Pontos idő: 2025. május 13., kedd 17:22

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

Úgy néz ki a dolog hogy 2 hét kényszerpihenő - "ágyhoz kötve" - és így a nyírás elfog maradni.Vízcserét Párom megoldja de a nyírást nem bízom rá :ostor: úgyhogy egy picit elfognak burjánzani a növények.Kérdésem az lenne, hogy az "Alternanthera reineckii Mini"-t miként lehetne megnyírni mert már most is elég szépen megnőtt.Nem mondom hogy nem bokrosodott de inkább magasabb lett.HM és Ludwigia repens nyírása nem gond.Bacopáról már nem is beszélve amit valószínűleg jócskán megfogok nyirbálni mert már sűrű is nagyon és meg is fog nőni rendesen megint. Limnophila Sessiliflora is biztos hogy belefog húzni a növekedésbe...

2014. május 24., szombat 18:15
Adminisztrátor

Multis írta:
Gondolkodom hogy milyen szivacsot kellene tennem majd az akva alá ha már költöztetem.Találtam hangszigetelő elég jó áron.Használható ez hozzá vagy nem?Erről a kis csúcsos szivacsról beszélek...

Kép

Tapatalk 2-vel küldve az én ST25i-ről

Polifon a jó .
Nem jó ha "csvarodni " tud az akvárium az illesztéseknél.

2014. május 23., péntek 17:59

Gondolkodom hogy milyen szivacsot kellene tennem majd az akva alá ha már költöztetem.Találtam hangszigetelő elég jó áron.Használható ez hozzá vagy nem?Erről a kis csúcsos szivacsról beszélek...

Kép

Tapatalk 2-vel küldve az én ST25i-ről

2014. május 23., péntek 16:31

jack írta:
Végigolvastam a naplódat .
Nem semmi amit fejlődtél a pár hónap alatt.

Köszönöm szép, de azért még van hova fejlődnöm...

1. hozzászólás frissítve/aktualizálva :kocka: :hogyis?:

2014. május 22., csütörtök 9:13

Végigolvastam a naplódat .
Nem semmi amit fejlődtél a pár hónap alatt.

2014. május 21., szerda 22:32

T.Tamás30 írta:
Egyre jobban alakul az akvád,jó lett a HM a nyírás után :pápá:

Picit még sűrűsödnie kell és pár nap múlva, amikor hoz pár apró új levelet akkor lesz igazán szép

2014. május 18., vasárnap 22:21

Egyre jobban alakul az akvád,jó lett a HM a nyírás után :pápá:

2014. május 18., vasárnap 22:19

Ma megvolt a vízcsere de 40 helyett csak 20 litert cseréltem.Nem sajnáltam a HM-et és adtam neki az ollóval rendesen.Sokkal jobban néz így kis a jobb oldal.Nem annyira takarja ki a köveket.Limnophila sessiliflora nem kicsit szapora, már megint nyírnom kellett.1 hét alatt több mint 10 cm-t nő.Megérte lecserélnem a Rotala SP. Green-t.Megvan a tető is, de még egy pár apróságot meg kell rajta csinálni.Valamiféle fogantyút kell rá rakni és meg kell oldani azt is, hogy ha kinyitom akkor valahogy megtudjam támasztani.Valami hasonlót akarok összehozni mint az autóknál a motorháztető tartó.Még a 4 neont is át kell pakolnom bele, de ehhez várok pár apróságot a távoli keletről.Festeni is kellene de ez majd akkor ha jó idő lesz, hogy hamar száradjon.Megrendeltem az új rotort is a Tetratec EX1200-ba így bízom benne, hogy nem lesz annyira zakatolós a szűrő mint most.Bútorba be kell még építenem az elosztót és ha ez megvan - a többivel együtt - akkor jöhet a költöztetés...

Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

2014. május 18., vasárnap 22:10
Adminisztrátor

Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
Holnap jön a soros vízcsere, de most a 40 liter helyett csak 20 litert fogok cserélni.Az a fránya zöld por alga még mindig jelen van.Elkezdtem adagolni a "Papó-féle" baci kultúrát hátha ez segít a helyzeten.Ha adagolnék Liqui Carbo-t az vajon segítene?Az új bútorra még mindig nem került át az akva, mert mielőtt átpakolom minden elektronikát bele akarok pakolni még "üresen" a bútorba.Képek később...

Segíthet valamennyit a L. Carbo is , hiszen egy fertőtlenítő szer az alap .

Ha jól emlékszem anno a staghornra 1,5 ml-t nyomtam.Gondolom most is elég lesz ennyi...

Bőven . :hogyis?:

2014. május 17., szombat 21:46

papó írta:
Multis írta:
Holnap jön a soros vízcsere, de most a 40 liter helyett csak 20 litert fogok cserélni.Az a fránya zöld por alga még mindig jelen van.Elkezdtem adagolni a "Papó-féle" baci kultúrát hátha ez segít a helyzeten.Ha adagolnék Liqui Carbo-t az vajon segítene?Az új bútorra még mindig nem került át az akva, mert mielőtt átpakolom minden elektronikát bele akarok pakolni még "üresen" a bútorba.Képek később...

Segíthet valamennyit a L. Carbo is , hiszen egy fertőtlenítő szer az alap .

Ha jól emlékszem anno a staghornra 1,5 ml-t nyomtam.Gondolom most is elég lesz ennyi...

2014. május 17., szombat 20:58
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 71  Következő