetne vele csinálni? Köszönöm Mindenhol kefél át újra valahol tuti hogy dugulás van. Más baj nem lehet , a teljesítménye nem tud csökkenni. Sikerült, most már van nyomás. A cső dugig volt barna trutyival. 
|
2013. július 24., szerda 7:37 |
|
 |
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Hat kert nincs ugyhogy jon a konnyes bucsu...  Tapatalk 4 Bétával küldve GT-N7100-ről
2013. július 23., kedd 18:54 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Itlosz írta: Mivel egyetlen korábbi akváriumomban sem volt táptalajom így most eléggé tudatlanul állok. Kimenekítettem most a táptalajt ugye, de eléggé iszapos massza formát öltött. Ezen mondjuk nem lepődtem meg, de felmerült a kérdés, hogy ha valaha sikerül kiszáradnia, használható lesz e még.  Nem lesz jó semmire . A kertben a virágok örülnének neki.....gondolom.
2013. július 23., kedd 18:00 |
|
 |
Itlosz
Csatlakozott: 2012. szeptember 16., vasárnap 7:12 Hozzászólások: 393 Tartózkodási hely: Miskolc
|
Mivel egyetlen korábbi akváriumomban sem volt táptalajom így most eléggé tudatlanul állok. Kimenekítettem most a táptalajt ugye, de eléggé iszapos massza formát öltött. Ezen mondjuk nem lepődtem meg, de felmerült a kérdés, hogy ha valaha sikerül kiszáradnia, használható lesz e még. 
2013. július 23., kedd 17:45 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
edo írta: Az eheim 2211-es külső szűrőmnek nincs akkora nyomása mint ami eddig volt. A szűrő ki volt takarítva, nem hinném hogy levegős lenne a rendszer. Mit lehetne vele csinálni? Köszönöm Mindenhol kefél át újra valahol tuti hogy dugulás van. Más baj nem lehet , a teljesítménye nem tud csökkenni.
2013. július 23., kedd 13:05 |
|
 |
edo
Csatlakozott: 2010. február 8., hétfő 17:10 Hozzászólások: 334 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Az eheim 2211-es külső szűrőmnek nincs akkora nyomása mint ami eddig volt. A szűrő ki volt takarítva, nem hinném hogy levegős lenne a rendszer. Mit lehetne vele csinálni? Köszönöm
|
2013. július 23., kedd 12:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
gjoci írta: Elvettem a köveket. Tényleg jobb.  A növények is ott tudják tartani a talajt.
2013. július 21., vasárnap 17:29 |
|
 |
gjoci
Csatlakozott: 2011. augusztus 30., kedd 13:12 Hozzászólások: 121 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Elvettem a köveket. Tényleg jobb. 
|
2013. július 21., vasárnap 17:28 |
|
|