Jó kis lámpa lesz belőle,csak most már tessék összerakni és beüzemelni Hűtésnek nem lesz kialakítva rajta semmi?Mert a fénycsövek simán fognak emelni a vízhőfokon akár 3-4 C° -ot is. Nekem is diy tető van az akvárium felett,igaz már nincs ráültetve.Így nézett ki akkor: Benne a ventilátor,úgy került kialakításra a tető,hogy a ventilátorral szembeni oldalon pedig egy rács volt felcsavarozva,így ott tudott távozni a meleg levegő: Bocsi,hogy a képeimet ide toltam be ...
Elkezdődött a tető projekt.Már csak a kapcsolókat várom, hogy megérkezzenek és akkor jöhet a fénycsövek áthelyezése és a szekrény bekábelezése.Tudom nem a legigényesebb munka, de a mostanitól nagyságrendekkel jobban néz ki.
Ízelítőül pár kép...
_________________ Isten hozott a földi pokolban...
Köszönöm a dicsérő szavakat, de azért van még hova fejlődnöm
HM elég szépen fejlődik, szépen bedúsult...Lehet száműzni fogom a Marseila Crenata-t, mert szinte semmit nem fejlődik.Így végig tudnám futtatni a HM-et az előtéren, amivel biztos sokkal szebb lenne az összkép...
Azt a fránya tetőt tényleg le kell cserélnem, mert elrondítja a látványt Már elkezdtem csinálni csak még egy pár apróságot kell átgondolnom (vezetékezés, tető kitámasztása nyitott állapotban)
2014. június 9., hétfő 11:23
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
Megvolt a soros vízcsere és volt egy kis fazonigazítás is...
Ludwigia repens vissza lett vágva és csak a friss hajtások lettek elültetve.Sokkal szebb lett így, hogy nincsenek ott a régi kiálló szárak.HM picit meg lett igazítva.Limnophila sessiliflora meg lett nyírva és kiszedtem azt a fránya fonál algát közüle.Most azt mondom, hogy úgy néz ki az aksi ahogy szerettem volna még a legelején...
Jobb oldal - Ludwigia repens előtte-utána...
Bal oldal - Ludwigia repens előtte-utána...
És végül egy kis videó az aksiról...
HM biztosan jól érzi magát, mert erőteljesen eregeti a bubikat...
2014. június 7., szombat 21:35
papó
Adminisztrátor
Csatlakozott: 2010. január 14., csütörtök 20:30 Hozzászólások: 16092
A Ludwigia repens nem nagyon tolerálja a vágást. Valóban jobb lenne a végeket visszaültetni , de mire gyökeret enged addigra el-el dob néhány alsó levelet. Ez a 22 -es csapdája A régi már eldobja az új pedig még eldobja ...
2014. június 7., szombat 15:32
Grt
A "Ludwigia repens" idővel mindig felkopaszodik. Arra gondoltam, hogy bizonyos időközönként azokat a szárakat amiket már esetleg többször visszavágtam - és így szinte csak egy csupasz szár áll ki a talajból - kiveszem és mindig csak a friss hajtásokat ültetem vissza.Így talán egy picivel bokrosabb megjelenést tudnék elérni.Vagy inkább mindig ültessem vissza a levágott hajtásokat a többi mellé?
Nyírás után a növény az új hajtások növesztéséhez használja fel főleg tápanyagait, emiatt többszöri nyírást követően -ahogy írtad-, tönkremegy. A felkopaszodott, csupasz szárak nem valami esztétikusak, szerintem ki lehet őket szedni, legalábbis én is kiszedtem őket. Egy baj van ilyenkor, mégpedig az, hogy ha a növény gyökere nagyobb területet beszőtt, könnyen felkavarja kiszedéskor az általános talajt, nem beszélve a táptalajról. A lényeg, hogy óvatosan szedd ki a töveket és csinálj vízcserét. A fiatal hajtásokat ültetsd vissza, úgyis hamar megnőnek!
Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég
Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban. Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban. Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban. Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.