|
Pontos idő: 2025. május 16., péntek 7:11
|
Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: szép jó napot hobbitársak Némi növény jellegű segítségre volna szükségem  kőre kötözhető kisebb termetű növényekre volna szükségem pontosan nevekre. 55 literes sziklás aksit szeretnék növényezni. Mohák fix lesznek benne, de lövésem sincs milyen egyéb kőre kötözhető növénykék vannak ( anubiasokat kivéve). a segítségeket előre is köszönöm  Az a baj , hogy ha bármilyen növényt teszel a moha közé , méreteiben nem stimmel . De lehet próbálkozni a hygrophila pinnatifida val és levágod a nagy leveleit . Néhány crypto is aránylag beilleszthető és meg is marad talaj nélkül. Crypto : Wilisi , pigmea . Hirtelen ennyi .. köszönöm. Akkor ha jól értem lehet jobb ha teljesen mohás lenne? Igen és különböző mohákat variálnál . Ha van egy látványterv , megpróbálok segíteni .
2015. október 19., hétfő 10:09 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
papó írta: Johnifiú írta: szép jó napot hobbitársak Némi növény jellegű segítségre volna szükségem  kőre kötözhető kisebb termetű növényekre volna szükségem pontosan nevekre. 55 literes sziklás aksit szeretnék növényezni. Mohák fix lesznek benne, de lövésem sincs milyen egyéb kőre kötözhető növénykék vannak ( anubiasokat kivéve). a segítségeket előre is köszönöm  Az a baj , hogy ha bármilyen növényt teszel a moha közé , méreteiben nem stimmel . De lehet próbálkozni a hygrophila pinnatifida val és levágod a nagy leveleit . Néhány crypto is aránylag beilleszthető és meg is marad talaj nélkül. Crypto : Wilisi , pigmea . Hirtelen ennyi .. köszönöm. Akkor ha jól értem lehet jobb ha teljesen mohás lenne?
|
2015. október 19., hétfő 8:24 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: szép jó napot hobbitársak Némi növény jellegű segítségre volna szükségem  kőre kötözhető kisebb termetű növényekre volna szükségem pontosan nevekre. 55 literes sziklás aksit szeretnék növényezni. Mohák fix lesznek benne, de lövésem sincs milyen egyéb kőre kötözhető növénykék vannak ( anubiasokat kivéve). a segítségeket előre is köszönöm  Az a baj , hogy ha bármilyen növényt teszel a moha közé , méreteiben nem stimmel . De lehet próbálkozni a hygrophila pinnatifida val és levágod a nagy leveleit . Néhány crypto is aránylag beilleszthető és meg is marad talaj nélkül. Crypto : Wilisi , pigmea . Hirtelen ennyi ..
2015. október 19., hétfő 8:12 |
|
 |
Johnifiú
Csatlakozott: 2014. november 20., csütörtök 19:59 Hozzászólások: 509 Tartózkodási hely: Sopron
|
szép jó napot hobbitársak Némi növény jellegű segítségre volna szükségem  kőre kötözhető kisebb termetű növényekre volna szükségem pontosan nevekre. 55 literes sziklás aksit szeretnék növényezni. Mohák fix lesznek benne, de lövésem sincs milyen egyéb kőre kötözhető növénykék vannak ( anubiasokat kivéve). a segítségeket előre is köszönöm 
|
2015. október 19., hétfő 7:47 |
|
 |
Johnifiú
|
papó írta: Johnifiú írta: Johnifiú írta: papó írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: zsotyi írta: Lehet tápanyag ellátási zavar is,nem feltétlen hiány.Mivel tápozol? jelenleg még gardennel tápozok, most hétvégén fog elfogyni a garden és kezdem a plantert . Mellette TF macro, liqui carbo.. táptalaj nincs alatta Semmi más nem kerül az akváriumba ? plusz vas, meg easy life fosfo Zsotyi jól érzett rá a problémára . Nem hiányod van hanem többleted . Foszfáttöbbleted ..... a fosfot arra használom hogy tudjam tartani 1:10, 1:13 arányt tegnapi mérés alapján a Po4 0,2-0,3 az No3 4 körül volt.[/quote Nem kell a foszfát pluszban .. .. míg adagolod bármikor hasonló jelenséggel fogsz találkozni . Jó napot. Második napja hogy abba hagytam a fosfo adagolását, sajnos egyből elkezdett ellepni a pontalga Tudnék tenni valamit annak érdekében hogy az arány tartható legyen ? Gondolom a sok hal az oka hogy a nitrát mindig több  köszönöm Legyél nyugalommal . Ennyi idő alatt nem tünt el a foszfát az akváriumodból ... Még valami a kettő között nincs összefüggés. Akkor várok . Köszönöm  1-2 dolgora még kiváncsi lennék a foszfáttöbblettel kapcsolatba. Bár lehet, hogy nem sikerül jól leírni a kérdést. Igazán arra lennék kiváncsi, hogy ez a többlet milyen értékhez képest többlet, nem is tudom hogy írjam. Vagyis ha a Tf macro elegendő, akkor ugymond ha túl sokat adagolok belölle, akkor is előfordulhat ugyan ez a növényekkel ? A többlet szó fogalmával tisztában vagyok  csupán az úgymond mihez viszonyitani dologgal nem vagyok tisztában. remélem sikerült érthetően leírni  Van egy arány a Redfield arány amely meghatározza a nitrát és foszfát egymáshoz megfelelő arányát ., Ez 1:10-- 1: 13 ettől ha eltérsz jönnek az algák és főleg jön a cyano . köszönöm a választ. Igy már minden tiszta. 
