Szerző |
Üzenet |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
edit86 írta: értem . a nyálkásodás mennyi idő után szokott jelentkezni ? egy-két hét
2014. február 2., vasárnap 13:04 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
értem . a nyálkásodás mennyi idő után szokott jelentkezni ?
2014. február 2., vasárnap 13:02 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
edit86 írta: sziasztok . Kaptam egy csontra kiszárított szőllőtőkét , amit szétszabdaltam 3-4 szer kifőztem jelzem már az után elsüllyedt de már 2 napja pluszban áztatom. A kérdésem az lenne hogy mikor tehetem akvába várjak még vagy mivel lenn maradt már mehet be ? Ha nem nyálkásodik és a levét nem ereszti akkor miért ne tehetnéd ..
2014. február 2., vasárnap 13:00 |
|
 |
edit86
Csatlakozott: 2012. június 29., péntek 10:16 Hozzászólások: 4279 Tartózkodási hely: Püspökladány
|
sziasztok . Kaptam egy csontra kiszárított szőllőtőkét , amit szétszabdaltam 3-4 szer kifőztem jelzem már az után elsüllyedt de már 2 napja pluszban áztatom. A kérdésem az lenne hogy mikor tehetem akvába várjak még vagy mivel lenn maradt már mehet be ?
2014. február 2., vasárnap 12:53 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Molnár Béla írta: Nagyon sajnálom hogy nem érted mit akartam mondani Hidd el, én is sajnálom. Molnár Béla írta: de sosem az számit mi van le irva hanem a saját tapasztalat,  Ez meg így van 
|
2014. január 31., péntek 20:33 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
Nagyon sajnálom hogy nem érted mit akartam mondani,de sosem az számit mi van le irva hanem a saját tapasztalat, 
|
2014. január 31., péntek 15:48 |
|
 |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
Molnár Béla írta: mert ha beleteszed és a növény nem tudja feldolgozni akkor fel gyülemlik másnap megint és igy tovább... Ebben az esetben max. akkor jársz rosszul, ha alapból sokat tápozol. Heti 14 mili táp, az minden esetben 14 mili lesz, ha egyben, ha 2 naponta 4 milit, vagy naponta 2 milit adsz, akkor is. A tápanyagok maximum hosszabb távon bontják kötéseiket, és ezért nem tudják őket felvenni a növények (ez már kémia, amihez én nem értek annyira. Majd valaki, aki igen, esetleg kifejti). Pl a kálium-szulfátból lesz kálium-hóbelevanc-nitroglicerin (mondtam, hogy nem vágom a kémiát.) és akkor már nem tudja megenni a parvula, mert neki az nem jó. Emiatt a hosszútávú dolog miatt érdemes inkább kis adagokban sűrűbben tápozni, és olyan tápot használni, amelyben a vegyületek viszonylag stabilak. (a nitroglicerin nem annyira stabil vigyázat!) Ha nem jól tudom, akkor javítást, kérnék, mert eddig így gondolkodtam a tápozásban.
|
2014. január 31., péntek 15:03 |
|
 |
Molnár Béla
|
subikiss írta: Értem, akkor reggel induláskor villany fel és bele a cucc.  Igy van én is úgy csinálom,bevált módszer 
|
2014. január 31., péntek 13:05 |
|
 |
subikiss
|
Értem, akkor reggel induláskor villany fel és bele a cucc. 
|
2014. január 31., péntek 12:57 |
|
 |
Molnár Béla
|
zoi írta: A tápnak nagyjából mindegy, viszont a folyékony CO2!!! mindenképp a világítás előtt picivel, vagy az indulásakor kellene bele, mert annak már sötétben nem veszik hasznát a növények. Ugyanis akkor nem fotoszintetizálnak. A folyékony CO2 "elszökik" a vízből, a tápok maradnak, így azokat másnap tudják hasznosítani a növényeid. Itt vitába szálnék mert nem mindegy a tápnak sem,mikor kerül bele,vagy nem  mert ha beleteszed és a növény nem tudja feldolgozni akkor fel gyülemlik másnap megint és igy tovább előbb utóbb tiszta alga lesz minden utánna meg csak keresed magadban a választ hát ez hogy lehet,ez bizony tény,és tapasztalatból mondom 
|
2014. január 31., péntek 9:35 |
|
|