Pontos idő: 2025. május 13., kedd 16:32

Hozzászólás a témához  [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 71  Következő
 The New Layout 
Szerző Üzenet

Mai helyzetjelentés:megvolt a vízcsere és egy kis alga törlés a front üvegről.Lakók szépen fejlődnek.Garnik lassan de biztosan pirosodnak.5ml macrot adagolok minden reggel és 12ml microt minden vízcsere alkalmával.Élesztős CO2 még mindig 5 nap/töltet de meg vagyok vele elégedve amíg nem lesz jobb rendszer.Neonhalak és az ékfoltos razbórák szép nőnek.Eddig teljesen elégedett vagyok az egész aksival.Nem gondoltam volna hogy ilyen jól fogja magát tartani és nem lesz belőle algatelep... kop-kop-kop
És végül mellékelek pár képet a növényekről:
Jobb oldal: HM szépen gyarapodik de még nem vágtam vissza,várok még vele
Kép

Bal oldal: Hygrophila még mindig nem igazán tetszik.Hozza a friss leveleket de csak a felső részen, tőben szinte semmit.Esetleg ha elvágom és visszaültetem akkor ahol elvágtam ott hozna új leveleket?És amit visszaültetek az megmaradna?Mert sajnos eléggé fel van csupaszodva a szára.Megjegyzés:minden levél zöld csak a képen tűnik sárgának.
Kép

Középső rész:Marseila crenata szépen hozza az új leveleket.Már a front üvegnél látni egy apró kis gyökeret is.Bízom benne hogy hamarosan többet is látni lehet majd.Staurogyne repens kezd helyrejönni, már nem sárgulnak és hullanak a levelek.Igaz kicsit hadirokkant lett de majd kialakul.
Kép

Kép

Kép

2014. február 22., szombat 20:35

Helyzet változatlan.Minden ok az aksival.Van némi alga a frontüvegen de minden vízcsere alkalmával letörlöm így nincs vele gond.Elvileg azért van mert itt fordul a víz és ezért alakul csak itt ki.De nem is baj hogy csak itt van jelen.Van némi alga a Ludwigia repens levelin amit nem tudok eldönteni hogy fonálalga vagy esetleg staghorn.Próbáltam letörölni a levelekről de nem jön le.Egyébként nagyon szépen fejlődök a Ludwigia repens megvagyok vele elégedve.Már vágtam vissza az egyik szálból amit visszaültettem és szépen meg is ragadt.HM is szépen növekedik de ehhez még nem nyúltam.Marseila crenata hozza a hajtásokat ,frontüvegnél megjelent pár apró kis gyökérke is.Holnap vízcsere és akkor majd rakok fel pár képet...
Itt egy kép az algáról igaz nem túl jól látni rajta az algát:
Kép

2014. február 21., péntek 19:21
Adminisztrátor

Jó kis film ez .. köszi :pápá:

2014. február 18., kedd 19:22

Ezt csak úgy hirtelen.Nem egy HD videó se a semmitől több...

2014. február 18., kedd 18:18

Multis írta:
Párom ma egy elég furcsa dolgot vett észre.A kövek között és a Hm egyik levelén apró kis átlátszó petéket vett észre.Kérdezem én hogy ezek vajon csiga peték?Ha igen akkor hogy tudom őket kordában tartani?Ok hogy amit látok azokat kiveszem de ha esetleg van olyan pete is amit nem veszek észre és kikelnek majd ellepik az aksit akkor mit tudok tenni?

Igen, azok csiga peték. Én mindig levágom azokat a hajtásokat, amire rápetéznek :D, szerintem bőven elég azokat a csigákat kiszedegetned amiket épp vízcserénél látsz, de van csigaevő csiga is, 2-3db pár hét alatt kiírtja a bandát :D

2014. február 17., hétfő 19:21
Profil Honlap

Párom ma egy elég furcsa dolgot vett észre.A kövek között és a Hm egyik levelén apró kis átlátszó petéket vett észre.Kérdezem én hogy ezek vajon csiga peték?Ha igen akkor hogy tudom őket kordában tartani?Ok hogy amit látok azokat kiveszem de ha esetleg van olyan pete is amit nem veszek észre és kikelnek majd ellepik az aksit akkor mit tudok tenni?

2014. február 17., hétfő 17:14

Bekerült egy sötét barna háttér.Szerintem sokat dobott a látványon :)
Kép

2014. február 15., szombat 19:11

papó írta:
Tehát állóhelyben használat nélkül elszivárgott a 20 kiló CO2 ?

Valószínűleg igen mert amikor összeraktam és kinyitottam a csapot a palackon már egyből szivárgott.Elzártam bekentem szappanos vízzel és akkor is szivárgott lassan.Gondolom sokáig állt a palack és lehet valami "elfáradt" a csapban és ezért történt mindez.Na de legalább a palack megvan a cseréhez és nem buktam rajta sokat úgymond bár jobban örültem volna neki ha nem történik ez a malőr :? és majdnem 2 évig bírta volna egy töltet ami nagyon jónak mondható lett volna...

2014. február 15., szombat 18:36
Adminisztrátor

Tehát állóhelyben használat nélkül elszivárgott a 20 kiló CO2 ?

2014. február 15., szombat 18:02

Rossz hírek :cry: A "bébi" palackon valószínűleg hibás volt a csap és így kb. 10 percig élvezhettem a nagynyomású rendszert mivel csak ennyi ideig bírta a gáz,arra tippelek hogy álltában majdnem az összes gáz kiszivárgott.Amikor vettem nem vittem magammal mérleget :ezkesz: csak azt éreztem hogy nem könnyű a palack és úgy gondoltam hogy tényleg tele van ahogy az eladó mondta.Na de ürömben az öröm hogy van egy saját palackom amit ezután bármikor kitudok cseréltetni egy olyanra ami biztosan jó.Az vigasztal hogy nem sok munkabérem bánta.Töltött palackon kívül már minden megvan a rendszerhez.Mágnesszelepet lehet kipróbálom próbaüzemmel hogy mennyire melegszik ha már így alakult a dolog.Sajnos ebben a hónapban már nem lesz rá keret hogy cseréljem a palackot így marad továbbra is az élesztős cucc...És a többi, ma megvolt a vízcsere, kivettem baloldalról a crypto-t és a sérült leveleket eltávolítottam.Marseila crenata ahogy látom szépen elkezdte hogy a hajtásokat, Staurogyne repens még mindig kopaszodik de hozza a friss hajtásokat.Hoztam a 2 nőstény black molly mellé egy hímet aki elég aktív :)

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Multis 2014. február 15., szombat 18:40-kor.

2014. február 15., szombat 16:53
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához   [ 705 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 71  Következő