|
Pontos idő: 2025. május 16., péntek 6:41
|
Szerző |
Üzenet |
Molroth
Csatlakozott: 2013. augusztus 20., kedd 15:41 Hozzászólások: 1078 Tartózkodási hely: Gyál
|
papó írta: Mindenféle előtéri növényt nevelgetek kvarchomokba . Talán egy picit lassabban fejlődnek benne a növények , de masszívabban megkapaszkodnak . Őszintén szólva jobban szeretem mint az agyagos talajokat , csak a színe tart sokszor vissza . De ha az egész előteret benöveszted , akkor úgyis mind egy  Anno a Tropica is homokot használt minden teszt akváriumában. Annyi előnye van, hogy semleges a vízparaméterekre, de ugyanez a hátránya is egyben, illetve ahogy Papó is írta, a gyökeresedés kicsit lassabban megy végbe. Illetve hajlamosabb a mulmosodásra, tömörödésre, de nagyon sokan használják.
2015. október 22., csütörtök 11:29 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Mindenféle előtéri növényt nevelgetek kvarchomokba . Talán egy picit lassabban fejlődnek benne a növények , de masszívabban megkapaszkodnak . Őszintén szólva jobban szeretem mint az agyagos talajokat , csak a színe tart sokszor vissza . De ha az egész előteret benöveszted , akkor úgyis mind egy 
2015. október 22., csütörtök 10:32 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
zoi írta: edit86 írta: Sziasztok , kinek milyen tapasztalatai vannak a kvarchomokba ültetett előtéri aljnövényzettel? Mit ajánlanátok ami jol tarthato benne? (gondolok itt parvula , montecarlo hc, ug...)
xperia z1 compact Szia! Én jelenleg MonteCarlot nevelek elöl táptalaj nélkül, és úgy tűnik, hogy jól elvan. De Parvula, és Acicularis is van az akvában, szintén táptalaj nélkül, bár ők kaptak táptablettát. Alapvetően elmondható, hogy ezek a növények szeretik a kvarchomokot, mert könnyen növesztik benne a gyökereket, új hajtásokat. Papó a megmondhatója milyen csodákat nevelt kvarchomokban. Én is ezt használom már egy ideje, mert összehasonlíthatatlanul olcsóbb, mint az agyag talajok, és azért ehhez az arányhoz képest messze nem annyival rosszabb, szóval hajrá, kvarchomokra fel, ha csak erre futja  köszi hogy megosztottad tapasztalataidat . 
2015. október 22., csütörtök 8:53 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
edit86 írta: Sziasztok , kinek milyen tapasztalatai vannak a kvarchomokba ültetett előtéri aljnövényzettel? Mit ajánlanátok ami jol tarthato benne? (gondolok itt parvula , montecarlo hc, ug...)
xperia z1 compact Szia! Én jelenleg MonteCarlot nevelek elöl táptalaj nélkül, és úgy tűnik, hogy jól elvan. De Parvula, és Acicularis is van az akvában, szintén táptalaj nélkül, bár ők kaptak táptablettát. Alapvetően elmondható, hogy ezek a növények szeretik a kvarchomokot, mert könnyen növesztik benne a gyökereket, új hajtásokat. Papó a megmondhatója milyen csodákat nevelt kvarchomokban. Én is ezt használom már egy ideje, mert összehasonlíthatatlanul olcsóbb, mint az agyag talajok, és azért ehhez az arányhoz képest messze nem annyival rosszabb, szóval hajrá, kvarchomokra fel, ha csak erre futja 
|
2015. október 22., csütörtök 8:50 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
Sziasztok , kinek milyen tapasztalatai vannak a kvarchomokba ültetett előtéri aljnövényzettel? Mit ajánlanátok ami jol tarthato benne? (gondolok itt parvula , montecarlo hc, ug...)
xperia z1 compact
2015. október 21., szerda 22:23 |
|
 |
Babar
|
papó írta: Babar írta: Sikerült beszereznem foszfát és nitrát tesztet. Az eredmény po4 0,8 a no3 pedig olyan 30-40közöttire saccolom. Tápozás után 2 órával csináltam nem biztos a legjobbkor de közben jöttem rá.   Ilyen bajaim vannak és a segítségeteket szeretném kérni... Mi lehet a baj? Mikor hoztam minden levele szép nagy és kicsattanóan piros, most megvan nyúlva apró zöld levelekkel... Előre is köszönöm... Tapatalk-kal küldve az én HTC One-el Egy vasat érdemesebb lenne mérni , mint a fenti értékeket . Vagy vas , vagy fény vagy mindkettő ... Külön vasat most nem adagolok, sajna tesztem sincs itthon... Tapatalk-kal küldve az én HTC One-el
|
2015. október 19., hétfő 11:36 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Babar írta: Sikerült beszereznem foszfát és nitrát tesztet. Az eredmény po4 0,8 a no3 pedig olyan 30-40közöttire saccolom. Tápozás után 2 órával csináltam nem biztos a legjobbkor de közben jöttem rá.   Ilyen bajaim vannak és a segítségeteket szeretném kérni... Mi lehet a baj? Mikor hoztam minden levele szép nagy és kicsattanóan piros, most megvan nyúlva apró zöld levelekkel... Előre is köszönöm... Tapatalk-kal küldve az én HTC One-el Egy vasat érdemesebb lenne mérni , mint a fenti értékeket . Vagy vas , vagy fény vagy mindkettő ...
2015. október 19., hétfő 11:30 |
|
 |
Babar
|
Ezek után csináltam egy Tetra 6in1 is Cl2:0 Ph:6,8 Kh:6 Gh:8 No2:0 No3:100 Szombaton volt egy 30%-os vízcsere...
Tapatalk-kal küldve az én HTC One-el
|
2015. október 19., hétfő 11:26 |
|
 |
Babar
|
Sikerült beszereznem foszfát és nitrát tesztet. Az eredmény po4 0,8 a no3 pedig olyan 30-40közöttire saccolom. Tápozás után 2 órával csináltam nem biztos a legjobbkor de közben jöttem rá.   Ilyen bajaim vannak és a segítségeteket szeretném kérni... Mi lehet a baj? Mikor hoztam minden levele szép nagy és kicsattanóan piros, most megvan nyúlva apró zöld levelekkel... Előre is köszönöm... Tapatalk-kal küldve az én HTC One-el
|
2015. október 19., hétfő 11:00 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
jelenleg kinnt vagyok munkába, de estefele mellékelek egy fotót. Időközbe eszembe jutott még egy nehézség  de azt majd csak este a képpel  köszönöm
|
2015. október 19., hétfő 10:37 |
|
|