Szerző |
Üzenet |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Én a helyedben hagynám ahogy van. Úgy is olyan lesz, ès ha nem kavarod fel, nem okoz gondot. Arról nem is beszélve, hogy a manado tényleg nagyon könnyen kavarodik.
2014. március 10., hétfő 13:32 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Gondolkodom a talaj porszívózásán.Nem tudom hogy kezdjek neki mert hát a JBL Manado nem egy súlyos talaj és a legkisebb áramlatra képes felkavarodni.Van egy olyan porszívóm amire levegőztető kell kötni és ahogy a buborékok áramlanak felfelé és picit átmozgatják a talajt.Ez vajon elég lenne? Ugyan ez a típus van nekem: http://www.ebay.co.uk/itm/Aquarium-Gravel-Cleaner-Air-Operated-Vacuum-Cleaner-Fish-Tank-Siphon-8080-/261132319399Esetleg ez ? http://cgi.ebay.ca/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=131042184538&ssPageName=ADME:X:AAQ:CA:1123Vagy ez? http://www.ebay.com/itm/Aquarium-Battery-Syphon-Auto-Fish-Tank-Vacuum-Gravel-Water-Filter-Cleaner-Washer-/130584046239?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e676a6a9fU.i.:bocsi a linkekért nem tudom, hogy szabad más oldalt reklámozni 
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. március 10., hétfő 12:42 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
papó írta: Multis írta: tommyv írta: Az nem trutyi, ha a talaj alatti rétegre gondolsz. A felhalmozódott elhalt növényi származékok, haleledel, ürülék ilyesmi oda gyűlik, ami nem kerül ki a szűrővel/vízcserékkel. Ezért nem szerencsés felkavarni a talajt egy régebb óta működő akváriumnál. Esetleg ha Nitrivec-et adagolok az tud valamit kezdeni vele?Vagy ez már így maradt?Felkavarni nem szeretném. Egy talaj "pór szívóval" le kell nagyon óvatosan szívni. Bocsi Tommi , hogy mindig egyszerre írunk  Akkor megvan a holnapi program...  Ahol csak érem megpróbálom kitakarítani.
|
2014. március 9., vasárnap 19:28 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: tommyv írta: Az nem trutyi, ha a talaj alatti rétegre gondolsz. A felhalmozódott elhalt növényi származékok, haleledel, ürülék ilyesmi oda gyűlik, ami nem kerül ki a szűrővel/vízcserékkel. Ezért nem szerencsés felkavarni a talajt egy régebb óta működő akváriumnál. Esetleg ha Nitrivec-et adagolok az tud valamit kezdeni vele?Vagy ez már így maradt?Felkavarni nem szeretném. Egy talaj "pór szívóval" le kell nagyon óvatosan szívni. Bocsi Tommi , hogy mindig egyszerre írunk 
2014. március 9., vasárnap 18:57 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Ez mindenkinek ilyen, sajnos ezen nem tudsz segíteni növényes akváriumnál, de ez természetes. A nitriveccel baktériumokat juttatsz be, amik elpusztítják az ammóniát és a nitrátokat.
2014. március 9., vasárnap 18:56 |
|
 |
Multis
|
tommyv írta: Az nem trutyi, ha a talaj alatti rétegre gondolsz. A felhalmozódott elhalt növényi származékok, haleledel, ürülék ilyesmi oda gyűlik, ami nem kerül ki a szűrővel/vízcserékkel. Ezért nem szerencsés felkavarni a talajt egy régebb óta működő akváriumnál. Esetleg ha Nitrivec-et adagolok az tud valamit kezdeni vele?Vagy ez már így maradt?Felkavarni nem szeretném.
|
2014. március 9., vasárnap 18:40 |
|
 |
tommyv
|
Az nem trutyi, ha a talaj alatti rétegre gondolsz. A felhalmozódott elhalt növényi származékok, haleledel, ürülék ilyesmi oda gyűlik, ami nem kerül ki a szűrővel/vízcserékkel. Ezért nem szerencsés felkavarni a talajt egy régebb óta működő akváriumnál.
2014. március 9., vasárnap 18:37 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Nagyon szépek a nem is könnyen tartható növényeid. Csak gratulálni tudok . Köszönöm tommyv írta: Mindenkinél máshogy reagálnak a növények. Lehet, hogy egy kicsit lassan nőnek, de nagyon szép egészséges mind. Hát igen nem is panaszkodom az egészségükre csak a méretükre És a barna "trutyi" mi lehet?
|
2014. március 9., vasárnap 18:03 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nagyon szépek a nem is könnyen tartható növényeid. Csak gratulálni tudok .
2014. március 9., vasárnap 17:54 |
|
 |
tommyv
|
Mindenkinél máshogy reagálnak a növények. Lehet, hogy egy kicsit lassan nőnek, de nagyon szép egészséges mind.
2014. március 9., vasárnap 17:53 |
|
|