|
Pontos idő: 2025. május 18., vasárnap 10:32
|
Szerző |
Üzenet |
vito
|
Sziasztok én még kezdő de vállalkozó kedvü és barkácsolni szerető akvarista vagyok, viszont most hozzájutottam egy 300 literes akihoz és szeretnék szürőt késziteni hozzá . Első sorban tanácsra (esetleg tervekre, tapasztalatokra ) lenne szükségem, milyet válasszak hogy készitsem el stb. Sok cikket olvastam már de mostmár teljesen össze vagyok zavarodva  . Meg köszönném ha valami tapasztalt akvarista segitene egy jó kis szürő rendszer elkészitésében esetleg tudna egy jó tervrajzot.......... 
|
2014. szeptember 2., kedd 22:17 |
|
 |
akos185
Csatlakozott: 2013. január 27., vasárnap 16:51 Hozzászólások: 44 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Köszönöm szépen a választ, a carbo lehet a ludas, valamennyi rámegy, amikor belerakom.
|
2014. augusztus 9., szombat 14:13 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
|
akos185 írta: Nem igazán találtam olyan témát, ahol ilyet lehet kérdezni. Szóval pár napja elkezdett barnulni a vallisneria levele, ez mitől lehet? Így néz ki:  Akvárium adatai: Akvárium: bruttó 42 liter Talaj: bazaltzúzalék Táp: Dr. Garden, heti 4ml, JBL kugeln golyó Világítás: 2x15w(15w cool light, 15w sylvania aquastar) napi 8 órában CO2: liqui carbo(folyékony), napi 1ml Szűrés: házi külső(~7-8 literes szivaccsal és krumplis zsákkal), 500l/h-s vízpumpával Halak: 3db gyögygurámi(ideiglenesen, még kicsik) 3db páncélosharcsa Bocsi, "kicsit" vízköves a hátsó fal, most nem volt időm letakarítani. Eleve sérültek a barna levelek ezért ezek el fognak halni és újak jönnek majd a növény gyökeréről. A sérült leveleket úgy kell elképzelned mint ha csövek lennének és ha kilukadtak -a vége ugye sérült sok levélnek- akkor ott bizony elengedik a tápanyagot és kárba vész.Ezt a növény nem engedheti meg magának , ezért ezeket a leveleket eldobja és újakat hoz . A tömény carbo soha ne menjen a növényre -vannak növények amelyek nem viselik el , ilyen a valisneria is - hanem egy kis akváriumvízbe keverve adagold .
2014. augusztus 9., szombat 12:50 |
|
 |
akos185
Csatlakozott: 2013. január 27., vasárnap 16:51 Hozzászólások: 44 Tartózkodási hely: Debrecen
|
Nem igazán találtam olyan témát, ahol ilyet lehet kérdezni. Szóval pár napja elkezdett barnulni a vallisneria levele, ez mitől lehet? Így néz ki:  Akvárium adatai: Akvárium: bruttó 42 liter Talaj: bazaltzúzalék Táp: Dr. Garden, heti 4ml, JBL kugeln golyó Világítás: 2x15w(15w cool light, 15w sylvania aquastar) napi 8 órában CO2: liqui carbo(folyékony), napi 1ml Szűrés: házi külső(~7-8 literes szivaccsal és krumplis zsákkal), 500l/h-s vízpumpával Halak: 3db gyögygurámi(ideiglenesen, még kicsik) 3db páncélosharcsa Bocsi, "kicsit" vízköves a hátsó fal, most nem volt időm letakarítani.
|
2014. augusztus 9., szombat 11:38 |
|
 |
Babar
|
papó írta: Babar írta: papó írta: Babar írta: Most rosszat kérdeztem, vagy rosszról? Valamit mondhatnátok...  Biztosan segít Dekol , írj neki privátot  Papó vannak olyan emberek akik szeretnek segíteni mint te vagy én. Vannak akik üzletből csinálják. A múltkori privimre még egy üres válasz sem jött(Killer 81) Dekol-t sem látom itt túl aktívnak és azt sem tudom jó/ megbízható cuccokat tudott-e? Szóval nem vagyok előrébb... Szép napot! Killer is fog válaszolni , de most gondjai vannak , ezért nem fórumozik. Dekol cuccai nem rosszak . Több műszakban nyomja a nyári munkát azért nem aktív ... Köszi Papi  akkor keresem... 
|
2014. augusztus 3., vasárnap 14:16 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Babar írta: papó írta: Babar írta: Most rosszat kérdeztem, vagy rosszról? Valamit mondhatnátok...  Biztosan segít Dekol , írj neki privátot  Papó vannak olyan emberek akik szeretnek segíteni mint te vagy én. Vannak akik üzletből csinálják. A múltkori privimre még egy üres válasz sem jött(Killer 81) Dekol-t sem látom itt túl aktívnak és azt sem tudom jó/ megbízható cuccokat tudott-e? Szóval nem vagyok előrébb... Szép napot! Killer is fog válaszolni , de most gondjai vannak , ezért nem fórumozik. Dekol cuccai nem rosszak . Több műszakban nyomja a nyári munkát azért nem aktív ...
2014. augusztus 3., vasárnap 12:58 |
|
 |
Babar
|
papó írta: Babar írta: Most rosszat kérdeztem, vagy rosszról? Valamit mondhatnátok...  Biztosan segít Dekol , írj neki privátot  Papó vannak olyan emberek akik szeretnek segíteni mint te vagy én. Vannak akik üzletből csinálják. A múltkori privimre még egy üres válasz sem jött(Killer 81) Dekol-t sem látom itt túl aktívnak és azt sem tudom jó/ megbízható cuccokat tudott-e? Szóval nem vagyok előrébb... Szép napot!
|
2014. augusztus 3., vasárnap 12:48 |
|
 |
papó
Adminisztrátor
|
Babar írta: Most rosszat kérdeztem, vagy rosszról? Valamit mondhatnátok...  Biztosan segít Dekol , írj neki privátot 
2014. augusztus 3., vasárnap 12:23 |
|
 |
Babar
|
Most rosszat kérdeztem, vagy rosszról? Valamit mondhatnátok... 
|
2014. augusztus 3., vasárnap 11:57 |
|
 |
Babar
|
Olvasgattam itt és ráakadtam Dekol nevű "sporttársra" aki régebben intézett műszereket. Nem tudom manapság honnan lehetne elfogadható áron beszerezni ezeket. Előre is köszönöm!
|
2014. augusztus 1., péntek 17:30 |
|
|