Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
papó írta: Multis írta: papó írta: A napi adag carbot kimondottan nyomd rá az algás levelekre töményen.Nem lesz semmi baja.. A szűrő erősségét egyenlőre ne változtasd meg. És mennyi is a napi adag carbo?  Mert eddig nem adagoltam csak a micro-t és a macro-t... 1ml / 50 liter vízhez. Akkor kb. 1,5 - 1,7 ml elég.Köszöntem a segítséget, hátha még időben lépek és nem lesz nagyobb gond.Egyébként más algára is nyomhatom ha esetleg valami felütné a fejét?
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. február 24., hétfő 21:20 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: papó írta: A napi adag carbot kimondottan nyomd rá az algás levelekre töményen.Nem lesz semmi baja.. A szűrő erősségét egyenlőre ne változtasd meg. És mennyi is a napi adag carbo?  Mert eddig nem adagoltam csak a micro-t és a macro-t... 1ml / 50 liter vízhez.
2014. február 24., hétfő 21:17 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
papó írta: A napi adag carbot kimondottan nyomd rá az algás levelekre töményen.Nem lesz semmi baja.. A szűrő erősségét egyenlőre ne változtasd meg. És mennyi is a napi adag carbo?  Mert eddig nem adagoltam csak a micro-t és a macro-t...
|
2014. február 24., hétfő 21:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: A koszos szűrő lehet az ok , hiszen az ammónia megjelenése mindig az algásodás rákfenéje. Carbo fog segíteni és az ha az áramláson variálsz , hogy ne menjen a levelekre , hanem a vízfelszínt mozgassa. A CO2 adagolást ne bántsd . Holnap szűrőtakarítás...Veszek ki valamennyi vizet az akváriumból és abban kimosok mindent.Perlont cserélek és állítok a lily-n is hogy más legyen az áramlás kicsit.Esetleg fojtsak rajta vagy ezzel még több kárt okoznék?Carbot hova nyomjam?Levélre gondolom nem nagyon mehet.Fecskendővel nyomjak rá valamennyit töményen vagy hígítsak rajta?Ha hígítok milyen arányban kell? A napi adag carbot kimondottan nyomd rá az algás levelekre töményen.Nem lesz semmi baja.. A szűrő erősségét egyenlőre ne változtasd meg.
2014. február 24., hétfő 21:10 |
|
 |
Multis
|
papó írta: A koszos szűrő lehet az ok , hiszen az ammónia megjelenése mindig az algásodás rákfenéje. Carbo fog segíteni és az ha az áramláson variálsz , hogy ne menjen a levelekre , hanem a vízfelszínt mozgassa. A CO2 adagolást ne bántsd . Holnap szűrőtakarítás...Veszek ki valamennyi vizet az akváriumból és abban kimosok mindent.Perlont cserélek és állítok a lily-n is hogy más legyen az áramlás kicsit.Esetleg fojtsak rajta vagy ezzel még több kárt okoznék?Carbot hova nyomjam?Levélre gondolom nem nagyon mehet.Fecskendővel nyomjak rá valamennyit töményen vagy hígítsak rajta?Ha hígítok milyen arányban kell?
|
2014. február 24., hétfő 21:04 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Multis írta: papó írta: Staghorn alga.Agancsalga. Carbo segít , de a levelet le is lehet vágni. De ezekről a nagy levelekről a kezeddel i sokat ledörzsölhetsz , természetesen óvatosan, hogy ne sértsd meg a leveleket.  Próbáltam dörzsölgetni de nem nagyon akar lejönni.Carbo gondolom kinyírja a levelet is ha rányomom.Hogy lehet a leghatásosabban megszüntetni?Esetleg egy kicsivel több CO2?Mert a drop checker sosem ment még a lime zöld szín közelébe sem.Vagy takarítsam ki a szűrőt(mert több mint 1 hónapja nem nyúltam hozzá,az aksi indítása óta)?Milyen hal szereti a legjobban?Garnik és a molly-k nem nagyon nyúlnak hozzá. A koszos szűrő lehet az ok , hiszen az ammónia megjelenése mindig az algásodás rákfenéje. Carbo fog segíteni és az ha az áramláson variálsz , hogy ne menjen a levelekre , hanem a vízfelszínt mozgassa. A CO2 adagolást ne bántsd .
2014. február 24., hétfő 21:01 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Staghorn alga.Agancsalga. Carbo segít , de a levelet le is lehet vágni. De ezekről a nagy levelekről a kezeddel i sokat ledörzsölhetsz , természetesen óvatosan, hogy ne sértsd meg a leveleket.  Próbáltam dörzsölgetni de nem nagyon akar lejönni.Carbo gondolom kinyírja a levelet is ha rányomom.Hogy lehet a leghatásosabban megszüntetni?Esetleg egy kicsivel több CO2?Mert a drop checker sosem ment még a lime zöld szín közelébe sem.Vagy takarítsam ki a szűrőt(mert több mint 1 hónapja nem nyúltam hozzá,az aksi indítása óta)?Milyen hal szereti a legjobban?Garnik és a molly-k nem nagyon nyúlnak hozzá.
|
2014. február 24., hétfő 20:56 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Staghorn alga.Agancsalga. Carbo segít , de a levelet le is lehet vágni. De ezekről a nagy levelekről a kezeddel i sokat ledörzsölhetsz , természetesen óvatosan, hogy ne sértsd meg a leveleket.
2014. február 24., hétfő 20:41 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Középen már nagyon szép sűrű a növényzet.
_________________ K.Tamás
|
2014. február 24., hétfő 20:38 |
|
 |
Multis
|
|
2014. február 24., hétfő 20:28 |
|
|