|
2015. október 15., csütörtök 8:19 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: Johnifiú írta: papó írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: zsotyi írta: Lehet tápanyag ellátási zavar is,nem feltétlen hiány.Mivel tápozol? jelenleg még gardennel tápozok, most hétvégén fog elfogyni a garden és kezdem a plantert . Mellette TF macro, liqui carbo.. táptalaj nincs alatta Semmi más nem kerül az akváriumba ? plusz vas, meg easy life fosfo Zsotyi jól érzett rá a problémára . Nem hiányod van hanem többleted . Foszfáttöbbleted ..... a fosfot arra használom hogy tudjam tartani 1:10, 1:13 arányt tegnapi mérés alapján a Po4 0,2-0,3 az No3 4 körül volt.[/quote Nem kell a foszfát pluszban .. .. míg adagolod bármikor hasonló jelenséggel fogsz találkozni . Jó napot. Második napja hogy abba hagytam a fosfo adagolását, sajnos egyből elkezdett ellepni a pontalga Tudnék tenni valamit annak érdekében hogy az arány tartható legyen ? Gondolom a sok hal az oka hogy a nitrát mindig több  köszönöm Legyél nyugalommal . Ennyi idő alatt nem tünt el a foszfát az akváriumodból ... Még valami a kettő között nincs összefüggés. Akkor várok . Köszönöm  1-2 dolgora még kiváncsi lennék a foszfáttöbblettel kapcsolatba. Bár lehet, hogy nem sikerül jól leírni a kérdést. Igazán arra lennék kiváncsi, hogy ez a többlet milyen értékhez képest többlet, nem is tudom hogy írjam. Vagyis ha a Tf macro elegendő, akkor ugymond ha túl sokat adagolok belölle, akkor is előfordulhat ugyan ez a növényekkel ? A többlet szó fogalmával tisztában vagyok  csupán az úgymond mihez viszonyitani dologgal nem vagyok tisztában. remélem sikerült érthetően leírni  Van egy arány a Redfield arány amely meghatározza a nitrát és foszfát egymáshoz megfelelő arányát ., Ez 1:10-- 1: 13 ettől ha eltérsz jönnek az algák és főleg jön a cyano .
