Szerző |
Üzenet |
atis70
Csatlakozott: 2011. december 27., kedd 14:29 Hozzászólások: 248 Tartózkodási hely: Berettyóujfalu
|
Akvárium víz hűtése Peltier elemmel? Valaki tapasztalat? Hogy lehet elérni a legjobb hatásfokot?
_________________ Nincsenek csodák, csak emberek.
Üdv: F.Atis
|
2014. február 4., kedd 18:38 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
400 literes sügéres akváriumba mekkora külső szűrő kéne? A legkisebb külső szűrők jók vagy a gyári ajánlást be kell tartani? Elvégre itt nem kell áramlás meg ilyenek csak a biológiai egyensúly, és ha lehet hinni a sera-nak akkor 1 liter siporax 200 liter tiszta vízről gondoskodik.
_________________ K.Tamás
|
2014. február 4., kedd 16:29 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tommyv írta: SlyChocolate írta: Tudtommal teljes sötétséget igényel a művelet. Még hal etetésre sem veheted le a takarást, ami vastagabb anyagból kell lennie. Semmi CO2, táp stb csak levegőztető... Három vagy ötnapos kúráról hallottam. Állítólag nagyon hatásos a dolog csak tudod egy gond van vele. Az algád eltűnik de maga az ok ami kiváltja az nem!  Pár nap és újra ott figyel az alga az akvádban. Mindenképp meg kell találni azt amit rosszul csinálsz. Akkor inkább Gabi bá csoda pora, és amíg hat addig is csodálhatod az ékszer dobozod. Persze az okot akkor is meg kell találnod. Csoda por Hát, rákérdezek majd.. úgy is mennem kell vízért  Teljesen igazad van azzal, hogy csak átmeneti megoldás.. ugyan erre gondoltam én is :S Na majd kialakul . Igen .. van alagírtó por is ami segíteni fog. Köszi Csoki .. már ki is ment a fejemből. 
2014. február 3., hétfő 20:14 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Tudtommal teljes sötétséget igényel a művelet. Még hal etetésre sem veheted le a takarást, ami vastagabb anyagból kell lennie. Semmi CO2, táp stb csak levegőztető... Három vagy ötnapos kúráról hallottam. Állítólag nagyon hatásos a dolog csak tudod egy gond van vele. Az algád eltűnik de maga az ok ami kiváltja az nem!  Pár nap és újra ott figyel az alga az akvádban. Mindenképp meg kell találni azt amit rosszul csinálsz. Akkor inkább Gabi bá csoda pora, és amíg hat addig is csodálhatod az ékszer dobozod. Persze az okot akkor is meg kell találnod. Csoda por Hát, rákérdezek majd.. úgy is mennem kell vízért  Teljesen igazad van azzal, hogy csak átmeneti megoldás.. ugyan erre gondoltam én is :S Papa: Akkor megyek amanóért  az ancik annyira pofátlanok lettek, hogy az egész fa alatt krátert ástak.. már azon se csodálkoznék, ha azért lenne az alga, mert leástak a táptalajig.. Művészet lesz, ha ki akarom szedni valamelyiket..
A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára tommyv 2014. február 3., hétfő 20:17-kor.
|
2014. február 3., hétfő 20:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
tommyv írta: Sziasztok! Black Out-nál mit kell pontosan csinálni? Kíváncsi vagyok itt az időtartamra, mennyire kell letakarni az akváriumot, mivel, tápozás, co palackot közben zárjam -e el... stb stb ?! Annyira elszaporodott a sima és a zöld fonál + a szakáll alga, hogy muszáj vagyok valamit bevetni, mert már a rozsdamaró sem hozza le a fáról.. Előre is köszi! Tomi ! Nem kellene sötétíteni. Pár agaevő álltra lenne szükséged . Amanó garnélára elsősorban.
2014. február 3., hétfő 20:10 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Tudtommal teljes sötétséget igényel a művelet. Még hal etetésre sem veheted le a takarást, ami vastagabb anyagból kell lennie. Semmi CO2, táp stb csak levegőztető... Három vagy ötnapos kúráról hallottam. Állítólag nagyon hatásos a dolog csak tudod egy gond van vele. Az algád eltűnik de maga az ok ami kiváltja az nem!  Pár nap és újra ott figyel az alga az akvádban. Mindenképp meg kell találni azt amit rosszul csinálsz. Akkor inkább Gabi bá csoda pora, és amíg hat addig is csodálhatod az ékszer dobozod. Persze az okot akkor is meg kell találnod.
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. február 3., hétfő 19:56 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sziasztok! Black Out-nál mit kell pontosan csinálni? Kíváncsi vagyok itt az időtartamra, mennyire kell letakarni az akváriumot, mivel, tápozás, co palackot közben zárjam -e el... stb stb ?! Annyira elszaporodott a sima és a zöld fonál + a szakáll alga, hogy muszáj vagyok valamit bevetni, mert már a rozsdamaró sem hozza le a fáról.. Előre is köszi!
2014. február 3., hétfő 19:46 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
subikiss írta: a klór mennyi idő alatt megy ki a vízből? meddig kell hagyni egy lavorban? 24 óra alatt tuti ki kell szellőznie belőle.
_________________ K.Tamás
|
2014. február 2., vasárnap 21:48 |
|
 |
subikiss
|
a klór mennyi idő alatt megy ki a vízből? meddig kell hagyni egy lavorban?
|
2014. február 2., vasárnap 21:03 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
értem , akkor hagyom még ázni . Köszönöm !
2014. február 2., vasárnap 13:09 |
|
|