Szerző |
Üzenet |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
|
2014. március 9., vasárnap 17:44 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Multis írta: Staghorn kezd visszahúzódni de azért még próbálkozik pár helyen.Holnap megpróbálom az összes olyan levelet levágni amin egy kicsit is látok belőle és az olyanokat is amik elkezdek szétmállani.Mert sajnos vannak ilyen levelek amik -nem tudom mitől de- valamiért feladják.Ahogy olvasgattam a bomlástermék is lehet a kiváltó oka annak hogy a staghorn megjelenjen. Főleg az az oka  Irtsd minden módon, ahogy csak tudod, a carbo a legjobb módszer, a levél levágáson kívül.. 
2014. március 6., csütörtök 21:51 |
|
 |
Multis
Csatlakozott: 2014. január 18., szombat 7:20 Hozzászólások: 706 Tartózkodási hely: Tiszacsege
|
Staghorn kezd visszahúzódni de azért még próbálkozik pár helyen.Holnap megpróbálom az összes olyan levelet levágni amin egy kicsit is látok belőle és az olyanokat is amik elkezdek szétmállani.Mert sajnos vannak ilyen levelek amik -nem tudom mitől de- valamiért feladják.Ahogy olvasgattam a bomlástermék is lehet a kiváltó oka annak hogy a staghorn megjelenjen.
|
2014. március 6., csütörtök 21:48 |
|
 |
Multis
|
tommyv írta: Sajna a mollyk bekajálhatják őket, de ha el tudnak bújni, szerintem egy része megmarad. Kövek között vannak inkább,nem nagyon merészkednek még elő.Bízom benne hogy néhány megmarad.Bár azt sem tudom mennyi van, volt jópár petés és biztos van még több apróság is csak azokat még nem sikerült elcsípnem.
|
2014. március 5., szerda 16:23 |
|
 |
tommyv
Csatlakozott: 2013. február 4., hétfő 18:24 Hozzászólások: 570 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Sajna a mollyk bekajálhatják őket, de ha el tudnak bújni, szerintem egy része megmarad.
2014. március 5., szerda 16:19 |
|
 |
Multis
|
Esténként figyelem a kis jövevényeket.Igaz nem egyszerű őket megtalálni de azért sikerül.Kérdésem az hogy a black molly-k nem-e eszik meg az apróságokat?Igaz van hely ahova a kicsik eltudnak bújni ,nem tudom hogy így eltudják-e kapni őket...
|
2014. március 5., szerda 16:00 |
|
 |
Multis
|
papó írta: Apa lettél ?  Az aksiban igen, amúgy még nem 
|
2014. március 3., hétfő 21:41 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
Multis írta: A ma esti aksi mustra során párom észrevett egy apró kis jövevényt egy kis garnéla személyében.Többet nem láttunk csak ezt az egyet, de biztos van több is csak ők bevették magukat a növények közé gondolom.Etetni kell őket külön?Bár gondolom nem nagyon kell mert találnak maguknak kaját. Staghorn helyzetjelentés: kitartóan próbálkozik még mindig,de én is kitartó vagyok és ahol látom hogy megjelenik ott már nyomom is le Liqui carbo-val.Igazából csak ott van jelen ahol nagyobb a víz mozgása.Megpróbálok majd variálni picit az áramláson hátha ez segít a dolgon. Apa lettél ? 
2014. március 3., hétfő 21:39 |
|
 |
Multis
|
A ma esti aksi mustra során párom észrevett egy apró kis jövevényt egy kis garnéla személyében.Többet nem láttunk csak ezt az egyet, de biztos van több is csak ők bevették magukat a növények közé gondolom.Etetni kell őket külön?Bár gondolom nem nagyon kell mert találnak maguknak kaját. Staghorn helyzetjelentés: kitartóan próbálkozik még mindig,de én is kitartó vagyok és ahol látom hogy megjelenik ott már nyomom is le Liqui carbo-val.Igazából csak ott van jelen ahol nagyobb a víz mozgása.Megpróbálok majd variálni picit az áramláson hátha ez segít a dolgon.
|
2014. március 3., hétfő 21:32 |
|
 |
Mexx2
Sasszem
Csatlakozott: 2011. október 16., vasárnap 10:32 Hozzászólások: 3725 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Multis írta: Liqui carbo-t ha csak simán adagolom a vízbe és nem közvetlen az algás részekre akkor az úgy ér valamit vagy csak "pazarlok" ? Most napi 1,7 ml-t adagolok az algás ( Staghorn kezdemények ) részekre.Esetleg ha simán is adagolhatom akkor is maradjon ez a mennyiség vagy növelhetek rajta?Bruttó 112 liter , nettó ~80 liter körül van most az akvárium. Elméletileg a carbo a co2-t váltja ki. Ha nincs palackos rendszered akkor ezt kell adagolni, hogy valami co2-höz jussanak a növényeid. Az adagolását ne lépd túl.
_________________ K.Tamás
|
2014. március 2., vasárnap 15:51 |
|
|