Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Liqui carbo-t ha csak simán adagolom a vízbe és nem közvetlen az algás részekre akkor az úgy ér valamit vagy csak "pazarlok" ? Most napi 1,7 ml-t adagolok az algás ( Staghorn kezdemények ) részekre.Esetleg ha simán is adagolhatom akkor is maradjon ez a mennyiség vagy növelhetek rajta?Bruttó 112 liter , nettó ~80 liter körül van most az akvárium.
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. március 2., vasárnap 14:51 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Evereka írta: Szia!Nézem a fotót ,és elég nagy a kontraszt a két kép között,sokat fejlődött az akváriumod,és jól áll neki a sötét háttér  Tényleg sokat dobott rajta a sötét háttér.Növények is egész szépen fejlődnek bár a Marseila Crenata még elég messze van a gyeptől  és ahogy a mellékelt képen is látni a Hygrophila corymbosa elég rendesen felkopaszodott.Ma elvágtam tőben 2 szálat és levágtam a csupasz részt és visszaültettem a maradékot aminek a felső része egész szép.Kíváncsi vagyok hogy fog rá reagálni.Ha így sem kezd el hozni új hajtásokat akkor sajnos meg kell válnom tőle mert egyedül ez a növény az ami -eddig- nem sokra vitte. 
|
2014. március 1., szombat 17:13 |
|
 |
Evereka
Csatlakozott: 2013. július 8., hétfő 11:00 Hozzászólások: 343 Tartózkodási hely: Bátaszék
|
Multis írta: Megvolt a nyírás és készült egy kis összehasonlítás.Nem sok a változás de ezért több mint a semmi.   Szia!Nézem a fotót ,és elég nagy a kontraszt a két kép között,sokat fejlődött az akváriumod,és jól áll neki a sötét háttér 
|
2014. február 28., péntek 21:51 |
|
 |
Multis
|
tommyv írta: Láthatóan jól érzik magukat a növények  jó irányba fejlődik az aki! Itt egy másik kép is 
|
2014. február 25., kedd 21:09 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Láthatóan jól érzik magukat a növények  jó irányba fejlődik az aki!
2014. február 25., kedd 21:03 |
|
 |
Multis
|
Megvolt a nyírás és készült egy kis összehasonlítás.Nem sok a változás de ezért több mint a semmi.  
|
2014. február 25., kedd 18:06 |
|
 |
Multis
|
Ma lesz egy kis fazonigazítás a Rotala-n és a Bacopa-n.Kérdésem az hogy mennyi vághatom vissza?Bacopa kb. 15cm, rotala 12-15cm magas most.Bacopa bokrosodik elég szépen, de a rotala nem igazán.A levelei is elég aprók, fakók.Ha visszavágom elkezd bokrosodni?
|
2014. február 25., kedd 12:11 |
|
 |
Multis
|
Megvolt a szűrőtakarítás.Meglepődtem hogy milyen kevés kosz volt benne.Az ülepítő részen volt egy kevés de nem volt annyira vészes ahhoz képest hogy amíg nem növényes aksi volt addig sokkal koszosabb volt a szűrő.Carbo-t nyomtam az algás levelekre.Igaz nem volt egyszerű mert nem találtam tűt korán reggel -pedig van itthon,de majd meglesz akkor amikor nem keresem- és így nem tudtam annyira koncentráltan egy helyre nyomni de holnap reggel -ami késik nem múlik- tűvel fogom csinálni.Remélem lenyomja ezt a fránya agancsot.Adagoltam Nitrivec-et is így most kicsit opálos a víz de majd elmúlik délutánig.
|
2014. február 25., kedd 7:30 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Nem minden algára jó a carbo. De akkor jössz rá ha kipróbálod. Egyik napról a másikra látszani kell a hatásának. Az algák kivörösödnek , kifehérednek és szétesnek egyik napról a másikra. Reggel szűrőtakarítás és egyúttal kipróbálom a carbo-t is hogy mire képes.
|
2014. február 24., hétfő 21:47 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Nem minden algára jó a carbo. De akkor jössz rá ha kipróbálod. Egyik napról a másikra látszani kell a hatásának. Az algák kivörösödnek , kifehérednek és szétesnek egyik napról a másikra.
2014. február 24., hétfő 21:39 |
|
|