Pontos idő: 2025. május 14., szerda 3:52

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

A növények latin nevében az "Angustifolia" kifejezés egyet jelent azzal, hogy keskenylevelű. Szóval a növénykédre pont illik a név! :-D Egyébként nagyon szépen fejlődnek a növényeid.

2014. április 6., vasárnap 20:45

Ma esti helyzetjelentés...
Megvolt a soros vízcsere.Zöld por alga még mindig megvan de nem vészes úgyhogy nem sok gond van vele.Sajnos takarítás közben a szekrény mögött találtam egy összeszáradt RC-t :cry: De az vigasztal, hogy csak Ő volt egyedül...Jobb oldalról kiszedtem a Marseila-t és átpakoltam balra, így a HM terjedhet minden akadály nélkül.Rotala SP.Green nem igazán akar nőni, inkább csak stagnál.Várok még vele hátha helyrejön. Alternanthera reineckii Mini szépen megindult erre nem panaszkodom. Hygrophila corymbosa ’Angustifolia’ levelei még mindig inkább vékonyak mintsem szélesebbek.És egyre jobban a vízfelszín felé tör, oldalhajtásokat egyáltalán nem hoz.Tegnap voltam az egyik ismerősömnél aki bádogos és elvittem neki a kis makettet az új tetőről.Azt mondta, hogy megtudja csinálni gond nélkül.Ha minden jól meg egy pár nap és kész.Szép fényes alu lemezből lesz, bár nem tudom meddig marad ilyen.Idővel biztos be fog mattulni.A belsejébe megpróbálok majd valami fényvisszaverő réteget ragasztani hátha ez segít majd rajta.Bár az elején nem hiszem hogy szükség lenne rá.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

2014. április 6., vasárnap 19:03
Adminisztrátor

Multis írta:
papó írta:
Multis írta:
Ma etetés közben figyeltem fel rá, hogy a zebra dániók nagyon sokat nőttek.Esznek is nem keveset.Mekkorára nőnek kb.?Az aksi elbirna még kb. 10 dániót pluszba?Esetleg valami szép kis márna faj ami megférne a mostani lakókkal? Most 10 neon,10 ékfoltos razbóra és kitudja mennyi garni van...

Tapatalk 2-vel küldve az én ST25i-ről

Bőven elég ennyi hal.

Ez is gyorsan megoldódott :D De ha esetleg lesz elhullás - de ne legyen - akkor lehet hogy az ötsávos márna mellett teszem le a voksom...

Szelíd nagyon szép halak , de csak csapatban bátrak.
Két -három pantazona elő sem mer jönni a növények közül.

2014. április 3., csütörtök 21:01

papó írta:
Multis írta:
Ma etetés közben figyeltem fel rá, hogy a zebra dániók nagyon sokat nőttek.Esznek is nem keveset.Mekkorára nőnek kb.?Az aksi elbirna még kb. 10 dániót pluszba?Esetleg valami szép kis márna faj ami megférne a mostani lakókkal? Most 10 neon,10 ékfoltos razbóra és kitudja mennyi garni van...

Bőven elég ennyi hal.

Ez is gyorsan megoldódott :D De ha esetleg lesz elhullás - de ne legyen - akkor lehet hogy az ötsávos márna mellett teszem le a voksom...

2014. április 3., csütörtök 19:58
Adminisztrátor

Multis írta:

Bőven elég ennyi hal.

2014. április 3., csütörtök 19:54

2014. április 3., csütörtök 19:53
Adminisztrátor

Multis írta:
Ma volt egy kis karbantartás.A front üvegen lévő zöld por algát "Caffeteria" kártyával könnyedén letudtam szedni maradéktalanul.Azt hiszem eddig ez a legjobb módszer a súroláshoz képest.Egyéb nem nagyon történt.Talán még annyi hogy a HM sokkal jobban halad afelé, hogy gyep legyen belőle mint a Marseila Crenata.Jobb oldalt meghagyok egy részt ahol szépen elkezdett terjedni és meglátom milyen gyep lesz belőle.Hogyan tudnám esetleg egy kicsit arra késztetni, hogy oldalsó hajtásokat hozzon?Nyírnom kellene sűrűbben?

Kép

Kép

A nagyon sűrű nyírástól egy idő után tönkre mehet , bár kivételesen nagyon jól viseli a sokkolást.

2014. április 2., szerda 19:41

Ma volt egy kis karbantartás.A front üvegen lévő zöld por algát "Caffeteria" kártyával könnyedén letudtam szedni maradéktalanul.Azt hiszem eddig ez a legjobb módszer a súroláshoz képest.Egyéb nem nagyon történt.Talán még annyi hogy a HM sokkal jobban halad afelé, hogy gyep legyen belőle mint a Marseila Crenata.Jobb oldalt meghagyok egy részt ahol szépen elkezdett terjedni és meglátom milyen gyep lesz belőle.Hogyan tudnám esetleg egy kicsit arra késztetni, hogy oldalsó hajtásokat hozzon?Nyírnom kellene sűrűbben?

Kép

Kép

2014. április 2., szerda 18:34

Multis írta:
papó írta:
Először is jó lenne megmérni mennyi a vas.

Na ez az amit nem tudok megcsinálni, mert nincs semmiféle tesztem itthon.Esetleg milyen tesztet érdemes venni?

Papóhoz is vihetsz be vizet bevizsgálni :D

2014. március 30., vasárnap 23:04
Profil Honlap

papó írta:
Először is jó lenne megmérni mennyi a vas.

Na ez az amit nem tudok megcsinálni, mert nincs semmiféle tesztem itthon.Esetleg milyen tesztet érdemes venni?

2014. március 30., vasárnap 21:39
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 71  Következő