Pontos idő: 2025. május 13., kedd 11:13

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet
Adminisztrátor

Kész műszaki rajz :hogyis?:
off
a tekik nálunk találtak otthonra .

2014. május 28., szerda 19:22

Megszületett a terv a vezetékezésről.Igazából mindent bonthatóra szeretnék majd megcsinálni.Mindent a bútorba fogok beépíteni.Igaz majd akkor derül ki, hogy minden jó lesz-e ha végre bekerül a bútor a helyére.Nem kevés vezetékezés lesz vele de ha sikerül mindent összehozni akkor sokkal praktikusabb lesz minden.Gondolkodom még egy kis belső világításon is a szekrényben de ez még csak egy hirtelen jött ötlet bár nem lenne butaság mert így legalább ha matatni kell a szűrőnél akkor látom, hogy mit is csinálok.

1., Világítás és az elektronikus előtét közé egy 24 PIN-es ATX csatlakozót szeretnék bekötni - összesen 16 vezeték van -, így ha le kell vennem a tetőt akkor csak a csatlakozót kell széthúznom és nem kell a dig. kapcsolót is levennem.

2., Aljzatok mellé -egy szerelő dobozba- építek be 4 db billenő kapcsolót (PC ATX táp kapcsolók) amivel tudom külön-külön áramtalanítani az adott aljzatot, így például a szűrőt sem kell mindig ki-be dugdosnom.

Kép

2014. május 28., szerda 19:18

zoi írta:
Multis írta:
Így ezzel a külön kapcsolóval tudom felkapcsolni a fényt ha éppen szeretném.
Az a manual gomb nem pont erre való? Általában van az időkapcsolókon egy kapcsoló, amivel manuálisan is lehet ki-be kapcsolni őket, felülírva az éppen aktuális programot.

Igen arra van, de annyira apró a kis piktogram a kijelzőn , hogy alig látni milyen üzemmódban van...

2014. május 28., szerda 10:25

Multis írta:
Így ezzel a külön kapcsolóval tudom felkapcsolni a fényt ha éppen szeretném.
Az a manual gomb nem pont erre való? Általában van az időkapcsolókon egy kapcsoló, amivel manuálisan is lehet ki-be kapcsolni őket, felülírva az éppen aktuális programot.

2014. május 28., szerda 10:23

Ma végre rászántam magam és összeraktam a digitális időkapcsolót.Igaz ez még közel sem a végleges hely/kialakítás mert ha az új bútor bekerül a helyére akkor mindent szépen abban fogok elrejteni.Ez most felfogható próbaüzemnek.A külön kapcsoló azért van mert a digitális kapcsolón olyan apró az üzemmód visszajelző, hogy még így is alig látni az éppen beállított üzemmódot nemhogy majd a szekrényben.Így ezzel a külön kapcsolóval tudom felkapcsolni a fényt ha éppen szeretném.

Kép
Kép

2014. május 28., szerda 9:33

T.Tamás30 írta:
Nálam is ezt "csinálja" szóval szerintem nem gond,sőt lehet jól érzi magát :)

:pápá: Ennek örülök...

2014. május 26., hétfő 19:19

Nálam is ezt "csinálja" szóval szerintem nem gond,sőt lehet jól érzi magát :)

2014. május 26., hétfő 19:06

T.Tamás30 írta:
Nekem a sessiliflora-nqk a hegye szokott pirosasodni amikor már elég közelér esetleg fel is fekszik a vízfelszínre.
Esetleg nincs róla képed ?

Nem a legjobb minőség de azért látni rajta hogy nem zöld...

Kép

2014. május 26., hétfő 17:08

Nekem a sessiliflora-nqk a hegye szokott pirosasodni amikor már elég közelér esetleg fel is fekszik a vízfelszínre.
Esetleg nincs róla képed ?

2014. május 26., hétfő 16:51

Mit nekem pihenés, hajtott a vérem és nem bírtam magammal, megcsináltam a vízcserét és a nyírást.

Ami történt:

- Ma kicseréltem az EX1200-ban a rotort tengellyel együtt és azt kell mondjam jóval halkabb lett.Eddig az ágyban fekve( kb. 4 méterre a szűrőtől ) hallottam a szűrő búgását most közel kell hajolnom, hogy valami kis búgást haljak.Teljesen elégedett vagyok a hangjával, Én eddig sem nagyon panaszkodtam erre a szűrőre és ezután sem fogok.Használtam került hozzám a szűrő kb. 1 éve és kitudja mennyit használták előtte, eddig ez volt az első nagyobb beruházás ezen idő alatt.Pár havonta gyógyszertári vazelinnel bekenem a fejtömítést ami még a gyári és eddig nagyon jól bírja ( csak rá ne szóljak kop-kop-kop ). Én csak ajánlani tudom.Hogy kinek mit jelent a halk/hangos szűrő az már más kérdés de Én személy szerint halk szűrőnek tartom...

- HM is pici nyirbálást kapott
- Bacopa elég rendesen meglett nyírva, vágtam a hátsó/középső részbe egy "tükröt" így sokkal jobban éri a fény az alsóbb részeket is
- Ludwigia repens is kapott az ollóból
- Limnophila sessiliflora szépen nő, azt vettem észre, hogy egy részen vöröses/barnás árnyalatot vett.Ez természetes?
- 1,5 ml Liqui Carbo-t adagoltam hátha pici visszaszorítja a fonal- és a zöld por algát.Naponta adagolhatok 1,5 ml-t nem lesz gond?

Végül pár kép...

Kép
Kép
Kép
Kép

2014. május 26., hétfő 14:11
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 71  Következő