2015. október 15., csütörtök 7:58 |
|
 |
Johnifiú
|
Johnifiú írta: papó írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: zsotyi írta: Lehet tápanyag ellátási zavar is,nem feltétlen hiány.Mivel tápozol? jelenleg még gardennel tápozok, most hétvégén fog elfogyni a garden és kezdem a plantert . Mellette TF macro, liqui carbo.. táptalaj nincs alatta Semmi más nem kerül az akváriumba ? plusz vas, meg easy life fosfo Zsotyi jól érzett rá a problémára . Nem hiányod van hanem többleted . Foszfáttöbbleted ..... a fosfot arra használom hogy tudjam tartani 1:10, 1:13 arányt tegnapi mérés alapján a Po4 0,2-0,3 az No3 4 körül volt.[/quote Nem kell a foszfát pluszban .. .. míg adagolod bármikor hasonló jelenséggel fogsz találkozni . Jó napot. Második napja hogy abba hagytam a fosfo adagolását, sajnos egyből elkezdett ellepni a pontalga Tudnék tenni valamit annak érdekében hogy az arány tartható legyen ? Gondolom a sok hal az oka hogy a nitrát mindig több  köszönöm Legyél nyugalommal . Ennyi idő alatt nem tünt el a foszfát az akváriumodból ... Még valami a kettő között nincs összefüggés. Akkor várok . Köszönöm  1-2 dolgora még kiváncsi lennék a foszfáttöbblettel kapcsolatba. Bár lehet, hogy nem sikerül jól leírni a kérdést. Igazán arra lennék kiváncsi, hogy ez a többlet milyen értékhez képest többlet, nem is tudom hogy írjam. Vagyis ha a Tf macro elegendő, akkor ugymond ha túl sokat adagolok belölle, akkor is előfordulhat ugyan ez a növényekkel ? A többlet szó fogalmával tisztában vagyok  csupán az úgymond mihez viszonyitani dologgal nem vagyok tisztában. remélem sikerült érthetően leírni 
|
2015. október 15., csütörtök 7:32 |
|
 |
Johnifiú
|
papó írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: zsotyi írta: Lehet tápanyag ellátási zavar is,nem feltétlen hiány.Mivel tápozol? jelenleg még gardennel tápozok, most hétvégén fog elfogyni a garden és kezdem a plantert . Mellette TF macro, liqui carbo.. táptalaj nincs alatta Semmi más nem kerül az akváriumba ? plusz vas, meg easy life fosfo Zsotyi jól érzett rá a problémára . Nem hiányod van hanem többleted . Foszfáttöbbleted ..... a fosfot arra használom hogy tudjam tartani 1:10, 1:13 arányt tegnapi mérés alapján a Po4 0,2-0,3 az No3 4 körül volt.[/quote Nem kell a foszfát pluszban .. .. míg adagolod bármikor hasonló jelenséggel fogsz találkozni . Jó napot. Második napja hogy abba hagytam a fosfo adagolását, sajnos egyből elkezdett ellepni a pontalga Tudnék tenni valamit annak érdekében hogy az arány tartható legyen ? Gondolom a sok hal az oka hogy a nitrát mindig több  köszönöm Legyél nyugalommal . Ennyi idő alatt nem tünt el a foszfát az akváriumodból ... Még valami a kettő között nincs összefüggés. Akkor várok . Köszönöm 
|
2015. szeptember 27., vasárnap 15:33 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: zsotyi írta: Lehet tápanyag ellátási zavar is,nem feltétlen hiány.Mivel tápozol? jelenleg még gardennel tápozok, most hétvégén fog elfogyni a garden és kezdem a plantert . Mellette TF macro, liqui carbo.. táptalaj nincs alatta Semmi más nem kerül az akváriumba ? plusz vas, meg easy life fosfo Zsotyi jól érzett rá a problémára . Nem hiányod van hanem többleted . Foszfáttöbbleted ..... a fosfot arra használom hogy tudjam tartani 1:10, 1:13 arányt tegnapi mérés alapján a Po4 0,2-0,3 az No3 4 körül volt.[/quote Nem kell a foszfát pluszban .. .. míg adagolod bármikor hasonló jelenséggel fogsz találkozni . Jó napot. Második napja hogy abba hagytam a fosfo adagolását, sajnos egyből elkezdett ellepni a pontalga Tudnék tenni valamit annak érdekében hogy az arány tartható legyen ? Gondolom a sok hal az oka hogy a nitrát mindig több  köszönöm Legyél nyugalommal . Ennyi idő alatt nem tünt el a foszfát az akváriumodból ... Még valami a kettő között nincs összefüggés.
2015. szeptember 27., vasárnap 15:20 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: papó írta: Johnifiú írta: zsotyi írta: Lehet tápanyag ellátási zavar is,nem feltétlen hiány.Mivel tápozol? jelenleg még gardennel tápozok, most hétvégén fog elfogyni a garden és kezdem a plantert . Mellette TF macro, liqui carbo.. táptalaj nincs alatta Semmi más nem kerül az akváriumba ? plusz vas, meg easy life fosfo Zsotyi jól érzett rá a problémára . Nem hiányod van hanem többleted . Foszfáttöbbleted ..... a fosfot arra használom hogy tudjam tartani 1:10, 1:13 arányt tegnapi mérés alapján a Po4 0,2-0,3 az No3 4 körül volt.[/quote Nem kell a foszfát pluszban .. .. míg adagolod bármikor hasonló jelenséggel fogsz találkozni . Jó napot. Második napja hogy abba hagytam a fosfo adagolását, sajnos egyből elkezdett ellepni a pontalga Tudnék tenni valamit annak érdekében hogy az arány tartható legyen ? Gondolom a sok hal az oka hogy a nitrát mindig több  köszönöm Legyél nyugalommal . Ennyi idő alatt nem tünt el a foszfát az akváriumodból ...
2015. szeptember 27., vasárnap 15:20 |
|
|