Szerző |
Üzenet |
zoi
Csatlakozott: 2011. szeptember 26., hétfő 19:03 Hozzászólások: 692 Tartózkodási hely: Hódmezővásárhely
|
A tápnak nagyjából mindegy, viszont a folyékony CO2!!! mindenképp a világítás előtt picivel, vagy az indulásakor kellene bele, mert annak már sötétben nem veszik hasznát a növények. Ugyanis akkor nem fotoszintetizálnak. A folyékony CO2 "elszökik" a vízből, a tápok maradnak, így azokat másnap tudják hasznosítani a növényeid.
|
2014. január 31., péntek 9:19 |
|
 |
Molnár Béla
Csatlakozott: 2012. december 30., vasárnap 6:37 Hozzászólások: 1494
|
subikiss írta: Baj-e az hogy este fél 5, 5 fele tápozom a növényeket illetve folyékony CO, és hét fél nyolcig megy a világítás? Igen baj akkor ragd bele a tápot mikor a vill .megy vagy előtte 
|
2014. január 31., péntek 8:22 |
|
 |
subikiss
|
Baj-e az hogy este fél 5, 5 fele tápozom a növényeket illetve folyékony CO, és hét fél nyolcig megy a világítás?
|
2014. január 31., péntek 7:14 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
De. De legalább megdöglik. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 30., csütörtök 20:51 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
T.Tamás30 írta: Anno én is savaztam a köveket amikor még voltak bent az akváriumban.Kiszedtem az összeset egy müa edénybe,megborítottam HT sósavval,hagytam dolgozni,fogkefe ha kellett,majd forróvizes utánna hidegvizes öblögetés és ment vissza az akvába.Olyan lett a kezelés után,mint az új. Köszi Tomi. SlyChocolate írta: Vagy a legtutibb dolog! Hagyd szárazon, vagy szárítsd ki a köveket.  Akkor nem szárad rá az alga? Utána lehet nehezebb lesúrolni róla.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 30., csütörtök 20:40 |
|
 |
asera
Csatlakozott: 2012. április 28., szombat 16:25 Hozzászólások: 2075 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: Mexx2 írta: Hát a lávaköveket azokat nem tenném ki ilyennek, azok lehet sötét kúrát kapnak. A többi kő meg hegyi patakból van meg még a kereszt szülőktől kukáztam, azok elég masszívak. Vagy a legtutibb dolog! Hagyd szárazon, vagy szárítsd ki a köveket.  Ecset alga túléli 
|
2014. január 30., csütörtök 20:40 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Anno én is savaztam a köveket amikor még voltak bent az akváriumban.Kiszedtem az összeset egy müa edénybe,megborítottam HT sósavval,hagytam dolgozni,fogkefe ha kellett,majd forróvizes utánna hidegvizes öblögetés és ment vissza az akvába.Olyan lett a kezelés után,mint az új.
|
2014. január 30., csütörtök 20:37 |
|
 |
SlyChocolate
Csatlakozott: 2010. március 13., szombat 10:53 Hozzászólások: 4153 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Mexx2 írta: SlyChocolate írta: asera írta: Háztartási sósav,ha már úgyis kiveszed az akvából? Nem tudom mennyire porózus kövekről van szó. Mert ha azok akkor sokáig engedhetik ki magukból a visszamaradó savakat az akva vizébe. Míg az ecet hasonló esetben messze nem annyira veszélyes dolog.  Hát a lávaköveket azokat nem tenném ki ilyennek, azok lehet sötét kúrát kapnak. A többi kő meg hegyi patakból van meg még a kereszt szülőktől kukáztam, azok elég masszívak. Vagy a legtutibb dolog! Hagyd szárazon, vagy szárítsd ki a köveket. 
_________________ Szeva, mizú?!Ha bármiben szívesen, csak szólj!Ha tudok segítek!Én is így teszem, erről szól a élet!Thanks...
|
2014. január 30., csütörtök 20:37 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
SlyChocolate írta: asera írta: Háztartási sósav,ha már úgyis kiveszed az akvából? Nem tudom mennyire porózus kövekről van szó. Mert ha azok akkor sokáig engedhetik ki magukból a visszamaradó savakat az akva vizébe. Míg az ecet hasonló esetben messze nem annyira veszélyes dolog.  Hát a lávaköveket azokat nem tenném ki ilyennek, azok lehet sötét kúrát kapnak. A többi kő meg hegyi patakból van meg még a kereszt szülőktől kukáztam, azok elég masszívak.
_________________ K.Tamás
|
2014. január 30., csütörtök 20:32 |
|
 |
SlyChocolate
|
asera írta: Háztartási sósav,ha már úgyis kiveszed az akvából? Nem tudom mennyire porózus kövekről van szó. Mert ha azok akkor sokáig engedhetik ki magukból a visszamaradó savakat az akva vizébe. Míg az ecet hasonló esetben messze nem annyira veszélyes dolog. 
|
2014. január 30., csütörtök 20:30 |
|
|