Pontos idő: 2025. május 13., kedd 16:16

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Multis írta:
Holnap jön a soros vízcsere, de most a 40 liter helyett csak 20 litert fogok cserélni.Az a fránya zöld por alga még mindig jelen van.Elkezdtem adagolni a "Papó-féle" baci kultúrát hátha ez segít a helyzeten.Ha adagolnék Liqui Carbo-t az vajon segítene?Az új bútorra még mindig nem került át az akva, mert mielőtt átpakolom minden elektronikát bele akarok pakolni még "üresen" a bútorba.Képek később...

Segíthet valamennyit a L. Carbo is , hiszen egy fertőtlenítő szer az alap .

2014. május 17., szombat 20:44

Holnap jön a soros vízcsere, de most a 40 liter helyett csak 20 litert fogok cserélni.Az a fránya zöld por alga még mindig jelen van.Elkezdtem adagolni a "Papó-féle" baci kultúrát hátha ez segít a helyzeten.Ha adagolnék Liqui Carbo-t az vajon segítene?Az új bútorra még mindig nem került át az akva, mert mielőtt átpakolom minden elektronikát bele akarok pakolni még "üresen" a bútorba.Képek később...

2014. május 17., szombat 20:22

zsotyi írta:
Az én véleményem az,hogy ennek már bírnia kell az akváriumot.A három ponton való alátámasztás meg az alsó keretnek el kell bírnia egy vastagabb polifoammal.Valamennyi hajlása még a gyári bútoroknak is van hosszabb akváriumoknál,de ezt a kis egyenetlenséget hivatott felvenni a polifoam.

Kíváncsiságból behoztam a vízmértéket és megnéztem a mostani bútor ívét.Ebben is van egy kis görbület pedig itt középen nem végig nem merevítés.Igaz a mostani teteje 3cm-es konyhai munkalap ami valamivel vastagabb.

2014. május 12., hétfő 17:38

Az én véleményem az,hogy ennek már bírnia kell az akváriumot.A három ponton való alátámasztás meg az alsó keretnek el kell bírnia egy vastagabb polifoammal.Valamennyi hajlása még a gyári bútoroknak is van hosszabb akváriumoknál,de ezt a kis egyenetlenséget hivatott felvenni a polifoam.

2014. május 12., hétfő 16:32

Ma megint tevékenykedtem kicsit.Kifúrtam a bútor hátulján a helyet a csöveknek/vezetékeknek.Felhívtam a bádogost és ha minden jól megy holnap meg is lesz a tető pár apróság van csak hátra belőle.

Másik aggodalmam a bútor.Ma jobban szemügyre vettem a felső részét és hát attól tartok, hogy meg fog hajolni az akvárium alatt.Saját súlyom alatt (~95 kg) már meghajlik picit és félek tőle, hogy hiába rakok alá polifoamot kevés lesz.Arra gondoltam, hogy asztalossal csináltatok rá kemény fából egy 3 cm körüli vastag lapot amit még pluszba alátennék az akváriumnak.A teteje 2cm vastag bútorlap amit gyengének ítélek meg.Vagy felesleges az aggodalmam?!Így néz ki a bútor, 3 ponton van alátámasztva a teteje, két oldalt és középen a többi részen nincs semmi alátámasztás...

Kép

2014. május 12., hétfő 15:54

papó írta:
Nagyon szép lett az akváriumod .
Honnan is indult :

Kép

Miből lesz a cserebogár... :lol: :pápá: De azért azt is hozzá kell tenni, hogy sok segítség kaptam itt... :kocka:

2014. május 11., vasárnap 20:10
Adminisztrátor

Nagyon szép lett az akváriumod .
Honnan is indult :

Kép

2014. május 11., vasárnap 20:08

Semmi extra nem történik az aksival de azért pár képet mutatok.Az új bútor lassan de biztosan alakul.Felcseréltem a fiókos részt az ajtóval így a csövezés megoldódik.Kész az új "láb" is.Még ki akarom szivaccsal bélelni a szűrő helyét, hogy minél kevesebb zaj legyen.Ki kell még fúrni a csövek helyét.Az elektronikus előtétet és a hosszabbítót is elrejtem, így szinte minden eltűnik a szemek elől...Meg kell picit sürgetnem a bádogost is, hogy meglegyen az új tető is a költözés idejére és így mindent letudnék egy kalap alatt...

Before...
Kép

After...
Kép

Kép
Kép

2014. május 11., vasárnap 20:00

papó írta:
A növényekről szedegeti a sziámi az algát , de a víz összetételén kellene egy kicsit változtatnod.
A kevesebb Kh vízben hajlamosabb megjelenni a poralga.

Kevesebb Kh-t hogy tudok?Igazából azt sem tudom, hogy most milyen a víz :?

2014. május 11., vasárnap 15:25
Adminisztrátor

A növényekről szedegeti a sziámi az algát , de a víz összetételén kellene egy kicsit változtatnod.
A kevesebb Kh vízben hajlamosabb megjelenni a poralga.

2014. május 11., vasárnap 15:22
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 71  Következő