|
Pontos idő: 2025. május 13., kedd 16:14
|
Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Üdv Még mindig megvan az a fránya zöld por alga.Alig bírom lekaparni és mintha most több lenne mint azelőtt.Kérdésem az lenne, hogy 2 sziámi algázó esetleg megoldaná ezt a gondot?Növényeket nem bántanák?(Csak mert itt a fórumon van most amit eltudnék esetleg hozni)
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. május 11., vasárnap 15:13 |
|
 |
T.Tamás30
Csatlakozott: 2011. december 15., csütörtök 12:31 Hozzászólások: 1981 Tartózkodási hely: Kiskunhalas
|
Látom biztosra mentél,jó is az ilyen,én meg parázok az enyémmel,mert nem olyat csináltak nekem mint amit megterveztem még anno amikor elindultam ezzel a szép hobbyval. Hajrá,zökkenő mentes költöztetést 
|
2014. május 7., szerda 21:09 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Ma elkezdtem a bútort kicsit "átalakítani". Kicserélem a lábakat egy keményfa keretre ami minden oldalt és középen is alá fogja támasztani a bútort.Kapott ma 2 réteg lazúrt, holnap ismét, majd lakkozás.Az alja kapni fog egy terfil/geotextil réteget így a parkettát nem csikarja és az esetleges -minimális- egyenetlenséget is eltünteti.Az aksi alá még kerítenem kell egy új polifoamot...Ha ez is megvan akkor jöhet -homlok gyöngyözés közepette- az akvárium áthelyezése... 
|
2014. május 7., szerda 20:40 |
|
 |
Multis
|
zsotyi írta: Szép ez az aki,gratula érte.Sajnos a kérdésed egy örök talány,nekem is sok gondom van ezzel a levél lyukadással.Amit bizton állíthatok,hogy nem tápanyaghiány.Sok tápanyaggal,EI szerint,kevés tápanyag szintekkel szintén lyukadnak egy idő után.Főleg a Hygrophila-k szeretnek kilyukadni,de még én sem jöttem rá,hogy mitől.Talán a fény erősség,esetleg a tápanyagok rosszabb hasznosulása(aránya) amit tippelnék,de boldog lennék,ha rájönnék,mert nekem a kedvenc növényeim ezek a növények. Köszönöm, bár még van hova fejlődnöm... 
|
2014. május 4., vasárnap 17:38 |
|
 |
zsotyi
|
Szép ez az aki,gratula érte.Sajnos a kérdésed egy örök talány,nekem is sok gondom van ezzel a levél lyukadással.Amit bizton állíthatok,hogy nem tápanyaghiány.Sok tápanyaggal,EI szerint,kevés tápanyag szintekkel szintén lyukadnak egy idő után.Főleg a Hygrophila-k szeretnek kilyukadni,de még én sem jöttem rá,hogy mitől.Talán a fény erősség,esetleg a tápanyagok rosszabb hasznosulása(aránya) amit tippelnék,de boldog lennék,ha rájönnék,mert nekem a kedvenc növényeim ezek a növények.
_________________ ,
|
2014. május 4., vasárnap 17:35 |
|
 |
Multis
|
Megvolt a soros vízcsere.Zöld por algát amennyire tudtam leszedtem és ahogy szedtem le ott egyből szívtam is a vizet kifelé így bízom benne, hogy valamennyi algaspóra is távozott. Limnophila sessiliflora szépen kikupálódott. Alternanthera reineckii Mini-t hogy lehet szaporítani?Szépen nagyok már de nem hoz oldalhajtást.Ha levágom és visszaültetem a levágott részt akkor az képes legyökerezni? Ludwigia repens és a Staurogyne repens levelein ismét apró kis lyukak jelentek meg.Mitől lehet vajon?Napi 5ml macro és heti 12ml micro-t adagolok. Szekrény csövezés gond lehet megoldódik, mert ma jobban szemügyre vettem a fiókos részt és ha jól láttam akkor feltudom cserélni az ajtót a fiókkal így jobb oldalra kell csak egy lyukat vágni a csöveknek és akkor nem kell csavargatnom.    
|
2014. május 4., vasárnap 17:23 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
A csövezéshez nehéz tanácsot adni , de Te is érzed hogy nem igazán nyerő ha tekeredik össze -vissza.
2014. május 4., vasárnap 16:55 |
|
 |
Multis
|
Arra lettem figyelmes, hogy a zöld por alga pár napja hamarabb megjelenik újra és újra hiába törlöm le az üvegről.Megpróbálom most kicsit visszafogni a szűrőt hátha ez segít a helyzeten.Pár kisebb pamacs ecset is megjelent, bízom benne hogy ezt is sikerül megszüntetni.Megjött a bútor, de a lábait ki fogom cserélni egy töröm keretre ami minden oldalán teljes hosszban lesz, így biztos nem tudom majd középen meghajolni.Szűrő kényelmesen elfér a bal oldalában, fiókokban pedig a többi motyó.CO2 palack sajnos nem fér bele de 10 cm-es kisebb a mélysége mint a mostani bútornak így a szekrény mögé be fog férni ezáltal minden eltűnik a szem elől az aksi kivételével Olyan kérdésem lenne, hogy most jobb oldalt van a szívó-nyomó ág, hátulról van be/kivezetve.Ha ezt most átrakom akkor mennyire lehet belőle gond?Csak ezért kérdezem, mert nem biztos, hogy a szűrő csöve nagyon tolerálni fogja a sok ívet.Hygrophila corymbosa "Siamensis" útban lesz ha bal oldalra akarom rakni, de esetleg visszavágom, hogy elférjen minden... 
|
2014. május 3., szombat 19:39 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: papó írta: Nem lesz semmi baja az akváriumoidnak. Az búj bútorra tegyél az akvárium alá alátétet , el ne felejtsd. Két ember megfogja a két végén és simán átteszi . Nem kell túlvariálni. 2 cm-es NIKECELL-t tervezek alá.Amivel szigetelni szoktak, ez jó lesz erre a célra?Van még geotextil/terfil amit esetleg rátudok tenni a nikecellre... Jó a nikecell de jobb lenne a polifoam no meg szebb is.
2014. május 1., csütörtök 21:33 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Nem lesz semmi baja az akváriumoidnak. Az búj bútorra tegyél az akvárium alá alátétet , el ne felejtsd. Két ember megfogja a két végén és simán átteszi . Nem kell túlvariálni. 2 cm-es NIKECELL-t tervezek alá.Amivel szigetelni szoktak, ez jó lesz erre a célra?Van még geotextil/terfil amit esetleg rátudok tenni a nikecellre...
|
2014. május 1., csütörtök 21:10 |
|
|